Re: Zugspitze, Wodospady Krimml ,Neuschwanstein i ..........
napisał(a) wajheczka » 25.08.2013 10:33
Idzie zemną ogląda o co kaman idzie na zaplecze i przynosi koszyk po pomidorach w którym jest wszystko tylko nie klucz i pomidory. Ale ze jest obrotną kobietą wychodzi przed stacje i podchodzi do mocno zdezelowanego auta którym właśnie klient podjechał pod dystrybutor, chwila napięcia i jest jest jest upragniony klucz. odkręcam adapter w tym czasie z drugiej strony podjeżdża polak pod lpg. pod jego nadzorem jeszcze raz próbuje zatankować i efekt ten sam. podjeżdżam z drugiej strony i da się. okazuje się ze po drugiej stronie jest zepsuty pistolet , akurat musiałem na niego trafić. Po zatankowaniu oddaje klucz płace i Dziękuję za pomoc. W ten sposób wyglądało moje pierwsze tankowanie lpg. Następnym razem to wezmę ze sobą klucz żeby był w razie w. Monachium miałem w planie objechać obwodnicą ale ze nie ustawiłem nawi to pojechałem przez miasto a tam korki i godz. stracona. W końcu wyjazd na A95 i już niedaleko do Ga-Pa. Na tej autostradzie znowu powtórka ograniczenie do 80 a nic się nie dzieje. W końcu Ga-Pa. Dziewczyny nocują na kempingu ja w planie miałem prywatną kwaterę więc zaczynam szukać w jednej nikt nie otwiera w drugiej otwierają turyści i informują ze właścicielki niema w trzeciej to samo. Dobra jadę na kamping i śpię pod namiotem. wziąłem go awaryjnie i się przyda. 18.20 jest w końcu recepcja. Kemping znajduje się na wylocie w stronę Austrii po prawej stronie. Po lewej stronie trzy markety i salon Porsche i audi. Załatwienie formalności meldunkowych znalezienie odpowiedniego miejsca i namiot stoi. Na tym kempingu to oprócz namiotów jest też miejsce na kam pery. Na polu oprócz toalet , pryszniców jest kuchnia gdzie można umyć naczynia pralka i miejsce do suszenia prania i stanowisko dla kamperow (nabranie wody opruznianie toalety itp.) i prąd za dopłatą. Za loduwke to służy przepływający potok. Najlepsze miejsce pod namiot to znalazłem na początku pola tuż przy wjeździe więc nie liczę na przespane noce bo będzie huk jeżdżących aut i chodzących ludzi ale za to jest trochę trawy i co najważniejsze jest na małej góreczce więc w razie deszczu to jestem bezpieczny. Na kempingu Spotykamy dwóch polaków ze śląska od których dużo dowiadujemy się na temat szlaku na Zugspitze byli tam wczoraj a jutro idą na Alpspitze.