Zugspitze, Wodospady Krimml ,Neuschwanstein i Szwajcaria
Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
przez lodowiec czas 30 min. technika byle jak byle nie wpaść w szczelinę. szedłem sam i nikogo w pobliżu nie było, dziewczyny zostały daleko w tyle i tak sobie myślę ze jak by co to czy mnie ktoś znajdzie . pewnie będzie wyglądało to tak jak 5 zł co się wrzuca do automatu. wpada ale nie zawsze ,,wypada,,. przejście było w rakach , bez to pewnie tez by się dało ale czas dwa razy dłuższy i większe zmęczenie i ryzyko ze się zjedzie nizej. wejście na Ferrate przesunęli wyżej bo w miejscu starego zrobiła się duża szczelina i możliwe jest pokonanie tylko w sposób----- skok o tyczce--. w miejscu zejścia z lodowca na ferrate jest największe nie bezpieczeństwo całej trasy. (tak mi się wydaje). trzeba stanąć na końcu nawisu śnieżnego oczywiście bez raków i skoczyć na półkę skalną (jedną nogą przynajmniej ja tak zrobiłem bo dwie to nie baż nawet złączone się zmieszczą) niżej ok 80 cm z tym ze ta półka jest wielkości trochę większa niż stopa a jeżeli się nie trafi na tą półkę to na pewno się trafi w szczelinę o niewiadomej głębokości. skok wykonuje się oczywiście bez asekuracji. chwile tam stałem zanim się znalazłem na ścianie.
1- mi doktor nie kazał w jednym miejscu długo stać( czyli ciągle muszę być w ruchu) 2 -w górach to idę tak jak pies co się zerwie z łańcucha 3- jestem w gorącej wodzie kompany 4- idę wolno jak tylko mam chwilowy kryzys poza tym cała naprzód 5-dziewczyny szły swoim tempem
Franz napisał(a):Zgadza się, ten skok z lodowca na skałę jest ciekawy.
Pozdrawiam, Wojtek
Wojtek dziwi mnie to bo jak na Niemcy to powinno to być zrobione perfekcyjnie a jest zjeb........ do tego nie bardzo rozumie bo jak robi się tam zatwardzenie to wszyscy stoją na tym nawisie i czekają na swoją kolejkę i tu się nasuwa pytanie ile kilo wytrzyma ten nawiew bo pewnie w pewien niekoniecznie piękny dzień jak stanie tam za bardzo dużo ciężaru to to się oberwie.
Pedałuje powoli do góry wzdłuż trakcji trolejbusowej i od pewnego czasu coraz ładniejsze widoki ale i też czuje ze jak bym dźwigał dodatkowy ciężar - coraz ciężej mi się robi do tego coś lub ktoś mnie atakuje Co jest do licha.
Załączniki:
w dole widać helikopter ratuje turystę którego minąłem przed lodowcem
na pewno masz na myśli te przystanki i pętle trolejbusowe z ławkami które są po drodze w połowie tej drogi spotkałem pogotowie trolejbusowe tz. naprawiali lub zmieniali kawałek trakcji
w planie było dojść do lodowca i powrót ze względu na pogodę i wziąłem mało jedzenia . wszystkie zapasy zjadłem najpierw przy schronisku a potem przed lodowcem na dodatek woda też ma się już ku końcowi. oooo jak by się tak dało zadzwonić po pizze i by przywieźli mniam mniam dobra trza zaiwaniać na górę jak dojdę to pierwsze wodopój potem jedzonko noto na przód