Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Witam Wszystkich chciałabym się dowiedzieć czy z Vodic można dotrzeć do Kornati statkiem , jeżeli nie to z jakiego miasta najbliższego Vodic. Jaki jest koszt zwiedzania Kornati
dorota131 napisał(a):Na Kornati płynęlismy z Pakostane, blisko Vodic.
Polecisz jakiegoś konkretnego przewoźnika ? Będę w Pakostane za dwa tygodnie i chętnie skorzystam z jakiegoś poleconego rejsu Jakie wrażenia z wycieczki ?
Wrażenia bardzo pozytywne. Nie podam nazwy statku, tylko tyle że nie był to jakis duzy statek i dlatego tam wsiedlismy. Była zakotwiczony jako pierwszy w porcie. Wycieczka udana ale nasze dziecko /11 lat/ powiedziało że więcej nie popłynie na cały dzień poniewaz nudno!
Schodzilismy na ląd. Była przerwa około 1,5 godziny, w tym czasie obiad w restauracji na wyspie. Mozna było popływać w słonym jeziorze i pójść na klif, niesamowite widoki. Przejrzę zdjęcia moze znajdę nazwę statku, którym płynęlismy.
Zerknij, pokazałem tam kilka zdjęć i mały opis wycieczki statkiem z Pakostane.
Dzięki Maćku !
Do Twojej relecji dokopałem się już 2 mesiące temu, gdy tylko zarezerwowalem apartament
Mam nadzieję, że nie będę żałował wyboru miesjcowości
Na Kornati płyneliśmy ze Splitu na cały dzień z posiłkiem na stateczku. "Pozdrów" osiołki na wyspie i weź coś im do poczęstowania:). Przychodzą do ręki i sie łaszą. Mam nadzieję że wóczas kiedy bedziesz płynąć morze bedzie spokojne i ze stateczku bedzie można podziwiać klif.
Targuj się co do ceny. Nam udało się zbic cenę o ok 30%. Ile kosztowała wycieczka niestety nie pamiętam .Powodzonka.