Witam
Postaram się opisac pewną sytuację otóż.
Znalazłem w interecie apartament. Przez pewien czas pisałem e-mail z właścicielem po czym postanowiłem zadzwonić i domówić szczegóły. I tak jak sobie wyobrażałem właściciel powiedział że jesli sie zdecyduje na jego ofertę, to przesle mi Contract oraz nr konta do wpłaty pewnej kwoty celem rezerwacji. Po zastanowieniu zdecydowałem sie na jego propzycje, napisałem do niego e-mail żeby przesłał mi umowe o której już wspominałem. I tu jest moje zdziwenie umowa co prawda przyszała ale forma jej mnie zakoczyła . Była to informacja napisana odręcznie po angielsku(ok) mniej wiecej w takim stylu : że jest to umowa na wynajem apartamenu w takim i takim okresie, w wili o nazwie X bez podania asdresu i innych atrybutów wynajmującego i że najemca wpałci kwote Y jako rezerwację. Do tego prwdopodobnie właściciel zeskanował jedną stronę dowodu osbistego i sie podisał.
Prosze napiszcie czy w Chorwacji są takie zwyczaję i podpisuje sie tego typu "umowy"?. Czy to poprostu może ktoś chce mnie przrobić na kwote rezerwacji.
Dzieki za wszelkie informację
pozdro