Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

zostawiony przedmiot w Chorwacji - prośba o pomoc / Bratus

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lewek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lewek » 07.09.2011 10:45

Witam Koleżanki i Kolegów

czy ktoś będzie się wybierał jeszcze w tym roku (lub być może właśnie jest?) do miejscowości Baska Voda, Promajna, Bratus lub Krvavica (lub okolicy)?
Potrzebuję pomocy w dość nietypowej sprawie - otóż przez swoje gapiostwo zostawiłem w apartamencie w Bratus klisze fotograficzne. Zorientowałem się dopiero pod granicą Węgierską, tak więc nie było jak się po nie wrócić.
Gdyby ktoś wybierał się tam, i był tak miły, że zechciałby podejść do mojego gospodarza i spróbować dogadać się z nim odnośnie tych klisz a potem zabrać je do Polski (odebrałbym sobie już na miejscu), to byłbym baaardzo wdzięczny!
Próbowałem się skontaktować z gospodarzem (sms), ale nie wiem na ile mnie zrozumiał, bo chorwackiego nie znam...póki co odpowiedzi nie dostałem. Mam tylko nadzieję, że nie wyrzucił tych klisz do kosza :/

A może na forum jest jakiś Chorwat/Chorwatka z tamtej okolicy, który by się zgodził pomóc?

W razie czego proszę o kontakt.

Marcin
Mario 1975
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mario 1975 » 08.09.2011 20:54

Marcin, ja w czerwcu korespondowałem mailowo (po polsku) z Panią Urszulą Turić w sprawie wynajmu apartamentów w Baśkiej Vodzie. Wydaje mi się, że jest to Polka, która wyszła za Chorwata, choć dla Twojej sprawy to bez znaczenia. Ważny jest fakt, że to bardzo miła osoba i może Ona mogłaby Ci pomóc. Oto Jej adres mailowy: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Powodzenia.
romuald22
Cromaniak
Re: zostawiony przedmiot w Chorwacji - prośba o pomoc / Brat

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 08.09.2011 21:06

lewek napisał(a):A może na forum jest jakiś Chorwat/Chorwatka z tamtej okolicy, który by się zgodził pomóc?
W razie czego proszę o kontakt.
Marcin

Może poproś Panią Kasię o przetłumaczenie SMSa TUTAJ. Być może napisany w języku chorwackim nie wystraszy odbiorcy i pomoże.
Pozdro.
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 08.09.2011 21:13

Jak nic nie załatwiłeś napisz do mnie adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Poprosimy Bożenkę o pomoc.
michals58
Autostopowicz
Prawdopodobnie będę w okolicy

Nieprzeczytany postnapisał(a) michals58 » 08.09.2011 21:42

Jutro ruszam do Chorwacji i będę dwa tygodnie żeglował między Szibenikiem a Korczulą. Planuję być w miejscowości Baska Voda ok. 17 wrześnie (jeżeli wiatry będą łaskawe). Jeżeli do tej pory ni załatwisz sprawy, daj znać:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam
Motoschiza
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Motoschiza » 08.09.2011 22:47

Za kilka dni będę w Baśka Voda poślij mi na mail Swoje imię i nazwisko, okres w jakim byłeś abym się miał się czym podeprzeć w tłumaczeniu.
Startuję w sobotę :D
lewek
Plażowicz
:-)

Nieprzeczytany postnapisał(a) lewek » 09.09.2011 08:28

Serdeczne dzięki wszystkim za odzew! :-)

Co do smsa - to wysyłając go, posiłkowałem się google translate (sprawdzałem w kilka stron z chorwackim, angielskim i polskim, więc wydaje mi się, że powinno być w miarę zrozumiale).
Nie chciałbym robić z całej sytuacji jakiejś dużej afery, w końcu to nie są jakieś ważne dokumenty, a tylko kilka klisz - co prawda część naświetlona i byłoby fajnie je mieć, no ale nie chcę z tego powodu stawiać całego sztabu życzliwych ludzi na nogi...

Mario 1975 - dzięki za maila, mój gospodarz ma też hotel w Baska Voda, więc pewnie się znają, to może być dobry trop.

Jurek, romuald22 - dzięki, w razie czego będę pamiętał, że jest taka możliwość.

michals58 - dzięki, skoro Motoschiza wybiera się bezpośrednio do Baska Voda, to Tobie nie będę zawracał głowy, zwłaszcza, że żeglujesz - pomyślnych wiatrów! :-)

Motoschiza - wysyłam maila :-)
Motoschiza
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Motoschiza » 09.09.2011 22:39

Mail wydrukowany, na pewno tam wpadnę :papa:

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone