Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zugspitze, Wodospady Krimml ,Neuschwanstein i Szwajcaria

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
wajheczka
Cromaniak
Re: Zugspitze, Wodospady Krimml ,Neuschwanstein i ..........

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 02.10.2013 19:44

takich drabin to tam nie widziałem
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 03.10.2013 10:33

.
Załączniki:
DSCN2659.JPG
DSCN2661.JPG
DSCN2663.JPG
DSCN2665.JPG
DSCN2666.JPG
DSCN2667.JPG
DSCN2670.JPG
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 23.10.2013 08:57

ostatnie 20 minut to znowu kryzys ale to bardziej z głodu i z pragnienia niż z zmęczenia. jak by się dało to bym przyciągnął tą górę do siebie żeby tam nie iść ale ze się nie dało to trzeba się męczyć i iść. maży mi się coś takiego
Załączniki:
DSC00231.jpg
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 23.10.2013 09:07

...
Załączniki:
DSCN2671.JPG
dziewczyny w dole
DSCN2672.JPG
DSCN2673.JPG
widok na Grań jubileuszową --będzie trzeba w najbliższym czasie się tam udać
DSCN2674.JPG
DSCN2675.JPG
DSCN2677.JPG
już tuż tuż
DSCN2679.JPG
widok na przebytą ferra te
DSCN2680.JPG
pod szczytem
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 05.11.2013 16:38

..
Załączniki:
DSCN2683.JPG
grań jubileuszowa
DSCN2685.JPG
budynek na szczycie
DSCN2688.JPG
widok na
DSCN2689.JPG
DSCN2693.JPG
DSCN2697.JPG
DSCN2701.JPG
DSCN2702.JPG
DSCN2703.JPG
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 05.11.2013 17:04

na trakcje trolejbusową wchodziłem o 12 na szczycie byłem o 14 czyli podróż trolejbusem trwała 2 godziny. Pierwsze co to udałem się do wodopoju . Piwo 4.20 e bułka 2 e . potem spacerowałem po tym betonowym molochu i czekałem na dziewczyny. w między czasie zaczęło trochę kropić i zaczęło się robić ślisko na ferracie ale po chwili przestało. czas się dłużył poszedłem na chwile do budynku siadłem na ławce i zacząłem robić małe porządki w plecaku . Po chwili znowu wyjście na zewnątrz spacer podziwianie widoków i w pewnym momencie chce zrobić zdjęcie i orientuje się ze nie mam aparatu. obłęd w oczach. zbieram myśli i dochodzę do wniosku ze musiałem zostawić go na ławce jak robiłem porządki. no ładnie a raczej nie ładnie. aparat w miarę konkrety ale to nic w porównaniu z tym skąd ja wezmę zdjęcia. Pierwsze co mi przychodzi do głowy to ze będę cały che --pi jak tylko odnajdzie się sama karta. aparat to kupie nowy a zdjęć to się nie da. Ruszyłem z piskami butów w stronę gdzie mógł być a raczej może być aparat (wtedy to na setkę miałem poniżej rekordu olimpijskiego) wpadam jak przeciąg do budynku biegnę do ławki gdzie robiłem porządki i widzę ławka pusta. siadam z wrażenia i zaraz jeszcze szybciej wstaje i bieg. przecież to nie ten poziom porządki były robione piętro wyżej. jak tak biegłem to pewnie co nie którzy myśleli ze się pali a to tylko poszukiwania aparatu. jest siedzi na ławce i czeka na mnie a obok chudzi dużo różnej narodowości ludzi. i nikomu nie przyszło do głowy żeby go sobie zabrać. znowu jestem szczęśliwy. dziewczyny w końcu przychodzą chwila rozmowy i ja jadę kolejką na dół a one przyjadą później.ostatnia kolejka zjeżdża z góry o 16 a jak jest dużo ludzi to o 17.
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 05.11.2013 17:15

..
Załączniki:
DSCN2712.JPG
DSCN2719.JPG
DSCN2731.JPG
DSCN2732.JPG
DSCN2733.JPG
parking
DSCN2734.JPG
budynek kolejki
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 18.11.2013 21:05

czekałem na dziewczyny na dole ale zaszło małe nieporozumienie i w końcu ja wróciłem kolejką a dziewczyny autobusem w pobliże parkingu. oczywiście jazda gratis (ci co są na polu kempingowym mają to wliczone w cenę). Po przybyciu na kemping planujemy co jutro robimy. dziewczyny jutro idą na Alpspitze ja natomiast jadę do Austrii na wodospady krimm
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.11.2013 21:19

Fajnie było obejrzeć Zugspitze po latach, niewiele się zmieniło.
no może piwo nie było takie drogie na szczycie :wink:
krasiu666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krasiu666 » 18.11.2013 22:04

Bardzo ciekawe siadam i czytam jeśli można.
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 18.11.2013 22:21

Zapraszam
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 12.12.2013 17:05

9 sierpnia rano pogoda zapowiada się barowa tzn. zachmurzone i nic nie zapowiada słońca ale jakoś może to będzie. Dziewczyny odwożę w to samo miejsce co wczoraj i mają iść tą samą trasą do schroniska a potem innym szlakiem. Potem kierunek na Austrię.Najpierw wracam się na autostradę A 95 potem zjazd na Bad Tolz i drogą nr13 do granicy następnie po stronie Austrii drogą nr 181 potem 169 i skręt na Krimm 165. Droga jest bardzo widowiskowa szczególnie po stronie Austrii ale za bardzo nie było miejsca żeby stanąć i zrobić zdjęcia więc widoków brak. Na drodze nr 165 z poziomu ok 500 mnp. wyjeżdża się autem na prawie 1700mnp. więc różnica jest spora. Na szczycie niespodzianka. Droga jest płatna więc stoją butki do poboru opłaty. Cena 8 euro. Chyba trochę za dużo biorąc pod uwagę ze winieta na autostrady kosztuje prawie tyle samo. Nie wiem jak jest czy jadąc z drugiej strony tez jest pobór opłat czy jest tylko jeden na szczycie. Ja dojechałem do Krimm i drugiej butki nie było możliwe jest ze znajduje się za krimm. Będąc na drodze nr. 169 pogoda zaczyna się psuć chmurzy się i pada. Szkoda bo widoki jadąc drogą 165 są fantastyczne czasami są zrobione parkingi a z nich widoki na 3000-tysięczniki. Zjeżdżając w dół do krimm mimo ze padało i było zimno a auto było nie obciążone i hamowałem prawie silnikiem to po zaczymaniu się na pierwszym parkingu przed Krimm i po wyjściu z auta poczułem smród spalonych klocków. W sumie to prawie hamulca już nie było.
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 12.12.2013 17:29

Jedynym pocieszeniem to jest to ze przynajmniej na wodospadach będzie więcej wody a przez to będą bardziej widokowe.
Załączniki:
DSCN2740.JPG
pierwszy parking przed Krimm
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 12.12.2013 17:55

Po przyjeździe na miejsce to najlepiej zostawić auto na pierwszym parkingu czyli P4 bo z niego jest najbliżej. Wjeżdżając pobiera się bilet a przed wyjazdem płaci się w parkometrze. Po wyjściu z parkingu trzeba iść w lewo potem przechodzi się pod drogą kawałek prostej i woda. Dodam ze jak szedłem wzdłuż drogi to za każdym przejeżdżającym autem ciągnął się smród z hamulcy. Dlatego to pisze po raz drugi bo na pewno trzeba bardzo uważać na hamulce żeby nie przegrzać bo wtedy pozostanie hamowanie na Flinstonów.
Załączniki:
DSCN2741.JPG
opis wodospadów
DSCN2742.JPG
widok na wodospad
DSCN2744.JPG
z parkingu w lewo
DSCN2745.JPG
po przejściu pod drogą zaczyna się droga ze sklepami czyli wydatki
DSCN2746.JPG
DSCN2747.JPG
DSCN2750.JPG
chciałem kupić cena 20 e ale nie było rozmiaru (kolor czerwony)
DSCN2752.JPG
po powiększeniu może będzie widać ceny z restauracji
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 21.12.2013 16:08

czas przejścia ok.30 min. w jedna stronę . punktów widokowych jest 8. wstęp 2 euro i chyba trochę centów. nie myliłem się wody jest dużo jak się stanie na punkcie widokowym to czuć bryzę do tego kropi mały deszczyk. musi tu być super jak jest upał i jest powiew bryzy.
Załączniki:
DSCN2753.JPG
DSCN2757.JPG
DSCN2758.JPG
DSCN2764.JPG
DSCN2766.JPG
DSCN2771.JPG
DSCN2773.JPG
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Zugspitze, Wodospady Krimml ,Neuschwanstein i Szwajcaria - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone