Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zostaliśmy okradzeni :( Istria

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ogonek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ogonek » 26.07.2012 12:54

Takie sytuacje się niestety zdarzają. Ja w ubiegłym roku przeżyłem historię bardziej nieprawdopodobną. Na małym kempingu w HR w nocy złodziej wlazł do naszego namiotu, podczas naszego snu otworzył sypialnię, sięgnął sobie saszetkę i wyciągnął całą kasę. Dobrze że dokumenty zostały. Nikt się nie obudził. Problem w tym że to był sam początek wyjazdu, który trudno zaliczyć do udanych mimo pogody. Czujnym mus być cały czas, taka prawda.
Pozdrawiam.
Pomorzanin
Odkrywca
okazja czyni złodzieja...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pomorzanin » 26.07.2012 14:15

Ja dziś rano byłem na porannym spacerku w Sopocie przy molo.. ok 7.00 i co widzę...
Zaraz przy molo jest miejsce, w którym reklamuje sie firma bankowo-ubezpieczeniowy tzw "konrdowopomaranczowa".
Maja tam tzw "miękkie pufy" w ilości ok 30 szt.. i dziś nad ranem w tych "pufach"po całonocnej imprezie odsypia imprezowa młodzież. Tak wiec w każdej "puffie" jedna lub 2 osoby a obok ..pifka różnej marki..i tak jak leci - torebki..telefony..aparaty cyfrowe ...buty.... różne gadżety wszystko markowe. Wszystko na wierzchu a oni śpią błogo ...spacerowiczów kilku.. i
Sorki za OT.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 26.07.2012 14:40

ogonek napisał(a):Takie sytuacje się niestety zdarzają. Ja w ubiegłym roku przeżyłem historię bardziej nieprawdopodobną. Na małym kempingu w HR w nocy złodziej wlazł do naszego namiotu, podczas naszego snu otworzył sypialnię, sięgnął sobie saszetkę i wyciągnął całą kasę. Dobrze że dokumenty zostały. Nikt się nie obudził. Problem w tym że to był sam początek wyjazdu, który trudno zaliczyć do udanych mimo pogody. Czujnym mus być cały czas, taka prawda.
Pozdrawiam.

Jaki to camp i gdzie???
ogonek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ogonek » 29.07.2012 21:47

Camp bodaj Mateo, Bibinje
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 29.07.2012 22:55

Brrrr.... Spałem w pobliżu, na kampie Kero.
Miejscowy cwaniak to chyba musiał być, bo żeby tak na bezczelnego wleźć do namiotu to trzeba umieć po cichu się podkraść i wiedzieć co gdzie jest na kampie.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 31.07.2012 16:31

kropi napisał(a):Heh, przykra sprawa. I tak HR uważam za najbezpieczniejszy "wakacyjny" kraj, w jakim byłem. W tym roku np. jakaś menda buchnęła nam kubek na zmywaku pod Maslinom, ale poza tym bez strat.

Tym nie mniej - zaufanie dobra rzecz, a kontrola jeszcze lepsza. Tak więc kasę, dokumenty, drobną elektronikę trzymamy zawsze przy dupce. W sklepach turystycznych można kupić specjalne torebki, które doskonale schowają się pod koszulę/spodenki a pomieszczą dokumenty, karty i pieniądze. Forsę zawsze mam w kilku miejscach, na wabia w kieszeni noszę stary portfel - pusty. Nie bierzemy żadnych zbędnych gadżetów, nawet telefon biorę stary, tym bardziej że ładuje się go raz na tydzień a nie 2x dziennie :lol: .

Wiadomo, że mogą buchnąć i sam namiot, albo walizkę bo fajna, na kółkach itd. Wszystkiego się nie przewidzi, można jednak ograniczać ryzyko.

A to ci złodziej beszczelny. Zapewne ruski lub polak no bo komu potrzebny kubek pewnie jeszcze po gorzale. Dziwne zjawisko :roll: :roll: :roll:
samotnik
Globtroter
Kradzież na campingu

Nieprzeczytany postnapisał(a) samotnik » 02.07.2013 13:59

Może spiszemy tutaj nasze przygody, żeby wiedzieć, jak się pilnować? :)

Nas okradziono na campie Adriatic pod Primostenem. Namiot (nieduże iglo) - obudziłem się ze stopami wystającymi przez niedopięte wejście, chociaż zawsze zamykamy. Spodnie leżały na zewnątrz, ale raz na czas zdarza mi się je tam zostawić, zwłaszcza, że z reguły nic w nich nie trzymam. Tym razem było tam trochę pieniędzy. Nie zwróciło to mojej uwagi, poszedłem do łazienki i tam niemiecka sąsiadka zapytała, czy nic nam nie zginęło, bo w nocy widziała złodziei krążących wokół naszego namiotu. Podobno była na tym campie siódmy raz i za każdym razem byli złodzieje.

No i faktycznie, coś mnie tknęło, sprawdziłem - nie ma forsy. Dużo nie zginęło, ale na 95% nie zostawiłem spodni na zewnątrz - były gdzieś w nogach namiotu. Czyli w nocy ktoś podszedł, rozpiął wejście, wyciągnął spodnie nie budząc mnie, przeszukał i poszedł dalej. Mocne.

Swoją drogą podobno obsługa campu jest świadoma, że regularnie ci złodzieje się tam zjawiają, co mnie zastanawia - taki wielki i drogi camp, trzaskają tam zapewne parę milionów euro przychodu co sezon, a skąpią na jakąś ochronę w nocy mając świadomość sytuacji?
eww
Podróżnik
Re: Kradzież na campingu

Nieprzeczytany postnapisał(a) eww » 14.07.2013 21:00

W tym roku na campie Mateo, też dokonano kradzieży. Nasz namiot był rozbity koło sanitariatów, co nas ocaliło (choć w namiocie nigdy kasy nie trzymam). Złodzieje byli nastawieni na kasę -dokumenty, aparaty fotograficzne porzucili w pobliżu.
wojownik73
Globtroter
Re: Kradzież na campingu

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojownik73 » 21.04.2015 12:20

Odświeżam temat. Jakie z perspektywy czasu mieliście nieprzyjemne przygody z kradzieżami i jakie macie patenty dla ostrzeżenia innych.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 22.04.2015 22:22

zawsze mieszkałem w apartmanach... nigdy nic mi nie zginęło...
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.04.2015 12:14

slavko.v napisał(a):zawsze mieszkałem w apartmanach... nigdy nic mi nie zginęło...

niewątpliwie na temat ...
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi