Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zwardoń - nie ma problemów :)

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Martyna 111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martyna 111 » 22.07.2010 12:31

Bardzo dziękuję za ostrzeżenie.Byliśmy 2 razy w Cro , ale dotąd udało nam się nie spotkać z policją. Co do prędkości mąż ma dość ciężką nóżkę , ale obok ma wrzeszczący hamulec , czyli mnie. Nie zdarza mi się spać podczas podróży, tylko cały czas mam drogę i kierowcę na oku. Lepiej licha nie kusić. A co do trasy, to myślę,że chyba wybierzemy Zwardoń. Jazda wśród tirów mnie trochę przeraża , a przez Zwardoń piękne widoczki. Dwa lata tamu jechaliśmy tamtędy do Makarskiej. Wtedy było mnóstwo robót drogowych, jechaliśmy jakimiś dziurawymi drogami , ale daliśmy radę. Myślę,że będzie to dobry wybór. Dziękuję i pozdrawiam.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 22.07.2010 14:26

piamir napisał(a):Witam. Na chwilę obecną polecam jednak wariant przez Zwardoń. Jedyną zaletą wariantu przez Cieszyn jest odcinek drogi S1 Bielsko - Cieszyn.

Zupełnie nie rozumiem takiej logiki. Jeśli ktoś mieszka w Bielsku to na pewno pojedzie przez Zwardoń i Żywiec a jeśli ktoś zmierza na Katowice i wybrał wariant przez Cieszyn to po co ma się wracać do Bielska (mimo ładnej drogi). Jak napisałem wcześniej z Cieszyna do Katowic najlepiej szybką, prostą drogą na Pawłowice, tam wjazd na wiślankę i za chwilę jesteśmy już w Katowicach. Przez Bielsko to okrężna droga a "jedynka" między Bielskiem i Katowicami to nieustanne stanie na światłach.
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 22.07.2010 14:54

greenrs napisał(a):
piamir napisał(a):Witam. Na chwilę obecną polecam jednak wariant przez Zwardoń. Jedyną zaletą wariantu przez Cieszyn jest odcinek drogi S1 Bielsko - Cieszyn.

Zupełnie nie rozumiem takiej logiki. Jeśli ktoś mieszka w Bielsku to na pewno pojedzie przez Zwardoń i Żywiec a jeśli ktoś zmierza na Katowice i wybrał wariant przez Cieszyn to po co ma się wracać do Bielska (mimo ładnej drogi). Jak napisałem wcześniej z Cieszyna do Katowic najlepiej szybką, prostą drogą na Pawłowice, tam wjazd na wiślankę i za chwilę jesteśmy już w Katowicach. Przez Bielsko to okrężna droga a "jedynka" między Bielskiem i Katowicami to nieustanne stanie na światłach.

Witam. Każdy robi jak uważa. Ja akurat mieszkam w Pszczynie, więc moje doświadczenia są takie. Nie jestem fanem jazdy z Katowic na Cieszyn "wislanką", bo np w Żorach jest remont wiaduktu i zdarzają się długie korki, ale jeszcze raz powtarzam, że każdy robi jak uważa. Pozdrawiam i szerokiej drogi.
lechiti
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lechiti » 05.08.2010 18:54

Tu się zgadzam.. Wiślanka z Katowic potrafi się przytkać.. a z Bielska do Cieszyna ekspresówka.. swoją drogą jeden z lepszych kawałków drogi w Polsce.. a pamiętam co tam się działo jak ją budowali.. ja osobiście wybieram wariant przez Zwardoń.. piękne widoczki.. i chyba mniejszy ruch..
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Zwardoń - nie ma problemów :) - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone