Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zupa Dubrovacka, płw.Peljesac 2007r - czwarty raz w CRO :)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 27.11.2008 15:19

Przepięknie! Tego tarasu z widokiem na Korculę to zazdroszczę :wink: Pewnie na kolację były owoce morza :wink::?:
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 27.11.2008 17:13

maslinka napisał(a):Przepięknie! Tego tarasu z widokiem na Korculę to zazdroszczę :wink: Pewnie na kolację były owoce morza :wink::?:

Hheh :)
My zawsze staramy się mieć taras z widokiem na morze, ale jak dotąd był to najpiękniejszy widok z naszego apartamentu :)
Kolacje na tarasie, oczywiście owoce morza na porządku dziennym.... :P
Najpiękniejsze były poranki kiedy sie budziło, a tu piękne słonce, turkusowe morze, palmy , wszędzie te piękne kwiaty..te zapachy i małe koliberki...rewelacja...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 27.11.2008 17:18

ines napisał(a):
maslinka napisał(a):Przepięknie! Tego tarasu z widokiem na Korculę to zazdroszczę :wink: Pewnie na kolację były owoce morza :wink::?:

My zawsze staramy się mieć taras z widokiem na morze, ale jak dotąd był to najpiękniejszy widok z naszego apartamentu :)
Najpiękniejsze były poranki kiedy sie budziło, a tu piękne słonce, turkusowe morze, palmy , wszędzie te piękne kwiaty..te zapachy i małe koliberki...rewelacja...

Potwierdzam.
Najpiękniejszy widok mieliśmy w Orebicu...
Pierwsza linia nad morzem.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 27.11.2008 19:17

Janusz Bajcer napisał(a):Ines , mam pytanko - nie możesz na fotosika wrzucić zdjęć w większym formacie :?:
np. 640 lub 800 w poziomie, będzie wtedy jeszcze ładniejsza relacja :lol:

Pozdrav :papa:

Rozważę Januszu, rozważę :twisted: :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.11.2008 19:28

ines napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Ines , mam pytanko - nie możesz na fotosika wrzucić zdjęć w większym formacie :?:
np. 640 lub 800 w poziomie, będzie wtedy jeszcze ładniejsza relacja :lol:

Pozdrav :papa:

Rozważę Januszu, rozważę :twisted: :)

Przymusu nie ma :lol: tylko taka luźna propozycja.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 27.11.2008 21:04

FUX napisał(a):
ines napisał(a):

Potwierdzam.
Najpiękniejszy widok mieliśmy w Orebicu...
Pierwsza linia nad morzem.

Orebic jest git :twisted: :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.11.2008 00:06

Orebic z lotu ptaka

Obrazek
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 28.11.2008 00:57

9 dzień (10.09.2007r.)

Dziś dzień przeznaczamy wyłącznie na lenistwo.
Wstajemy przed południem...

Obrazek

Wychodzę na taras i od razu oczy mi się mocno otwierają..jak tu pięknie...ten błękit nieba zmieszany z turkusem Jadranu, te kolory, zielenie, fiolety..woow...wspaniale...aż żal tyle spać :)
Peljesac jest wyjątkowy, jakoś tu tak kolorowo, dużo zieleni...

Obrazek

Śniadanko zjadamy na tarasie...mamy przed sobą widok na miasto Korcula...i małe wysepki...
Obserwujemy jakiś okręt wojenny czy coś w tym stylu :)
Na mężu robi duże wrażenie.. :)

Obrazek
Obrazek

Dochodzi południe, czas iść na plażę...co prawda daleko nie mamy, bo 2minuty i jesteśmy na miejscu..ale przygotowanie zajmuje mi dłuższa chwilę..trzeba wziąc torbę z przyborami kosmetycznymi, gazetami, książkami, pomadka ochronna, woda itd..
Mąż jak zwykle się śmieje, że wyruszamy na długa wyprawę..po około pól godzinnym przygotowaniu znajdujemy się na plaży przy naszym apartamencie..nie jest to duża, ani piękna plaża, ale nam teraz wystarcza..ludzi prawie brak..leżą dwie pary oczywiście Polacy..jedni z mała dziewczyną..taka słodka i przez resztę pobytu będzie nam przysparzać wiele śmiesznych chwil :)
Opalanko nie trwa długo, bo upał okropny...zresztą jak co dzień :)

Obrazek
Obrazek

Wskakuję do wody się popluskać..woda jest długo bardzo płytka więc dzieci bez problemu mogą się w niej bawić :)

Obrazek
Obrazek

W końcu dochodzi 17...cały dzień na plaży to jest to ... maskaryczne lenistwo..nic nie robienie..ale nie mam wyrzutów - po to są wakacje :)
Po 17 zrywa się lekki wiatr, który będzie nam towarzyszył popołudniami do końca wyjazdu..
W Konzumie robimy zakupki, dziś będą dagnje...

Obrazek
Obrazek

Mąż poszukuje jakiejś winiarni lub punktu do kupienia domowego wina :)
Okazuje się , że brat naszej właścicielki po drugiej stronie uliczki ma właśnie mała winiarnię...
Ceny niewysokie, a wino pyszne:)
Od dziś będziemy się u tego Pana zaopatrywać się w trunki :)
Ja pichcę kolacją ,a mąż zaległ w winiarni :)

Obrazek

W końcu wrócił, już lekko uradowany... :)
kolacja gotowa, do tego winko..zjadamy na tarasie pyszne dagnje przy pięknych widokach zachodzącego słońca....

Obrazek

Po czym oddajemy się znów lenistwu..czytamy książki..ja śledzę Big Brothera Chorwackiego..zawsze jak jesteśmy w Cro to się wciągam w nowe edycje :)
heheh
Wreszcie zasypiamy :)
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 28.11.2008 02:30

Janusz Bajcer napisał(a):Orebic z lotu ptaka

Dokładnie Orebic w prawie całej okazałości :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.11.2008 07:34

ines napisał(a):Po czym oddajemy się znów lenistwu..czytamy książki..ja śledzę Big Brothera Chorwackiego..zawsze jak jesteśmy w Cro to się wciągam w nowe edycje :)

Big Brother HR :wink:
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 28.11.2008 08:13

Orebic z lotu ptaka bardzo ładnie się prezentuje :D
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 28.11.2008 08:58

A ja też czytam relacje :D Kurcze zazdroszcze wszystkim tym co moga podrózowac na poczatku września , jak widac spokój i pustki na plaży nawet w Orebicu .... Niestety jak sie ma dziecko w wieku szkolnym to jednak planuje sie urlop w okresie wakacyjnym ..... :( Zostało mi jeszcze pare lat.... Póki nie było dzieci jeździlismy z zona we wrzesniu do Włoch , w CHorwacji wtedy niestety nie było czasu dla turystów ...... A Włochy to jednak nie to co Chorwacja ....
A balkon , faktycznie piękny widok i piękne kwiaty ....
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 28.11.2008 10:46

Janusz Bajcer napisał(a):
ines napisał(a):Po czym oddajemy się znów lenistwu..czytamy książki..ja śledzę Big Brothera Chorwackiego..zawsze jak jesteśmy w Cro to się wciągam w nowe edycje :)

Big Brother HR :wink:

Dokładnie Janusz, ta strona jest mi dobrze znana :P
heheh
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 28.11.2008 14:12

-Yaro- napisał(a):Orebic z lotu ptaka bardzo ładnie się prezentuje :D

Yaro, to fakt, ale widoki z Orebic na Korculę to dopiero coś :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.11.2008 14:24

Korčula z lotu ptaka

Obrazek
Ostatnio edytowano 28.11.2008 14:43 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Zupa Dubrovacka, płw.Peljesac 2007r - czwarty raz w CRO :) - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone