Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Znizki w cro

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ilusil
Croentuzjasta
Znizki w cro

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 28.06.2006 09:07

.
Czy w autobusach np. w okolicach Dubrownika, aletez ogolnie istnieje cos takiego jak znizki?
np. wczniowskie, albo studeckie na bilety??

A moze wiecie na jakiej podstawie mozna uzyskac znizki wchodzac
np. do zabytkow, lub gdzie kolwiek,tak naprawde,
czy trzeba sobie wyrobic jakas karte, np. ISIC??

pozdrawim, asia

:wink:
Ostatnio edytowano 28.06.2006 13:13 przez ilusil, łącznie edytowano 1 raz
Alika
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alika » 28.06.2006 12:03

Mam podobny dylemat. Właściwie wciąż się zastanawiam nad zakupieniem karty Euro26. Dodatkowe ubezpieczenie i zniżki, ale już sama nie wiem czy taka karta daje jakieś wymierne korzyści w Chorwacji? Bo czy nasza legitymacja studencka coś daje...raczej nie mam złudzeń :)
Pozdr. Alika
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 28.06.2006 13:10

.
z ISIC jest malo znizek,ale opłaca sie w Zagrzebiu

http://isic.pl/index.php?option=com_wrapper&Itemid=81

z Euro/26 jest powyzej 100 000 znizek w Cro, ale czesto sa to znizki 5%

http://www.euro26.org/opencms/opencms/e ... extFilter=

A moze jednak nic nie kupowac i jechac z legitymacja...

W koncu Euro/26 nie potwierdza ze jestem studentka,
wiec pewnie i tak studenckich znizek dla chorwackich studentow nie dostane,
ale czy jest sens wyrabiac ISIC??
vafloo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) vafloo » 28.06.2006 15:33

Możesz wyrobić kartę Euro26 Student, która potwierdza, że jesteś studentem. :-)
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 29.06.2006 07:53

ok,ale czy to wogole ma sens?

czy ktos byl i korzystał na mnijescu, albo widzial ze sie uzywa

np. do Hiszpanii nie warto jechac jak jeszcze jest sie studentem bez karty Euro/26
tylko na podstawie tej karty ma sie znizki, na legitymacje studencjie lub ISIC nikt niezwraca uwagi, nawet w muzeach...

pozdrawiam, Asia
zeli
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zeli » 03.07.2006 23:59

ja miałem w zeszłym roku tam karte euro 26 world i w tym roku też kupuje sobie takową.
W zasadzie ze zniżek nie korzystałem żadnych bo i zadużo się z nich korzystać nie da.
Ale zrobiłem taki myk że przez cały rok nie musze mieć żadnego ubezpieczenia. Za 60 zł jest ubezpieczenie na cały rok na wakacje i wszedzie gdzie sie wybior. Nie musze płacić na uczelni dodatkowego ubezpieczenia, a zniżki to czasem przy okazji raz na pół roku sie jakąś wykorzysta :)
A nie oszukujmy sie że legitymacje studenckie i inne świstki są cokolwiek warte za granicą :)
Pozdro
Wyjazd do chorwacji juz w przyszły weekend <jupi>

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone