Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zwiedzanie+wypoczynek

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aniap2020
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniap2020 » 11.03.2010 12:27

No nie byli, wolą pojechac tam gdzie jest kolo 40 stopni w cieniu :lol:
Viniu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 11.03.2010 13:02

aniap2020 napisał(a):No nie byli, wolą pojechac tam gdzie jest kolo 40 stopni w cieniu :lol:
Co prawda nie byłem w Cro, ale byłem na urlopie w Torvaianica we Włoszech, a to mniej więcej ten sam klimat i pod koniec sierpnia jeszcze było nieznośnie gorąco... W szczycie sezonu z pewnością będzie tylko minimalnie poniżej 40st. ;) A jestem pewien, że po trzech dniach będziecie się modlić o odrobinę chłodu :D
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 11.03.2010 13:09

aniap2020 napisał(a):No nie byli, wolą pojechac tam gdzie jest kolo 40 stopni w cieniu :lol:

Jak słyszę coś takiego, to mam wątpliwości, że ktoś taki mógł być gdziekolwiek w cieplejszym niż polski klimacie...

A wracając do tematu zasadniczego.. popatrzyłam sobie na te oferty odpoczynek i zwiedzanie Oskara.. Moja refleksja... ani z tego odpoczynku nie będzie, ani zwiedzania...(przynajmniej w moim rozumieniu). Ale cena zachęcająca, fakt. Trzeba tylko mieć na uwadze, że cena nie obejmuje biletów wstępu podczas zwiedzania (nie wiem tylko dlaczego podają, że łącznie będzie to tylko ok. 30 e... sam spacer murami Dubrovnika to 100 kn....)
Pozdrawiam
rbogi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbogi » 11.03.2010 13:27

Dlaczego zwiedzanie + wypoczynek?
Najlepszym wypoczynkiem jest zwiedzanie - przynajmniej dla mnie.
pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku podczas zwiedzania.
:hut:
kammaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kammaj » 11.03.2010 13:28

Haha ale szybko edytujesz posty Katarzyna Głydziak Bojić, już miałem pisać coś innego. :wink: Mi sprawdził się taki sposób spędzania wakacji 1-2 dni plażowanie i dzień zwiedzania na przemian, a i do kompetencji i wiedzy oskarowych przewodników nie mam żadnych zastrzeżeń.
Jedyna uwaga... Makarska świetne miejsce ale tylko w czerwcu, potem tłok jak :twisted:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 11.03.2010 13:28

rbogi napisał(a):Dlaczego zwiedzanie + wypoczynek?
Najlepszym wypoczynkiem jest zwiedzanie - przynajmniej dla mnie.
pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku podczas zwiedzania.
:hut:

A "zwiedzałeś" kiedyś w grupie zorganizowanej, autobusikiem w sezonie letnim????
Z wypoczynkiem to naprawdę nic wspólnego nie ma...
Pozdrawiam
rbogi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbogi » 11.03.2010 13:41

A "zwiedzałeś" kiedyś w grupie zorganizowanej, autobusikiem w sezonie letnim????

Oj fakt , takie zwiedzanie może nie licho zmęczyć.
Dlatego od dłuższego czasu zwiedzamy zawsze indywidualnie - co chcemy , kiedy chcemy i jak długo chcemy.
pozdrowionka 8)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 11.03.2010 13:46

kammaj napisał(a):Haha ale szybko edytujesz posty Katarzyna Głydziak Bojić, już miałem pisać coś innego. :wink: Mi sprawdził się taki sposób spędzania wakacji 1-2 dni plażowanie i dzień zwiedzania na przemian, a i do kompetencji i wiedzy oskarowych przewodników nie mam żadnych zastrzeżeń.
Jedyna uwaga... Makarska świetne miejsce ale tylko w czerwcu, potem tłok jak :twisted:

Tu nie chodzi o kompetencje przewodników (z Oskara to najwyżej mogą być piloci - opiekunowie, przewodnicy zawsze są miejscowi); chodzi o tempo i jakość.. wszystko biegusiem i po łebkach.. bo inaczej być nie może w grupie i autobusem...Ale .. masz rację, są turyści, którym to nie przeszkadza, a wręcz pasuje.
Pozdrawiam
kammaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kammaj » 11.03.2010 14:09

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
Tu nie chodzi o kompetencje przewodników (z Oskara to najwyżej mogą być piloci - opiekunowie, przewodnicy zawsze są miejscowi); chodzi o tempo i jakość.. wszystko biegusiem i po łebkach.. bo inaczej być nie może w grupie i autobusem...Ale .. masz rację, są turyści, którym to nie przeszkadza, a wręcz pasuje.
Pozdrawiam

Zasadniczo masz rację ale ten temat jest właśnie po to aby coś komuś doradzić. Każdy wie jak wyglądają wycieczki i to na całym świecie, nie tylko w Chorwacji. Dlatego polecam to biuro bo u mnie nie było ani biegusiem ani po łebkach (zresztą sam tego nie lubię).
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 11.03.2010 14:15

No dobra.. "biegusiem" i "po łebkach" jak widać to pojęcia względne. Sama kiedyś pracowałam jako rezydent i jeździłam z moimi turystami na "fakultety".. dlatego dokładnie wiem, jak to wszystko wygląda...
Pozdrawiam
aniap2020
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniap2020 » 11.03.2010 15:41

Wiecie ja mam taki plan żeby pojechac najpierw z przewodnikiem a w przyszlym roku na własną rękę. Na pierwszy raz tak na rozeznanie :lol:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 11.03.2010 15:57

aniap2020 napisał(a):Wiecie ja mam taki plan żeby pojechac najpierw z przewodnikiem a w przyszlym roku na własną rękę. Na pierwszy raz tak na rozeznanie :lol:

Jeśli to podyktowane jest tylko i wyłącznie obawami, że to jest poza granicami Pl, że bariera językowa itp.. to naprawdę nie musisz się obawiać. Bariery językowej praktycznie na ma; infrastruktura turystyczna dobrze rozbudowana, oferta wycieczek, prywatnego zakwaterowania i innych "atrakcji" szeroka i łatwo dostępna ; na każdym kroku ....sama do Ciebie przyjdzie (jeszcze się będziesz opędzać). Asekuracja zbędna. Poza tym zanim zdecydujesz się na zorganizowana formę wypoczynku, zastanów się dobrze, czy to jest dla Ciebie czyli :
- czy jesteś na tyle "towarzyskim zwierzem", by wytrzymać w towarzystwie ludzi, jacy się trafią (a trafiają się różni)
- czy jesteś w stanie dostosować się do grupy
- czy nie przeszkadza Ci, że nie będę realizowane Twoje własne potrzeby i "ochoty" tylko program, który musi zostać zrealizowany (bez względu na to, czy Ci się to podoba czy nie i czy w danym momencie masz na tyo ochotę czy nie).
To jest tutaj najistotniejsza kwestia, kiedy mówimy o zorganizowanej formie wypoczynku.
Pozdrawiam
aniap2020
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniap2020 » 11.03.2010 17:54

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Jeśli to podyktowane jest tylko i wyłącznie obawami, że to jest poza granicami Pl, że bariera językowa itp.. to naprawdę nie musisz się obawiać. Bariery językowej praktycznie na ma; infrastruktura turystyczna dobrze rozbudowana, oferta wycieczek, prywatnego zakwaterowania i innych "atrakcji" szeroka i łatwo dostępna ; na każdym kroku ....sama do Ciebie przyjdzie (jeszcze się będziesz opędzać). Asekuracja zbędna.
To jest tutaj najistotniejsza kwestia, kiedy mówimy o zorganizowanej formie wypoczynku.
Pozdrawiam

Może i jest trochę w tym prawdy, jednak to jest wogóle pierwszy wyjazd za granice na wakacje i troszkę sie obawiamy że sie nie dogadamy :(
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 11.03.2010 18:09

aniap2020 napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Jeśli to podyktowane jest tylko i wyłącznie obawami, że to jest poza granicami Pl, że bariera językowa itp.. to naprawdę nie musisz się obawiać. Bariery językowej praktycznie na ma; infrastruktura turystyczna dobrze rozbudowana, oferta wycieczek, prywatnego zakwaterowania i innych "atrakcji" szeroka i łatwo dostępna ; na każdym kroku ....sama do Ciebie przyjdzie (jeszcze się będziesz opędzać). Asekuracja zbędna.
Pozdrawiam

Może i jest trochę w tym prawdy, jednak to jest wogóle pierwszy wyjazd za granice na wakacje i troszkę sie obawiamy że sie nie dogadamy :(

Przeczytaj ten temat, w którym rozwiewamy podobne wątpliwości.
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.03.2010 18:18

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
aniap2020 napisał(a):
Pozdrawiam

Przeczytaj ten temat, w którym rozwiewamy podobne wątpliwości.
Pozdrawiam

Kasiu gratuluję anielskiej cierpliwości, święty by nie wytrzymał, a ty potrafisz tłumaczyć - brawo - pozdrawiam :D :D :D :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Zwiedzanie+wypoczynek - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone