Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zwiedzanie+wypoczynek

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 11.03.2010 18:23

Uwierz proszę na słowo że Chorwaci to przemiły naród. Na dodatek jedziesz tam po to żeby Ci przemili goście zarobili pieniążki. Jeżeli wysiądziesz z autobusu z tobołami i podejdzie do Ciebie gospodarz to masz już pewność że zaprasza Cię do swojego domu na wypoczynek. Bez obaw.
Wyobraź sobie że pierwsze 2 razy jechałem autobusem ,w ciemno , bez znajomości języka , 8 os. ekipą i 4 osobową , w sezonie oraz bez pomocy CRO.PL :!: :!: :!:
Pierwszy raz w ogóle nie wiedzieliśmy gdzie jedziemy (do jakiego miasteczka) bo postanowiliśmy wysiąść tam gdzie z okna autobusu będzie nam się podobało.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.03.2010 18:28

bez pomocy CRO.PL

Nie ściemniaj, to jest niemożliwe. Przecież login i nick masz w putovnicy wbity i sprawdzają... częściej niż ZK w Neum... :):)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 11.03.2010 18:55

Bocian napisał(a):
bez pomocy CRO.PL

Nie ściemniaj, to jest niemożliwe. Przecież login i nick masz w putovnicy wbity i sprawdzają... częściej niż ZK w Neum... :):)

Jaka putovnica :?: Naklejka Opala i wszystko jasne.
Na granicy tylko: dobar dan, gospodin Marcin :wink:
Ale wspominam czasy kiedy się markami płaciło...
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 11.03.2010 20:01

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):... sam spacer murami Dubrovnika to 100 kn

Za dwie osoby.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 11.03.2010 20:12

pasażer napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):... sam spacer murami Dubrovnika to 100 kn

Za dwie osoby.

W zeszłym sezonie i owszem było 50 kn dla osoby dorosłej. Kiedy to pisałam w pamięci miałam informację, która "odbiła mi się o uszy" (Slobodna Dalmacija robiła ankietę, gdzie pojawio się pytanie, czy 100 kn to zbyt wiele za bilet wstępu na mury) .. Teraz sprawdziłam w necie...Podwyżka najprawdopodobniej nieunikniona... plany są takie, że najprawdopodobniej od przyszłego sezonu będzie 70 kn (nie 100, jak napisałam wcześniej)..
Spostowałam. Pozdrawiam.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 11.03.2010 20:32

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):najprawdopodobniej od przyszłego sezonu będzie 70 kn

Powód podali? Za bardzo "wypolerowane" mury? "Znikają"?
Tak czy inaczej to punkt obowiązkowy! Drugi raz można nie przyjechać do Dubrovnika - oczywiście jak się pieniążka nie wrzuci do Wielkiej Fontanny Onufrego, a ja wrzuciłem :devil: - i nie zobaczyć pomarańczowych dachów. :nice:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 11.03.2010 21:16

pasażer napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):najprawdopodobniej od przyszłego sezonu będzie 70 kn

Powód podali? Za bardzo "wypolerowane" mury? "Znikają"?
Tak czy inaczej to punkt obowiązkowy! Drugi raz można nie przyjechać do Dubrovnika - oczywiście jak się pieniążka nie wrzuci do Wielkiej Fontanny Onufrego, a ja wrzuciłem :devil: - i nie zobaczyć pomarańczowych dachów. :nice:

Nie, nie podali...Moim zdaniem i 50 kn to zdzierstwo (przewalają się tam tak dzikie tłumy, że po symbolicznej kunie by mogli)...Ale, co zrobić.... punkt obowiązkowy..
aniap2020
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniap2020 » 16.03.2010 09:49

Jakie macie zdanie na temat bira podrózy Oskar? Warto z nimi jechać?
Pluto
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pluto » 17.03.2010 00:06

aniap2020 napisał(a):Jakie macie zdanie na temat bira podrózy Oskar? Warto z nimi jechać?

Witaj moje zdanie jest takie. Znajdź sobie noclegi we własnym zakresie i udaj się do Cro własnym środkiem transportu - będzie taniej i więcej zwiedzisz. Pozdrawiam :D
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 17.03.2010 00:46

jorgus111 napisał(a):
aniap2020 napisał(a):
Znajomi wolą ciepłe kraje

Znaczy , że Chorwacja to zimny kraj

takie jest ich zdania, ja tak nie uważam

Hej. To jakieś - Pardon - jełopy są 8O . Co, oni nigdy do szkoły nie chodzili ??? :wink:
aniap2020
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniap2020 » 02.06.2010 08:12

Stało się, we wtorek jedziemy z Oskarem do Makarskiej :D Może jest też ktoś kto jedzie w tym terminie co my? Mam tylko nadzieje że pogoda dopisze bo z tego co patrzyłam to ok 30 stopni ma być :lol:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 02.06.2010 09:15

Jak macie wlasne autko i z 1000km w jedna strone nie przyprawia o zawrot glowy to polecam samemu sobie wyjazd zorganizowac. Cro to przyjazny, bezpieczny kraj i bez problemu spedzicie tam wspaniale wakacje. My pare lat temu pozwiedzalismy dosc intensywnie Wlochy a pozniej kilka dni wypoczywalismy w Chorwacji. Bylo to kapitalne rozwiazanie
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 02.06.2010 09:16

aniap2020 napisał(a):Stało się, we wtorek jedziemy z Oskarem do Makarskiej :D Może jest też ktoś kto jedzie w tym terminie co my? Mam tylko nadzieje że pogoda dopisze bo z tego co patrzyłam to ok 30 stopni ma być :lol:

aaaaaaa

doczytalem do konca

Udanego wypoczynku i zwiedzania wobec tego zycze i czekamy na relacje po powrocie 8)
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Zwiedzanie+wypoczynek - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone