Zgrzeszyć można na wiele sposobów. Ja grzeszę w całkiem niecodzienny sposób , wydając pieniądze, których nie mam by spełnić podróżnicze marzenia:) Ktoś powie to nie grzech. Należy zobaczyć kawałek świata jeśli jest okazja, ale wiele osób przyzna też racje, że jeśli w danym momencie brakuje funduszów trzeba się wstrzymać i odkładać. Mając niemal 30 lat na karku wciąż myślę, że jeśli nie dziś to kiedy? Pożyczę, coś sprzedam, nie kupię przez rok nowego ciucha, ale nie zmarnuje okazji by zobaczyć świat. Tak kocham podróże!
Tym razem co do złotówki nie mając odłożone nic na kolejny miesiąc wybieramy się wspólnie z moim mężczyzną i dwójką wspólnych znajomych na HVAR, nie żałuje, wręcz nie mogę się doczekać powrotu do Chorwacji. To już nasz trzeci wyjazd do Cro.
Tym razem zdecydowaliśmy się na wyspę Hvar, a dokładniej na miasto Stari Grad.
Nocleg zarezerwowany w trzech miejscach. 7 noclegów na Hvarze , 2 noclegi w samym centrum Zadaru i jeden ostatni nocleg przy jeziorach Plitwickich.
Co w planach? Na pewno zwiedzić wyspę Hvar, odszukać piękne plaże, dużo chodzić i jak najwięcej zobaczyć. Nie lubię, a nawet nie mogę wylegiwać się plackiem na plaży. Obiecałam , że w tym roku nieco odpuszczę i nie zrobię całych 10 dni tak aktywnych jak dwa lata temu, ale z pewnością będę chciała zobaczyć jak najwięcej.
W tym roku jednak jadę do Chorwacji nie do końca zdrowa , zdiagnozowano u mnie zespół jelita drażliwego, więc jest troszkę stresu i trochę niepewności jak to tym razem będzie.Czy wolno mi będzie cokolwiek zjeść na mieście ? . Mimo to jestem pełna nadziei, że sam fakt wyjazdu sprawi , że nie będzie czasu na zmartwienia.
Nie mamy do końca ustalonych miejsc do zwiedzania, ale myślę, że już po przyjeździe wszystko zacznie się układać i planować
Na Plitwice chcemy poświęcić cały dzień i chociaż odwiedziliśmy park 4 lata temu, to mamy niedosyt zwiedzania ( wtedy wybraliśmy najkrótszą trasę ) Tym razem chcemy wybrać najciekawszą i długą trasę by wyciągnąć jak najwięcej wspomnień z tego magicznego miejsca. Rozważamy nadal jaką się kierować.
Ubezpieczenie wykupione, EKUZ w kieszeni czas wyruszać za kilka dni w długą drogę .
Planowy wyjazd autem 20.08 w godzinach popołudniowych : TRASA KŁODZKO- CZECHY- AUSTRIA- SŁOWENIA- CHORWACJA
Powrót 31.08 późne godziny nocne
Relacja z podróży będzie się pojawiać sukcesywnie po naszym powrocie. Pierwszy post z wyjazdu ukaże się więc na początku września.
Zapraszam do lektury i spędzenia z nami tych "grzesznych" przygód