Żuljana
napisał(a) Gajus.ems » 27.08.2007 20:14
W tym roku spedziłem w Żuljanie 7 dni w apartamencie nad samym morzem ( 2 pokoje, 2 łazienki, duza kuchnia , taras ,bez TV i klimy, miesiac lipiec, 5 osób 60 euro ). W żuljanie byłem już 3 rok z rzędu, osobiście jestem zauroczony tą miejscowością ( a troche już w CRO w czasie 9 pobytów widziałem ). Plaża miejska faktycznie taka sobie, ale w odległości ok 1 km w obydwie strony plaże są przepiekne. Nie mówiąc o plażach odalonych o 2-3 km . Codzienie chodziłem do odległych plaż np. nieopodal latarni morskiej na wysepce, gdzie nie było zupełnie nikogo.
Zależy co kto lubi. Żulka jest niewątpliwie na topie , o czym świadczy coraz wieksza ilość wczasowiczów, budowane apartamenty, nowy sklep i pełne knajpy.
Tylko w tym roku byłem w kilku miejscowościach na r. makarskiej i średnio mi sie podobało, np Baśka Voda zapchana niemiłosiernie turystami, Podgora podobnie, mjsc Ploce to porazka beton plus dżwigi portowe, ale już w IGRANE czy ZIVOGOSTIE, ZAOSTROGU, DREVNIKU, GRADACU podobało mi się bardziej, ale te wszystkie mjsc są niemal identyczne. Mam nadzieje że nie narażę sie miłośnikom tych przecież pieknych miejsc. Chciałem tylko zauważyć, że rożnie reagujemy na miejsca, nawet na te same miejsce widziane innym razem.
Pozdrawiam wszystkich cromaniaków GAJUS.