Haweł napisał(a):Gdzies,cos mi sie o uszy obilo,ze jak sie jedzie przez Znojmo to mozna w obu kierunkach do sklepow podjechac,chodzi o te bezclowe czy jak je tam zwal,acha czy wogole te sklepy istnieja jeszcze ? Kiedys byly te sklepy i mozna bylo podjechac w drodze do Wiednia.
Haweł napisał(a):acha czy wogole te sklepy istnieja jeszcze ? Kiedys byly te sklepy i mozna bylo podjechac w drodze do Wiednia.
bzyq74 napisał(a):Rozumiem , żeby przespać poszerzenie UE o Rumunię i Bułgarię, ale żeby o Czechy
Ja jestem tylko Globtroter, ale od Croentuzjasty się nie spodziewałem takiej wiedzy
Arek napisał(a):Hmmmm... Hawłowi chodzi o to, że dawniej można było podjechać pod sklepy jadąc tylko w kierunku Wiednia, natomiast w przeciwnym kierunku już nie, bo wzdłuż drogi biegnie podwójna ciągła.
W ubiegłym roku podwójna ciągła nadal istniała, ale można było zobaczyć kierowców skręcających pod sklepy. My zatrzymywaliśmy się na stacji benzynowej na przeciwko i mały spacerek na zakupy ( tak też robiło wielu polaków).
Arek napisał(a):Hmmmm... Hawłowi chodzi o to, że dawniej można było podjechać pod sklepy jadąc tylko w kierunku Wiednia, natomiast w przeciwnym kierunku już nie, bo wzdłuż drogi biegnie podwójna ciągła.
W ubiegłym roku podwójna ciągła nadal istniała, ale można było zobaczyć kierowców skręcających pod sklepy. My zatrzymywaliśmy się na stacji benzynowej na przeciwko i mały spacerek na zakupy ( tak też robiło wielu polaków).
chesjowisz napisał(a):Arek napisał(a):Hmmmm... Hawłowi chodzi o to, że dawniej można było podjechać pod sklepy jadąc tylko w kierunku Wiednia, natomiast w przeciwnym kierunku już nie, bo wzdłuż drogi biegnie podwójna ciągła.
Ta ciągła linia już jest zlikwidowana.Może legalnie skręcać jadąc od Wiednia.
Arek napisał(a):... W ubiegłym roku podwójna ciągła nadal istniała, ale można było zobaczyć kierowców skręcających pod sklepy. My zatrzymywaliśmy się na stacji benzynowej na przeciwko i mały spacerek na zakupy ( tak też robiło wielu polaków).
nie pozostaje nic innego, jak prosić Cromaniaków wybierających się na weekend majowy (oczywiście tych jadących przez Znojmo), aby sprawdzili