Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zwadroń-Bratysława

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Adam Dziuszko
Globtroter
Zwadroń-Bratysława

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam Dziuszko » 29.06.2006 17:54

Mam pytanie czy na trasie Skaliste-Bratysława można coś zjeść i płacić zł lub euro-nie chcem kupować koron
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 29.06.2006 19:24

Adam Dziuszko napisał(a):Mam pytanie czy na trasie Skaliste-Bratysława można coś zjeść i płacić zł lub euro-nie chcem kupować koron

nie chcesz kupować koron to weż kanapki :D
Adam Dziuszko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam Dziuszko » 29.06.2006 20:08

AndrzejJ. napisał(a):
Adam Dziuszko napisał(a):Mam pytanie czy na trasie Skaliste-Bratysława można coś zjeść i płacić zł lub euro-nie chcem kupować koron

nie chcesz kupować koron to weż kanapki :D

Dzieki za wspaniały pomysł.Gdybyś Miał jakies pytania to jak w dym do Mnie to Ci też odpowiem.
Humory są na innym temacie.
teka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) teka » 29.06.2006 20:15

Zjeść można ale płacić w euro lub złotówkami - nie. Podobnie jak u nas przy drodze nie płaci sie w euro lub w koronach słowackich. To tak na zdrowy rozum :D .
Przemo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemo » 29.06.2006 20:21

Możesz spróbować ale przy samej granicy, im bliżej Czadcy tym większy problem. Wyjściem jast płacenie plastikiem.
Ja kupuję na stacjach na stacjach benzynowych jakies kanapki i nie ma problemu.
Adam Dziuszko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam Dziuszko » 29.06.2006 20:24

Dzięki za odpowiedzi .w Czechach jak jechałem to przyjmowali zł dla tego nie byłem pewny
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 29.06.2006 20:29

teka napisał(a):Zjeść można ale płacić w euro lub złotówkami - nie. Podobnie jak u nas przy drodze nie płaci sie w euro lub w koronach słowackich. To tak na zdrowy rozum :D .

Znam jeden h-market w Krakowie gdzie można zapłacić w euro, więc może na Słowacji też. o ile pamięta to w Żylinie są jakieś większe markety ale nie przy drodze tranzytowej.
Adam Dziuszko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam Dziuszko » 29.06.2006 20:33

gospodarz napisał(a):
teka napisał(a):Zjeść można ale płacić w euro lub złotówkami - nie. Podobnie jak u nas przy drodze nie płaci sie w euro lub w koronach słowackich. To tak na zdrowy rozum :D .

Znam jeden h-market w Krakowie gdzie można zapłacić w euro, więc może na Słowacji też. o ile pamięta to w Żylinie są jakieś większe markety ale nie przy drodze tranzytowej.

To chyba znamy ten sam hipermarket-ale dzięki za pomoc
Przemo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemo » 29.06.2006 20:37

Nie jestem w 100% pewien, ale wydaje mi sie, że w Skalitem na I zakrecie, po prawej, za wiaduktem jest hospoda i tam prawie na pewno zapłacisz złotówkami.
Nie wiem kiedy będziesz jechał ale możesz sie zaopatrzyć w korony na trasie , np. w Węierskiej Górce na skrzyżowaniu na Żabnicę jest kantor, z tyłu za pawilonem handlowym po prawej.
Z mojego doświadczenia jest tam ciut taniej niż na samym przejsciu w Zwardoniu.
Nie wiem czy jest jakiś kantor na nowym przejściu na starym (nadal jest czynne) sa bodaj 2 czy 3
Adam Dziuszko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam Dziuszko » 29.06.2006 20:42

Przemo napisał(a):Nie jestem w 100% pewien, ale wydaje mi sie, że w Skalitem na I zakrecie, po prawej, za wiaduktem jest hospoda i tam prawie na pewno zapłacisz złotówkami.
Nie wiem kiedy będziesz jechał ale możesz sie zaopatrzyć w korony na trasie , np. w Węierskiej Górce na skrzyżowaniu na Żabnicę jest kantor, z tyłu za pawilonem handlowym po prawej.
Z mojego doświadczenia jest tam ciut taniej niż na samym przejsciu w Zwardoniu.
Nie wiem czy jest jakiś kantor na nowym przejściu na starym (nadal jest czynne) sa bodaj 2 czy 3

Dzięki za info.To nie kwestia tańszego zakupu koron .Zapłacę kartą bo ponoć można.jeszcze raz dziękuje za pomoc w poruwnaniu do innych, którzy mieli okazję do złośliwości(nawet ziomek)
Pawel67
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawel67 » 29.06.2006 20:54

Na wszystkich stacjach przy autostradzie (schell) zapłacisz kartą z wyjątkiem kawy z automatu na monety. My po kilku podejściach docisneliśmy mocniej i zjedliśmy w Austrii (drożej to fakt ale w cywilizowanych warunkach i bez łaski słowackiej obsługi znanej z uczynności)
Przemo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemo » 29.06.2006 21:03

Adam Dziuszko napisał(a):Dzięki za info.To nie kwestia tańszego zakupu koron .Zapłacę kartą bo ponoć można.jeszcze raz dziękuje za pomoc w poruwnaniu do innych, którzy mieli okazję do złośliwości(nawet ziomek)

Z tym ze karatą to mozesz jedynie zapłacić na stacjach benzynowych lub w większych restauracjach, a hospodach raczej bym na to nie liczył.
Zapytaj na przejściu w Zwardoniu celników słowackich, gdzie można tanio zjeść i zapłacić złotówkami, na 100% wskażą Ci dobre miejsce :D
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 29.06.2006 21:15

Z Krakowa do Skalitego jest ok 2 godz. Nie sądzę żeby Adam w tym czasie już zgłodniał, ale może Poważska Bystrica (tuż przed wjazdem na autostradę) to byłoby dobre miejsce?
http://www.penzionbystrica.sk/
W mienju są ceny w euro
Adam Dziuszko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam Dziuszko » 29.06.2006 21:22

gospodarz napisał(a):Z Krakowa do Skalitego jest ok 2 godz. Nie sądzę żeby Adam w tym czasie już zgłodniał, ale może Poważska Bystrica (tuż przed wjazdem na autostradę) to byłoby dobre miejsce?
W mienju są ceny w euro

Dzięki może skorzystam-tak nam się śpieszy do wyjazdu,ze może wyjedziemy bez obiadu-nie długo 07.07.2006r.
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 29.06.2006 21:32

Adam Dziuszko napisał(a):
gospodarz napisał(a):Z Krakowa do Skalitego jest ok 2 godz. Nie sądzę żeby Adam w tym czasie już zgłodniał, ale może Poważska Bystrica (tuż przed wjazdem na autostradę) to byłoby dobre miejsce?
W mienju są ceny w euro

Dzięki może skorzystam-tak nam się śpieszy do wyjazdu,ze może wyjedziemy bez obiadu-nie długo 07.07.2006r.

Wyjazd w piątek po pracy? Krk-Zwardoń-Bratysława i jak dalej?
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone