AndrzejJ. napisał(a):Adam Dziuszko napisał(a):Mam pytanie czy na trasie Skaliste-Bratysława można coś zjeść i płacić zł lub euro-nie chcem kupować koron
nie chcesz kupować koron to weż kanapki
Adam Dziuszko napisał(a):Mam pytanie czy na trasie Skaliste-Bratysława można coś zjeść i płacić zł lub euro-nie chcem kupować koron
teka napisał(a):Zjeść można ale płacić w euro lub złotówkami - nie. Podobnie jak u nas przy drodze nie płaci sie w euro lub w koronach słowackich. To tak na zdrowy rozum .
gospodarz napisał(a):teka napisał(a):Zjeść można ale płacić w euro lub złotówkami - nie. Podobnie jak u nas przy drodze nie płaci sie w euro lub w koronach słowackich. To tak na zdrowy rozum .
Znam jeden h-market w Krakowie gdzie można zapłacić w euro, więc może na Słowacji też. o ile pamięta to w Żylinie są jakieś większe markety ale nie przy drodze tranzytowej.
Przemo napisał(a):Nie jestem w 100% pewien, ale wydaje mi sie, że w Skalitem na I zakrecie, po prawej, za wiaduktem jest hospoda i tam prawie na pewno zapłacisz złotówkami.
Nie wiem kiedy będziesz jechał ale możesz sie zaopatrzyć w korony na trasie , np. w Węierskiej Górce na skrzyżowaniu na Żabnicę jest kantor, z tyłu za pawilonem handlowym po prawej.
Z mojego doświadczenia jest tam ciut taniej niż na samym przejsciu w Zwardoniu.
Nie wiem czy jest jakiś kantor na nowym przejściu na starym (nadal jest czynne) sa bodaj 2 czy 3
Adam Dziuszko napisał(a):Dzięki za info.To nie kwestia tańszego zakupu koron .Zapłacę kartą bo ponoć można.jeszcze raz dziękuje za pomoc w poruwnaniu do innych, którzy mieli okazję do złośliwości(nawet ziomek)
gospodarz napisał(a):Z Krakowa do Skalitego jest ok 2 godz. Nie sądzę żeby Adam w tym czasie już zgłodniał, ale może Poważska Bystrica (tuż przed wjazdem na autostradę) to byłoby dobre miejsce?
http://www.penzionbystrica.sk/
W mienju są ceny w euro
Adam Dziuszko napisał(a):gospodarz napisał(a):Z Krakowa do Skalitego jest ok 2 godz. Nie sądzę żeby Adam w tym czasie już zgłodniał, ale może Poważska Bystrica (tuż przed wjazdem na autostradę) to byłoby dobre miejsce?
http://www.penzionbystrica.sk/
W mienju są ceny w euro
Dzięki może skorzystam-tak nam się śpieszy do wyjazdu,ze może wyjedziemy bez obiadu-nie długo 07.07.2006r.