Martini2000 napisał(a):Dodam tylko ze wszyscy ktorzy wybieraja sie zwiedzac Dubrovnik - odradzam w wielki upal, bo wsrod tych murow nie da sie wytrzymac - taki zar.
My bylismy w duzy upal i ledwo chodzilismy - bez zadnej przyjemnosci
A warto spokojnie zwiedzic i wszedzie zajrzec, mury, obejsc wkolo itp.
Pozdr.
ML
wojan napisał(a):Co prawda to prawda- parkowanie w Dubrowniku to tragedia.Szukając miejsca parkingowego objechałem całą okolicę starego miasta -bez rezultatu.Już byłem zdecydowany wracać do Mlini(tam mieszkałem) zauważyłem pusty parking pod hotelem Imperial 200m od głównej bramy na stare miasto.Zaparkowałem,po czym dokładnie sprawdziłem oznakowanie wjazdu na parking - nigdzie nie było napisane"tylko dla gości hotelu".Mimo tego spacerowałem po murach z duszą na ramieniu.Ale po powrocie auto stało tak jak je zostawiłem samotne na parkingu. Ot taki mały farcik,którego życzę wszystkim zwiedzającym "perłę Adriatyku"
Pozdrawiam.
Jeżeli dobrze pamiętam to rok temu płatny parking na ulicy kosztował 5 kun za godz.PZDR.Tom35 napisał(a):wojan napisał(a):Co prawda to prawda- parkowanie w Dubrowniku to tragedia.Szukając miejsca parkingowego objechałem całą okolicę starego miasta -bez rezultatu.Już byłem zdecydowany wracać do Mlini(tam mieszkałem) zauważyłem pusty parking pod hotelem Imperial 200m od głównej bramy na stare miasto.Zaparkowałem,po czym dokładnie sprawdziłem oznakowanie wjazdu na parking - nigdzie nie było napisane"tylko dla gości hotelu".Mimo tego spacerowałem po murach z duszą na ramieniu.Ale po powrocie auto stało tak jak je zostawiłem samotne na parkingu. Ot taki mały farcik,którego życzę wszystkim zwiedzającym "perłę Adriatyku"
Pozdrawiam.
Znajomi którzy chcieli tam parkwać mówili o jakiejs porażającej kwocie w Euro.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi