Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zupa Dubrowacka, pomoc potrzebna

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tomy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomy » 24.07.2006 13:40

poszukam tych namiarów i wrzuce jak znajde chwile
Tomy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomy » 24.07.2006 14:12

Co do pobytu ...
Z lotniska bierzemy taxi za 20 e. Jako że nie mieliśmy zarezerwowanej kwatery jedziemy do informacji turystycznej w Mlini. Przemiła pani szukała nam kwatery ok 10 min. Rzucała kilka propozycji, ale nie odpowiadały nam cenowo. Bez żadnych nerwów proponowała kolejne miejsca aż w końcu jedno spasowało.
Kwaterka miała kosztować 55 e za dobę ( 4 osoby ). 2 pokoje, każdy z łazienką. Wspólna kuchnia, taras, grill do dyspozycji. Cena jednak była inna :) Za 12 dni pobytu na 4 osoby zapłaciliśmy 600 euro.
Gospodarze to bardzo mili, młodzi ludzie mieszkający z ojcem. Pomocni i życzliwi (poczęstunek winkiem, ciastem, mięskiem z grilla). Sąsiedzi też super, zawsze uśmiechnięci i z daleka pozdrawiający Nas za każdym razem.
Po wypakowaniu odrazu wypad nad wode, która zrobiła na Nas ogromne wrażenie (kolor, czystość). Chwile kąpiemy sie na zatłoczonej plaży. Z kolegą postanowiliśmy się przejść i poszukać czegoś spokojniejszego. Zaraz za małym porcikiem w Srebreno ( w kierunku Kupari ) znajdujemy super miejsce. Skałki, z których super skacze sie do wody, ale mozna też normalnie,swobodnie zejść do wody. Ludzi bardzo mało, zaledwie kilka osób-większość nudyści :] Zero krzyków dzieci i jakiegokolwiek hałasu. Kilkaset metrów od tych skałek znajdowały sie zrujnowane hotele, ktore sobie dokładnie obejżeliśmy. Trochę dziwne uczucie, z jednej strony super widoki, usmiechnięci i weseli ludzie, a tuż obok ostrzelanei zbombardowane hotele. Mimo wszystko warto zobaczyć, można sobie bynajmniej uświadomić choć po części jak straszna może być wojna.
Większą część pobytu spędzamy na obijaniu się na w/w skałkach i nurkowaniu w prześlicznym morzu ( nieraz godzine potrafiłem nurkować i podziwiać morskie dno ). Nie obyło się oczywiście bez zwiedzania Dubrovnika, który jest naprawdę prześliczny. Byliśmy 2 razy. 1 raz od rana , 2 raz wieczorkiem. W dzień było gorzej, słońce waliło jak nie wiem, chociaż ja tam nie narzekałem. Ceny nawet 3 razy takie jak w Mlini, Srebreno.
Wtedy kiedy się nie obijaliśmy pływaliśmy na kajakach, które można wypożyczyć za 50 kn = 1h. Skuter trochę droższy, bo 35 e za 20 min. Wieczorki głownie spędzaliśmy w knajpkach lub domowych imprezkach na tarasie.
Wyjazd ogólnie mniamniuśny. Byłem w kilku państwach europy ale Chorwacja wywarła na mnie najlepsze wrażenie. Morze, przyroda, ludzie to wszystko na wielki + dla tego państwa. Mam nadzieje, że kiedyś będzie mi dane tam wrucić.
Aaa wydałem 2900 zł na 2 osoby i spoko starczyło. Niczego sobie nie odmawialiśmy, a nawet starczyło na pamiątki. PozdRawiam
Paula81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 24.07.2006 14:20

mam nadzieje że nasz wyjazd będzie równie udany :D
rosiczka1977
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rosiczka1977 » 24.07.2006 17:29

Tomy, teraz bez żartów - podaj namiar na kwatere:) i to biegusiem:D hehehe
Tomy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomy » 27.07.2006 18:55

Sorki, że tyle to trwało, ale miałem mnustwo pracy.
Podaje numer do Pana który rozmawia po angielsku. Od niego wszystkiego się dowiesz. Na imię ma Vido 098-605-326
PozdRawiam
Paula81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 28.07.2006 21:26

Tomy napisał(a):Sorki, że tyle to trwało, ale miałem mnustwo pracy.
Podaje numer do Pana który rozmawia po angielsku. Od niego wszystkiego się dowiesz. Na imię ma Vido 098-605-326
PozdRawiam

Tomy, masz może jakiś namiar ich na ich stronkę???
Tomy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomy » 29.07.2006 12:18

Stronki chyba nie mają, bo pewnie by podali. pozdRo
Paula81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 09.08.2006 17:49

rosiczka1977 napisał(a):Tomy, teraz bez żartów - podaj namiar na kwatere:) i to biegusiem:D hehehe

rosicyka, na goraco z Cro kilka faktow o mim zakwaterowaniu :D
pokoje czyste i ladne, ale jest w nich glosno ze wzgledu na ulice, apartamety sa tuz przy niej :cry: woda pod dostatkiem ciepla i zimna :wink:
do plazy jakies 200 schodkow i minutka ulica - sa dwa zejscia do wyboru ale nie ma miedzy nimi zadnej roznicy
niedaleko do przystanku, sklepu oraz piekarni :)
obawiam sie jednak ze kwatery blizej plazy sa drozsze ale zawsze mozna poszukac
pozdrawiam i uciekam po raraz chya zacznie padac :(
magodr
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magodr » 10.08.2006 07:56

Paula, czy ja dobrze pamiętam, że jechałaś do apartamentów Cakelic? Chyba, że coś zmieniłaś w ostatniej chwili. Jeżeli jednak dobrze trafiłam to mam pytanie, w którym apartamencie jesteś? Ja mam rezerwację na A12 i zastanawiam się czy to też od ulicy? Jeżeli tak to mam problem z synkiem, który niestety jest zwolennikiem zupełnej ciszy nocnej. A czy okolica rzeczywiście taka "opuszczona", jak ktoś kiedyś tu pisał?
Pozdrawiam, Magda
rosiczka1977
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rosiczka1977 » 10.08.2006 11:01

magodr napisał(a):Paula, czy ja dobrze pamiętam, że jechałaś do apartamentów Cakelic? Chyba, że coś zmieniłaś w ostatniej chwili. Jeżeli jednak dobrze trafiłam to mam pytanie, w którym apartamencie jesteś? Ja mam rezerwację na A12 i zastanawiam się czy to też od ulicy? Jeżeli tak to mam problem z synkiem, który niestety jest zwolennikiem zupełnej ciszy nocnej. A czy okolica rzeczywiście taka "opuszczona", jak ktoś kiedyś tu pisał?
Pozdrawiam, Magda

Magda,
tak Paula jest u Cakelic'ów. Nie wiem jaki ma pokój, ale można się dowiedzieć czegoś bliżej bo mam kontakt sms'owy z Paula. Napisz do mnie na maila to moze cos zdziałamy w sprawie apartamentu:)

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

pozdrawiam,
Ineska
Amar
Globtroter
Mlini 2-9 września

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amar » 11.08.2006 21:21

witajcie, jak widzę z niektórymi z Was spotkam się u Cakelić-ów na początku września... ;)
Pytanie do Pauli - jak daleko jest stamtąd do przystanku autobusowego? ;)
Lecę z Krakowa 2 września, będę tam wieczorem i chciałbym skorzystać z autobusu z lotniska...

Pozdrawiam, Pawel
Paula81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 14.08.2006 10:04

magodr napisał(a):Paula, czy ja dobrze pamiętam, że jechałaś do apartamentów Cakelic? Chyba, że coś zmieniłaś w ostatniej chwili. Jeżeli jednak dobrze trafiłam to mam pytanie, w którym apartamencie jesteś? Ja mam rezerwację na A12 i zastanawiam się czy to też od ulicy? Jeżeli tak to mam problem z synkiem, który niestety jest zwolennikiem zupełnej ciszy nocnej. A czy okolica rzeczywiście taka "opuszczona", jak ktoś kiedyś tu pisał?
Pozdrawiam, Magda

apartament A12 jest na poddaszu, takie pokoje sa tylko dwa wiec prawdopodobnie jedne z pokoi ma okno na Jardanke. Jednak jak zamkniesz okono jest w porzadku - mozna sie wyspac.
Opuszczonych domow jest malo - duzo mniej niz w Sebrenie, a jezeli sie zdarzaja to "wkomponowane sa w krajobraz".
My jestemy zadowoleni :D
Ostatnio edytowano 14.08.2006 10:07 przez Paula81, łącznie edytowano 1 raz
Paula81
Odkrywca
Re: Mlini 2-9 września

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 14.08.2006 10:06

Amar napisał(a):witajcie, jak widzę z niektórymi z Was spotkam się u Cakelić-ów na początku września... ;)
Lecę z Krakowa 2 września, będę tam wieczorem i chciałbym skorzystać z autobusu z lotniska...

Pozdrawiam, Pawel

przystanek jest ok 100 metrow za Apartamentami Cakelić-ów, wiec bedziesz sie musial wrocic kawalek :wink:
Po nas wlasciciel przyjechal, bez zadnej doplaty :D
pzdr
magodr
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magodr » 14.08.2006 10:32

Paula, dziękuję za info i życzę miłego plażowania 8)
Amar
Globtroter
Re: Mlini 2-9 września

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amar » 16.08.2006 15:46

Paula81 napisał(a):
Amar napisał(a):witajcie, jak widzę z niektórymi z Was spotkam się u Cakelić-ów na początku września... ;)

Pozdrawiam, Pawel

przystanek jest ok 100 metrow za Apartamentami Cakelić-ów, wiec bedziesz sie musial wrocic kawalek :wink:
Po nas wlasciciel przyjechal, bez zadnej doplaty :D
pzdr

Dzięki Paula, ale chyba jednak w tym roku do Cakeliciów nie zaglądnę...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Zupa Dubrowacka, pomoc potrzebna - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone