Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

znalzłem apartament w necie i co dalej?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
B_Magdalenka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) B_Magdalenka » 03.03.2010 23:28

benuch napisał(a):to u Ciebie skończyło sie całkiem dobrze ale gdy np biuro bankrutuje to jakas umowa i ubezpieczenie by sie przydało jesli jedziesz z jakiegos normalnego biura

u mnie skończyło się git, w ogóle nie porównuję tej sytuacji do bankructwa firmy, której oddaje się całą kasę za wycieczkę :lol:

dogadaj się z właścicielem ap.,który wpadł ci w oko i spokojnie czekaj do urlopu :D
benuch
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) benuch » 03.03.2010 23:30

dzieki pozdrawiam :)
Bozena Kljaković
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bozena Kljaković » 03.03.2010 23:34

benuch napisał(a):Witam
Postaram się opisac pewną sytuację otóż.
Znalazłem w interecie apartament. Przez pewien czas pisałem e-mail z właścicielem po czym postanowiłem zadzwonić i domówić szczegóły. I tak jak sobie wyobrażałem właściciel powiedział że jesli sie zdecyduje na jego ofertę, to przesle mi Contract oraz nr konta do wpłaty pewnej kwoty celem rezerwacji. Po zastanowieniu zdecydowałem sie na jego propzycje, napisałem do niego e-mail żeby przesłał mi umowe o której już wspominałem. I tu jest moje zdziwenie 8O umowa co prawda przyszała ale forma jej mnie zakoczyła . Była to informacja napisana odręcznie po angielsku(ok) mniej wiecej w takim stylu : że jest to umowa na wynajem apartamenu w takim i takim okresie, w wili o nazwie X bez podania asdresu i innych atrybutów wynajmującego i że najemca wpałci kwote Y jako rezerwację. Do tego prwdopodobnie właściciel zeskanował jedną stronę dowodu osbistego i sie podisał.
Prosze napiszcie czy w Chorwacji są takie zwyczaję i podpisuje sie tego typu "umowy"?. Czy to poprostu może ktoś chce mnie przrobić na kwote rezerwacji.
Dzieki za wszelkie informację
pozdro

Witaj :)
8O jestem bardzo zdziwona ,raczej nigdy nie spotkałam sie z taka rezerwacja i nigdy nie słyszalam zeby ktos z wynajmujacych przesyłał rezerwacje w formie umowy.Od lat wynajmije apartamenty i zawsze pisemnie potwierdzam rezerwacje oczywiscie z zadaniem zaliczki za zarezerwowany apartament, z dniem wpłyniecia zaliczki na konto lub w innej formie przesylki np. poczta w liscie wartosciowym lub przekazem zagranicznym odrazu potwierdzam ze zaliczka dotarla .W rezerwacji zawsze podaje Nazwisko i imie z dokladnym adresem,konto bankowe lub inny sposob na przeslanie zadanej zaliczki oraz inne przydatne informacje.Zadnej kopi dowodu osobistego nie wysylam, jest to wrecz smiesznie i nieprofesjonalne.Pierwszy raz o takim czyms slysze !!!!
Raczej bym nie ryzykowala z taka forma rezerwacji :(
Pozdrav
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 03.03.2010 23:48

benuch napisał(a):I tu jest moje zdziwenie 8O

Myślę, że i druga strona się zdziwiła.

Nie spotkałem się na forum, by ktoś napisał, że kwatera była zajęta, dom zamknięty i brak właściciela, czy istniał tylko na obrazku w internecie.

Jak już to, że miał być 80m od plaży, tylko nikt nie dodał, że w pionie po 200 schodach, ale to pikuś przy tym, że właściciel wyłączał prąd, żądał wieczorem ciszy lub co gorsze urządzał co wieczór głośnie libacje na które nie chciał zaprosić, lub dom nie wietrzony, zawilgocony, bo właściciel przyjeżdża tylko do niego na wakacje. . . . . ale nie straszę . . . . .to margines. . . . ludzi i ludziska spotkasz w każdym kraju.

Kilka dni wcześniej wyślij e-maila że na bank będziesz, bo mogła mu się na przykład chata spalić i wszytko.
fotograf123
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fotograf123 » 04.03.2010 00:17

Hej....

Jeżeli nie wierzysz w ten sposób rezerwacji to żeby nie być zaskoczonym jedź w ciemno wybierzesz co chcesz za ile chcesz...

tak robi mnóstwo osób i są zadowoleni ...

Pozdrawiam...
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 04.03.2010 00:38

fotograf123 napisał(a):jedź w ciemno wybierzesz co chcesz za ile chcesz...

nie w każde miejsce i nie w każdym terminie

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 13.03.2010 14:11

7 razy bylem w ciemno w miesiącach (maj,czerwiec,lipiec, sierpień) i zawsze było dobrze i w tym roku też pojadę w ciemno.
sten
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sten » 20.04.2010 07:24

Mam pytanie trochę z innej beczki.
Po wybraniu apartamentu agencja przesłała mi dane do przelewu, poprosiła o przesłanie potwierdzenia przelewu na mail lub fax i poinformowała o tym że apartament będzie wolny w dniu xxx o 14.
Potwierdzenie wysłałem w terminie jednak do dnia dzisiejszego nie dostałem żadnej informacji że pieniądze dotarły.
Jak to wygląda czy agencja powinna przysłać jakieś potwierdzenie o sfinalizowaniu transakcji czy sprawę uważać za załatwioną?
JJMS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JJMS » 20.04.2010 08:43

Od lat rezerwuję mailowo i nie mam problemów. Wynajmujący po otrzymaniu zaliczki potwierdza ją i podaje dokładny adres z opisem dojazdu. Do tej pory zawsze było tak, jak oczekiwalismy ( nie tylko w CRO) W tym roku po raz pierwszy zarezerwowałam przez posrednika (ale to okazało się w trakcie korespondencji-negocjacji). Po potwierdzeniu zaliczki otrzymałam informację gdzie mam się zgłosić, aby pokazali nam nasze apartamenty. Na moją informację, że nie wiemy o której dotrzemy Pani podała mi numer telefonu z prosba, aby zadzwonić, kiedy bedziemy na miejscu. Ktoś będzie na nas czekał - bez względu na godzinę. Pierwszy raz, owszem, trochę się denerwowaliśmy. Teraz - luzik. I tak trzymać :lol:
sten
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sten » 20.04.2010 09:41

Wynajmujący po otrzymaniu zaliczki potwierdza ją

No właśnie potwierdza, minęło już przeszło dwa tygodnie nie było odzewu chyba napiszę do nich maila i się zapytam.
JJMS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JJMS » 20.04.2010 09:46

Rozumiem, że był to przelew bankowy? Zapytaj agencję czy dostali i dowiedz się w banku czy napewno przelew wyszedł i z jaką datą waluty. Czy nie mieli zwrotu? W banku też mozna reklamowac.
My zawsze wysyłamy przez pocztę - na adres. Dochodzi w kilka dni. I znacznie taniej.
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

znalzłem apartament w necie i co dalej? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone