Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Żona się boi

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
SNIPER
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SNIPER » 29.08.2003 23:53

Mona napisał(a):Ale to nie jest inny gatunek: wciąż zerkasz na homo sapiens, tyle, że inaczej umaszczone :P

ja...tak, delikatnie...przepraszam, że się wtrącę...Midas zerka ...tak ...no O.K. Ta gałązka u Niego taka krucha......ale u Ciebie Monaa...no wiesz!...orangutany !! 8O
8)
Mona
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mona » 01.09.2003 15:10

spoko, spoko, póki co nie wykraczam w tych sprawach poza gatunek ludzki :!: Natomiast mam przyrodnicze wykształcenie i staram się sprostować nomenklaturę: gatunek to gatunek (czyli np. człowiek) a murzyn czy azjata - to nie inny gatunek (chociaż kilku tak chciało) tylko odmiana w obrębie tego gatunku. :P :P :P
SNIPER
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SNIPER » 01.09.2003 16:01

Mona napisał(a): murzyn czy azjata - to odmiana w obrębie tego gatunku. :P :P :P

Ach! To dlatego mówi się, że Kobieta zmienną jest :?: :!:
8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.09.2003 18:39

Mona napisał(a):a murzyn czy azjata - to nie inny gatunek (chociaż kilku tak chciało) tylko odmiana w obrębie tego gatunku. :P :P :P

...oglądałem kiedyś taki film z murzynem w roli głównej - niestety nie pamiętam tytułu ani nazwiska aktora :cry: , ale jedno jest pewne.... NAPRAWDĘ miałem wątpliwości...czy to aby ten sam gatunek :roll: 8O :wink:
Mona
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mona » 01.09.2003 21:00

Ale jesteście zgryźluchy :wink:
A tak swoją drogą może czas pomyśleć o jakiejś (jakimś?)odmianie........... :wink: :wink: :wink:
Mona
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mona » 01.09.2003 21:02

Slapol, chyba widziałam ten sam film. Może to był fotomontarz? :roll:
domek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) domek » 09.09.2003 15:07

Ja widziałam w tym roku (pierwszy raz w życiu) modliszkę 8O - piękny okaz - usiadła mi na nogę. Ale było też robactwo, które po ulewnym deszczu powyłaziło z ziemi - takie długie - kilkucentymetrowe, brązowe pełzające glisty (ohyda) na szczęście zdarzyło się to przedostatniego dnia pobytu w Chorwacji. Były na całym kempingu - właziły nawet do łazienek, córka o mało co nie usiadłą na taką...
SNIPER
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SNIPER » 09.09.2003 17:46

Mona napisał(a):Ale jesteście zgryźluchy :wink:
A tak swoją drogą może czas pomyśleć o jakiejś (jakimś?)odmianie........... :wink: :wink: :wink:

Hmmm...no nie wiem jaki "czas" u Ciebie, Mona...ale Twoja propozycja jest całkiem ciekawa :roll: :wink:
8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.09.2003 19:13

Wnioskuję, by ta odmiana była realizowana w ramach tego samego gatunku (może być czarna, żółta lub czerwona :lol: ), ale w żadnym razie piesek czy krówka :twisted: :wink: :!:
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 10.09.2003 07:14

Temat jest bardzo ciekawy i rozwojowy.
Moja gałązka wcale nie jest taka krucha, w związku z tym zostaję na niej.
A co do filmu to chyba "Planeta małp" he he.
To chyba nie ta sama gałązka.
:oops:
Mona
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mona » 10.09.2003 19:44

Tak, tak chłopaki, temat rozwija się ciekawie :oops:
Ale o co właściwie chodzi z tą modliszką i długimi glisdami, na które chce siadać córka 8O
:papa:
SNIPER
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SNIPER » 10.09.2003 23:22

Mona napisał(a):Tak, tak chłopaki, temat rozwija się ciekawie :oops:
Ale o co właściwie chodzi z tą modliszką i długimi glisdami, na które chce siadać córka 8O
:papa:

" :oops: " z czyjego powodu :?:
Z glizdami nie mam wiele wspólnego :P , a tym bardziej z siadaniem na nich 8O
Może Mona coś powiesz mi o tym, albo ktoś zainteresowany... :?
Co do modliszek... :cry: mam wyrobione zdanie, ale....takich z jednej gałęzi :wink:
:roll:
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 11.09.2003 11:04

[quote="Mona"]Tak, tak chłopaki, temat rozwija się ciekawie :oops:
:papa:[/quote]

:lol:
Na szczęście na naszej gałązce samiczki po kopulacji nie zjadają partnerów.
Co do glisd....????
:arrow: :papa:
Skubi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skubi » 16.09.2003 13:50

yugo napisał(a):Naczytała się o skorpionach, żmijach i czarnych wdowach, które żyją w Chorwacji, i teraz krzyczy, że nigdzie nie pojedzie. Jak to jest naprawdę z tym robactwem? Rzeczywiście takie coś włazi do namiotów, czy raczej rzadko takie coś można spotkać?

Trzy lata temu w Chorwacji spaliśmy krótko na przydrożnym parkingu w samochodzie. W pewnej chwili syn zerwał się nagle, podkulił nogi i przestraszony usiadł na siedzeniu. Stwierdził, że "coś tu jest", mając na myśli że to może jakiś wąż lub żmija, bo poczuł na nodze dotyk czegoś zimnego i śliskiego. Zaczeliśmy szybko, ale i z wielką ostrożnością, szukać nieproszonego osobnika. Znaleźliśmy :!: 8O
Okazało się, że to pusta butelka PET po Coca-Coli :D
Pzdr
yugo
Plażowicz
re: Żona się boi

Nieprzeczytany postnapisał(a) yugo » 17.09.2003 10:31

No więc słuchajcie :)
Wróciliśmy i zobaczyliśmy tylko jednego bardzo dekoracyjnego patyczaka, taki soczyście zielony. Pozostałych stworów nie widzieliśmy w ogóle. Dopiero na ostatni dzień pobytu odkryłem strasznie wielkiego pająka, mniej więcej taki ptasznik, tylko że żółty. O odkryciu nie poinformowałem, bo skoro nawet ja się wystraszyłem, to co zrobiłaby żonka? Pewnie po powrocie byłaby szczegółowa kontrola bagażu ;)
Ogólnie były to chyba najlepsze wakacje w moim życiu i zakochałem się w Chorwacji :)
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, i faktycznie, nie ma się czego bać.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone