Witam,
jedziemy do Cro po raz trzeci, więc już wiem "czym to się je" i wiem co mi się w Cro podoba a co nie, w szczególności jakie miejsca mi się podobają.
Na ten rok mam przewidziane 3 tygodnie wakacji przy czym na 2 już mam zrobioną rezerwację. Szukam sugestii w jakim miejscu zatrzymać się na ostatni tydzień. Warunki są następujące:
- byliśmy w Pakostane i w Primosten - owszem ładne miejsca ale zbyt tłoczne, zbyt wakacyjne i zbyt głośne, więc ten typ odpada
- byliśmy w Breli (ale Jakirusa) i ten typ okoliczności przyrody baaardzo mi odpowiada, ale że byliśmy już tam dwa razy, to może w tym już niekoniecznie - ale jeśli chodzi o urok miejsca, to tak, ten typ, przy czym ci co znają Jakirusę wiedzą, że to nie to samo co centrum Breli
- znam bardzo dobrze Peljesac i właśnie tam spędzimy pierwsze 2 tygodnie - w Podobuce, więc jeśli chodzi o klimat w stylu "nic mnie nie obchodzi, tylko leżę i piję wino i patrzę jak jest pięknie" to tak, to mój ulubiony klimat
- trzeci tydzień chcemy spędzić na lądzie (wyspy odpadają) i jadąc z Peljesaca gdzieś w kierunku PL, żeby przy ostatecznym powrocie mieć już mniej drogi niż więcej (jeździmy na jeden raz, bez noclegów).
No i tu liczę na Was, podpowiedzcie miejsce równie piękne jak Brela, równie odjechane jak Podobuce, ale możliwie blisko (w sensie nie koło Dubrovnika ani nie na jakiejś wyspie, żeby nie tracić czasu na promy).