Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zupa Dubrowacka, pomoc potrzebna

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aGGi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGGi » 13.07.2006 10:59

magodr napisał(a):To mnie bardzo zmartwiłaś aGGi!
Poinformowano mnie, że do plaży jest ok 5min drogi, nie było mowy o żadnych schodkach. Wiem, że Mlini jest na zboczu i duzo tam chodzenia pod górkę i z górki.
Jeżeli ktoś był w tych aparta,entach i może potwierdzić tę informację to proszę o kontakt. Magda

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Nie wiem co prawda na 100%, czy to faktycznie jest tam gdzie napisałam, ale byłam w Mlini i ono jest położone na zboczu. Główna droga jest na górze a plaża na dole. Podeślę Ci zdjęcia portu to sobie zobaczysz.
magodr
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magodr » 13.07.2006 11:30

Nie wiem co prawda na 100%, czy to faktycznie jest tam gdzie napisałam, ale byłam w Mlini i ono jest położone na zboczu. Główna droga jest na górze a plaża na dole. Podeślę Ci zdjęcia portu to sobie zobaczysz.[/quote]

Wielkie dzięki za pomoc!
rosiczka1977
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rosiczka1977 » 13.07.2006 20:12

Aggi, jeśli to wchodzi w gre, to takze poprosze o fotki i kazda informacje zwiazana z tym miejscem. Widze, ze Magodr tak samo sie martwi schodkami jak ja:)
... coz.. nie jest lekko:)

- Magodr jesli juz bedziesz miala jakies dokladne informacje badz tak dobra i podziel sie ze mna :) - jesli po powrocie bedziesz miala chwilke, to przedzwonie do ciebie (jesli sie zgodzisz) i opowiesz mi jak było w tych luksusach ;)

Ines
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
magodr
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magodr » 14.07.2006 07:45

No martwię się tymi schodami, bo jadę z rocznym dzieckiem i pewnie bez wózka się nie obędzie! W razie problemów pozostaje zawsze samochód. Nie wiem w jakim terminie jedziesz do Cakelic. Wstępnie miałam tam rezerwację w sierpniu, ale ostatecznie zmieniliśmy plany i jedziemy na tydzień do Primosten (26.08-02.09), natomiast w Mlini będziemy we wrześniu (02.09.-09.09). Oczywiście po powrocie służę radą. Rosiczka 1977 wysyłam Ci mój nr tel na maila, chętnie skonfrontuję odczucia z pobytu w tym miejscu. Magda
aGGi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGGi » 14.07.2006 08:35

magodr, rosiczka1977 wysłałam Wam kilka fotek mailem. Mam nadzieję, że się zmieszczą w skrzynkach. :)
aGGi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGGi » 14.07.2006 09:27

ilusil, Tomy, magodr, rosiczka1977 dajcie znać po powrocie, jak wam się Mlini podobało, bo mnie będą męczyły wyrzuty sumienia :D
magodr
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magodr » 14.07.2006 12:32

aGGi napisał(a):ilusil, Tomy, magodr, rosiczka1977 dajcie znać po powrocie, jak wam się Mlini podobało, bo mnie będą męczyły wyrzuty sumienia :D

aGGi - na 100% zdam relacje jak wrócę, ale widząc po zdjęciach to już mi się tam podoba.
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc!
Paula81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 22.07.2006 11:32

magodr napisał(a):No martwię się tymi schodami, bo jadę z rocznym dzieckiem i pewnie bez wózka się nie obędzie! W razie problemów pozostaje zawsze samochód. Nie wiem w jakim terminie jedziesz do Cakelic. Wstępnie miałam tam rezerwację w sierpniu, ale ostatecznie zmieniliśmy plany i jedziemy na tydzień do Primosten (26.08-02.09), natomiast w Mlini będziemy we wrześniu (02.09.-09.09). Oczywiście po powrocie służę radą. Rosiczka 1977 wysyłam Ci mój nr tel na maila, chętnie skonfrontuję odczucia z pobytu w tym miejscu. Magda

Hejka,
Ja również jadę do apartamentów Cakelic tylko trochę wczesniej, bo już 5 sierpnia :) po powrocie 19 sierpnia, postaram się jak najdokladniej opisać wrazenia z pobytu
pzdr,
Paula

p.s. Rosiczka w jakim terminie jedziesz? moze bedziesz tam wczesniej?

p.s. wpłacałyście zaliczkę? który wybrałyscie apartament?
Tomy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomy » 23.07.2006 11:29

Siema, wczoraj wróciłem z Mlini. Mi sie tam bardzo podobało. Nie jestem jakiś wymagający to może dlatego:] Do plazy miałem spacerkiem kilka minut ale to żadna przeszkoda. pozdRawiam
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 23.07.2006 11:43

A ja w Mlini-Srebreno(piszę razem bo to praktycznie jedna miejscowość) byłem w zeszłym roku i tak mi się spodobało,że chyba jeszcze tam kiedyś wrócę.
Tomy napisz coś więcej o swoim pobycie,myślę że wszyscy z ciekawością poczytamy.
Pozdrawiam
rosiczka1977
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rosiczka1977 » 23.07.2006 16:24

Paula81 napisał(a):
Hejka,
Ja również jadę do apartamentów Cakelic tylko trochę wczesniej, bo już 5 sierpnia :) po powrocie 19 sierpnia, postaram się jak najdokladniej opisać wrazenia z pobytu
pzdr,
Paula

Witam:)

jade 22 sierpnia:) Także ty będziesz pierwsza:)
Paula, jesli istnieje mozliwosc, moze wymiesmy sie numerami telefonów, to napiszesz mi sms jak tam jest w tych pokojach, to moze znajde jeszcze czas na zmiane miejsca:D hehe
A jeśli bedziesz miała czas ktoregoś dnia, np. w porze obiadowej to zadzwoniłabym do ciebie na jakąś budkę telefoniczną czy na kwaterę.

- zaliczki nie wpłacałam, bo po moich wyliczeniach wyszło, iz robiąc przelew na 50Euro płacę za to koło 20 Euro - co wydało mi sie totalną głupotą. Umówiłam się z właścicielami, zapłacimy za wszystko na miejscu. A Oni zarezerwują nam pokoj na ten czas - to jest dwójeczka. Apartement podobno też jest, ale nie jestem pewna co mają na myśli mówiąć apartament - czy pokoj z aneksem kuchennym i np. drugim pokojem.. czy zwyczajnie pokoj z aneksem.. czy pokoj ze wspólną kuchnią dla mieszkańców np. jednego piętra. Także prawde mówiąc jade totalnie w ciemno i trochę się boję warunków jakie tam zastam:) Ale podobno co mnie nie zabije to wzmocni:) hihihi
Także jeszcze raz proszę o możliwość kontaktu z Tobą jak juz będziesz na kwaterce.
Jestem z Warszawy, wiec jeśli jesteś z okolic to może sie spotkamy jak wrócisz:) i na spokojnie opowiesz co i jak i pokażesz fotki.. choć nie wiem czy to już nie będzie za poźno:D hehe

moj mail - adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam:)

Ines
Paula81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 23.07.2006 17:49

Tomy napisał(a):Siema, wczoraj wróciłem z Mlini. Mi sie tam bardzo podobało. Nie jestem jakiś wymagający to może dlatego:] Do plazy miałem spacerkiem kilka minut ale to żadna przeszkoda. pozdRawiam

Tomy, mozesz dać namiary na kwatere w której mieszkałeś???
pzdr,
Paula
Paula81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 23.07.2006 18:01

rosiczka1977 napisał(a):
Paula81 napisał(a):
Hejka,
pzdr,
Paula

Witam:)

jade 22 sierpnia:) Także ty będziesz pierwsza:)
Paula, jesli istnieje mozliwosc, moze wymiesmy sie numerami telefonów, to napiszesz mi sms jak tam jest w tych pokojach, to moze znajde jeszcze czas na zmiane miejsca:D hehe
A jeśli bedziesz miała czas ktoregoś dnia, np. w porze obiadowej to zadzwoniłabym do ciebie na jakąś budkę telefoniczną czy na kwaterę.

- zaliczki nie wpłacałam, bo po moich wyliczeniach wyszło, iz robiąc przelew na 50Euro płacę za to koło 20 Euro - co wydało mi sie totalną głupotą. Umówiłam się z właścicielami, zapłacimy za wszystko na miejscu. A Oni zarezerwują nam pokoj na ten czas - to jest dwójeczka. Apartement podobno też jest, ale nie jestem pewna co mają na myśli mówiąć apartament - czy pokoj z aneksem kuchennym i np. drugim pokojem.. czy zwyczajnie pokoj z aneksem.. czy pokoj ze wspólną kuchnią dla mieszkańców np. jednego piętra. Także prawde mówiąc jade totalnie w ciemno i trochę się boję warunków jakie tam zastam:) Ale podobno co mnie nie zabije to wzmocni:) hihihi
Także jeszcze raz proszę o możliwość kontaktu z Tobą jak juz będziesz na kwaterce.
Jestem z Warszawy, wiec jeśli jesteś z okolic to może sie spotkamy jak wrócisz:) i na spokojnie opowiesz co i jak i pokażesz fotki.. choć nie wiem czy to już nie będzie za poźno:D hehe

moj mail - adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam:)

Ines

Ines, wysłałam Ci mój numer na e-maila. Czekam na info.
pzdr,
Paula
rosiczka1977
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rosiczka1977 » 23.07.2006 23:16

Zastanawiam sie, czy nie powinno się tu (na forum) zorganizować zakładki - kwatery w ktorych bylismy. Z pełnymi opisami np. w postaci zaznaczania pewnych cech - czyli - odleglosc od plazy - ilosc w metrach, czy czasie, jakosc przejsca, czy przez drogę, czy po schodach... i tak dalej mozna opisać dom, pokoj, czy apartament..
- poniewaz nie ma problemu z dolaczeniem zdjec mozna pokazac innym gdzie, jak i za ile sie mieszkało - pozwoli to na subiektywna choc potrzebna ocene kwater - dla potomnych i kolejnych zafascynowanych podrozami do Chorwacji:)
Jeśli to kogos intersuje mogę zaproponować listę cech jakie powinien zawierać opis kwatery i jej otoczenia. Obecnie sporo z forumowiczów wróciło z wakacji z Cro i ma swieze spojrzenie na wszystko i pewnie maja tez zdjecie:)

A i jeszcze jedna pozytywna strona takiego rankingu to brak nerwów przed kolejnym wyjazdem w nieznane:)

Prosba do ludzi ktorzy jezdza w ciemno - bierzcie kontakty, wszelkie namiary do osob u ktorch sie wam podobalo i gdzie warto sie zatrzymac;) - powinnismy promowac tych ktorzy sa tego warci:)

Ineska
aGGi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGGi » 24.07.2006 07:30

Tomy napisał(a):Siema, wczoraj wróciłem z Mlini. Mi sie tam bardzo podobało.
Ufff... Odetchnęłam z ulgą :D :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Zupa Dubrowacka, pomoc potrzebna - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone