Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zwadroń-Bratysława

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 29.06.2006 22:37

gospodarz napisał(a):
teka napisał(a):Zjeść można ale płacić w euro lub złotówkami - nie. Podobnie jak u nas przy drodze nie płaci sie w euro lub w koronach słowackich. To tak na zdrowy rozum :D .

Znam jeden h-market w Krakowie gdzie można zapłacić w euro

tylko po jakim kursie
3,5??
a zaboli jak zaplacisz np nominałem 100E i wydadza w złotowkach
i tym sposobem mala cola moze kosztowac 60zł
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 30.06.2006 08:11

noyle napisał(a):
gospodarz napisał(a):
teka napisał(a):Zjeść można ale płacić w euro lub złotówkami - nie. Podobnie jak u nas przy drodze nie płaci sie w euro lub w koronach słowackich. To tak na zdrowy rozum :D .

Znam jeden h-market w Krakowie gdzie można zapłacić w euro

tylko po jakim kursie
3,5??
a zaboli jak zaplacisz np nominałem 100E i wydadza w złotowkach
i tym sposobem mala cola moze kosztowac 60zł

Kupowałeś, czy tylko dywagujesz?
Podobno przeliczają po kursie jednego z banków, na dzisiaj 30.06 jest to 4,075(wg. strony tego banku). Czy tak jest w rzeczywistosci, nie wiem?
Adam Dziuszko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam Dziuszko » 30.06.2006 09:32

gospodarz napisał(a):
Adam Dziuszko napisał(a):
gospodarz napisał(a):Z Krakowa do Skalitego jest ok 2 godz. Nie sądzę żeby Adam w tym czasie już zgłodniał, ale może Poważska Bystrica (tuż przed wjazdem na autostradę) to byłoby dobre miejsce?
http://www.penzionbystrica.sk/
W mienju są ceny w euro

Dzięki może skorzystam-tak nam się śpieszy do wyjazdu,ze może wyjedziemy bez obiadu-nie długo 07.07.2006r.

Wyjazd w piątek po pracy? Krk-Zwardoń-Bratysława i jak dalej?

Wyjazd około 16 do do Bratysławy dalej przez Węgry(Csorna drogą 86)-Mursko Sredisce-Zadar-wyspa Ugljan
Yeees
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yeees » 30.06.2006 11:56

Adam Dziuszko napisał(a):Mam pytanie czy na trasie Skaliste-Bratysława można coś zjeść i płacić zł lub euro-nie chcem kupować koron

:D

W Skalite po prawej stronie, za wiaduktem kolejowym jest restauracja i sklep Cechospol http://www.cechospol.sk/ mają tam bardzo dobrze i tanie żarcie. Wypróbowane wiele razy i polecam palacinki lub specjalność Cechospolu - można płacić w złotówkach ale słaby jest przelicznik.
:lol:
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 30.06.2006 13:34

Adam Dziuszko napisał(a):Mam pytanie czy na trasie Skaliste-Bratysława można coś zjeść i płacić zł lub euro-nie chcem kupować koron

Generalnie na stacjach benzynowych między Skalitem a początkiem autostrady namawiają na płacenie (winiety, paliwo) w zlotówkach (kurs jest jednak nieco gorszy od kantorowego na Górnym Śląsku).
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 30.06.2006 14:08

gospodarz napisał(a):
gospodarz napisał(a):Z Krakowa do Skalitego jest ok 2 godz. Nie sądzę żeby Adam w tym czasie już zgłodniał, ale może Poważska Bystrica (tuż przed wjazdem na autostradę) to byłoby dobre miejsce?
http://www.penzionbystrica.sk/
W mienju są ceny w euro

Dzięki może skorzystam-tak nam się śpieszy do wyjazdu,ze może wyjedziemy bez obiadu-nie długo 07.07.2006r.

Wyjazd w piątek po pracy? Krk-Zwardoń-Bratysława i jak dalej?

Wyjazd około 16 do do Bratysławy dalej przez Węgry(Csorna drogą 86)-Mursko Sredisce-Zadar-wyspa Ugljan

To czekam na relację z podróży, szczególnie z odcinka Bratysława-Csorna :)
Ja planuję podobną trasę ale w sierpniu. Wyjazd trochę póżniej 18-19, albo rano żeby przez Węgry w ciągu dnia przejechać i pooglądać widoczki. Pierwszy przystanek w Plitvicach. Zwiedzanie, spanie albo spanie, zwiedzanie, spanie, a potem dalej w kierunku Dubrownika.
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 03.07.2006 09:27

gospodarz napisał(a):To czekam na relację z podróży, szczególnie z odcinka Bratysława-Csorna :)
Ja planuję podobną trasę ale w sierpniu. Wyjazd trochę póżniej 18-19, albo rano żeby przez Węgry w ciągu dnia przejechać i pooglądać widoczki. Pierwszy przystanek w Plitvicach. Zwiedzanie, spanie albo spanie, zwiedzanie, spanie, a potem dalej w kierunku Dubrownika.

Na tej trasie na Węgrzech nie ma co oglądać.
Po lewej kukurydza, po prawej słonecznik, albo na odwrót.
Jako urozmaicenie - akacjowe zarośla.
Krzysztof
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 03.07.2006 19:04

Ta kukurydza i słoneczniki to argument żeby przekonać żonę do jazdy nocą :) Co mam powiedzieć synowi, który już gdzieś wyszperał informację o rzymskich ruinach w Szombathely :?:
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone