Co prawda nie byłem w Cro, ale byłem na urlopie w Torvaianica we Włoszech, a to mniej więcej ten sam klimat i pod koniec sierpnia jeszcze było nieznośnie gorąco... W szczycie sezonu z pewnością będzie tylko minimalnie poniżej 40st. A jestem pewien, że po trzech dniach będziecie się modlić o odrobinę chłoduaniap2020 napisał(a):No nie byli, wolą pojechac tam gdzie jest kolo 40 stopni w cieniu
aniap2020 napisał(a):No nie byli, wolą pojechac tam gdzie jest kolo 40 stopni w cieniu
rbogi napisał(a):Dlaczego zwiedzanie + wypoczynek?
Najlepszym wypoczynkiem jest zwiedzanie - przynajmniej dla mnie.
pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku podczas zwiedzania.
kammaj napisał(a):Haha ale szybko edytujesz posty Katarzyna Głydziak Bojić, już miałem pisać coś innego. Mi sprawdził się taki sposób spędzania wakacji 1-2 dni plażowanie i dzień zwiedzania na przemian, a i do kompetencji i wiedzy oskarowych przewodników nie mam żadnych zastrzeżeń.
Jedyna uwaga... Makarska świetne miejsce ale tylko w czerwcu, potem tłok jak
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
Tu nie chodzi o kompetencje przewodników (z Oskara to najwyżej mogą być piloci - opiekunowie, przewodnicy zawsze są miejscowi); chodzi o tempo i jakość.. wszystko biegusiem i po łebkach.. bo inaczej być nie może w grupie i autobusem...Ale .. masz rację, są turyści, którym to nie przeszkadza, a wręcz pasuje.
Pozdrawiam
aniap2020 napisał(a):Wiecie ja mam taki plan żeby pojechac najpierw z przewodnikiem a w przyszlym roku na własną rękę. Na pierwszy raz tak na rozeznanie
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Jeśli to podyktowane jest tylko i wyłącznie obawami, że to jest poza granicami Pl, że bariera językowa itp.. to naprawdę nie musisz się obawiać. Bariery językowej praktycznie na ma; infrastruktura turystyczna dobrze rozbudowana, oferta wycieczek, prywatnego zakwaterowania i innych "atrakcji" szeroka i łatwo dostępna ; na każdym kroku ....sama do Ciebie przyjdzie (jeszcze się będziesz opędzać). Asekuracja zbędna.
To jest tutaj najistotniejsza kwestia, kiedy mówimy o zorganizowanej formie wypoczynku.
Pozdrawiam
aniap2020 napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Jeśli to podyktowane jest tylko i wyłącznie obawami, że to jest poza granicami Pl, że bariera językowa itp.. to naprawdę nie musisz się obawiać. Bariery językowej praktycznie na ma; infrastruktura turystyczna dobrze rozbudowana, oferta wycieczek, prywatnego zakwaterowania i innych "atrakcji" szeroka i łatwo dostępna ; na każdym kroku ....sama do Ciebie przyjdzie (jeszcze się będziesz opędzać). Asekuracja zbędna.
To jest tutaj najistotniejsza kwestia, kiedy mówimy o zorganizowanej formie wypoczynku.
Pozdrawiam
Może i jest trochę w tym prawdy, jednak to jest wogóle pierwszy wyjazd za granice na wakacje i troszkę sie obawiamy że sie nie dogadamy
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):aniap2020 napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Jeśli to podyktowane jest tylko i wyłącznie obawami, że to jest poza granicami Pl, że bariera językowa itp.. to naprawdę nie musisz się obawiać. Bariery językowej praktycznie na ma; infrastruktura turystyczna dobrze rozbudowana, oferta wycieczek, prywatnego zakwaterowania i innych "atrakcji" szeroka i łatwo dostępna ; na każdym kroku ....sama do Ciebie przyjdzie (jeszcze się będziesz opędzać). Asekuracja zbędna.
Pozdrawiam
Może i jest trochę w tym prawdy, jednak to jest wogóle pierwszy wyjazd za granice na wakacje i troszkę sie obawiamy że sie nie dogadamy
Przeczytaj ten temat, w którym rozwiewamy podobne wątpliwości.
Pozdrawiam
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne