Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Znalazłem piach na plaży

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Slawo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slawo » 23.05.2005 07:57

Witam,
Polecam równiezż miejscowość Murter.
Byłem tam z dzieciakami i było extra.
Plaża Slanica jest tam trochę drobnych kamyków ale co wazniejsze zejscie z plazy do morza jest piaszczyste i w wodzie sam piasek po którym można stąpać jakieś 80 metrów i cały czas jest wody po kolana.
Nasze dzieci były zachwycone.
Slawo
Tyśka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tyśka » 23.05.2005 23:00

Dziękuję za rady. Murter brzmi zachęcająco. Czy czerwcu na tej Slanicy nie będzie już zbyt tłoczno? A może ktoś ma namiary na miły apartament, blisko plaży dla 3 osób.
miro
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miro » 24.05.2005 16:07

Tyśka napisał(a): Czy czerwcu na tej Slanicy nie będzie już zbyt tłoczno? A może ktoś ma namiary na miły apartament, blisko plaży dla 3 osób.
Na pewno bedzie sporo ludzi. To dobra plaza dla dzieci i dla tych co nie za dobrze plywaja lub nie lubia skal i glebokiej wody. Od tej plazy biegnie droga wzdluz brzegu i tam jest mnostwo fajnych apartamentow. W zeszlym roku w sierpniu znalazlem spoko apartament w 15 min. Jak wroce do domku to postaram ci poslac PW z namiarem apartamentu i pare zdjec.Pzdr.
*salvia*
Odkrywca
Re: Piaszczyste plaże

Nieprzeczytany postnapisał(a) *salvia* » 25.05.2005 17:53

Zbing napisał(a):Na całym wybrzeżu chorwackim spotkałem tylko dwie piaszczyste plaże:1) Wyspa Rab, miejscowośc Lopar, kemping San Marino. 2) Wyspa Cres, miejscowość Martinisca. Pozostałe plaże to skały lub wysypany żwirek.

Jeśli już wspominać wyspę RAB, to oprócz Loparu nie należy zapominać o Kamporze. Prawdziwie piaszczysta plaża. :D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 21.09.2005 10:11

Baska na wyspie Krk - na plaży drobny żwirek a w wodzie piasek 8)
Bruno
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bruno » 21.09.2005 11:08

Rysio....kopa czasu... :D :D

sorki że nie na temat...ale tak jakoś ... :D :D
...może tym razem wpadniesz...na imprezkę :D
do Pyrlandii :D :D

Ps.
a piach...zupełnie mnie nie interesuje :D :D :D

Pozdravki
Bruno
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 21.09.2005 11:24

jakoś takoś pier........ było i w robocie i w domu wieczny remont i czasu niet. ale teraz po urlopie trza było się odezwać. Kiedy w Pyrlandi jest organizowana i gdzie??. Ps - mnie piasek też nie potrzebny ale dla małej super się wypluskała i sama mogła do wody wchodzić
Bruno
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bruno » 22.09.2005 09:16

znowu nie na temat....ale moze jednak...

tam gdzie TO....bedzie.....piasek jest....
...sam widziałem :D :D :D

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=8887

pozdrav :D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 22.09.2005 10:15

aż wstyd się przyznać :oops: temat znalazłem i znalazłem termin :evil: sem proszony na wesele do sąsiada w tym terminie :cry:
tSzzSt
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tSzzSt » 26.09.2005 17:15

piasek, jeżeli to "coś" mozna nazwać piaskiem ( Chorwaci twierdzą, że i owszem) znajduje sie też na wyspie Rab w miejscowosci Kampor, nie jest sypki nawet po tygodniowym upale, przypomina mieszanke piasku, gliny i zaprawy. A tak poza tym to nie polecam Rabu bo okropelnie drogo tam jest nawet po sezonie. Pa
M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M. » 26.09.2005 19:59

Głowa do góry,jak się już trafi na piasek to trudno,ale sprawa nie jest na pewno przegrana.Gdzieś w pobliżu muszą być kamienie!
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 27.09.2005 13:21

tSzzSt napisał(a):piasek, jeżeli to "coś" mozna nazwać piaskiem ( Chorwaci twierdzą, że i owszem) znajduje sie też na wyspie Rab w miejscowosci Kampor, nie jest sypki nawet po tygodniowym upale, przypomina mieszanke piasku, gliny i zaprawy. A tak poza tym to nie polecam Rabu bo okropelnie drogo tam jest nawet po sezonie. Pa

Taaaaaaaaa, z tym ich pisakiem niech się schowają! Niczym zaprawa z przewagą piasku nad cementem. Od tego woda jakby nie tegez. Tak było w Omis`u. Wolę kamienie.
pzdr
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 27.09.2005 13:48

na temat piasku w Omisiu - Duce - podzielam opinię w 100% - woda nieteges może być spowodowana również wpadającą rzeką - jak pamiętam Cetina. Być może mniejsze zasolenie w tym rejonie pododuje że stada nieprzyjemnych roślinek rosną w morzu.
ps. A żeby dotrzeć do głębokości powyżej pasa w Duce trza by w morze autem jechać :?
tSzzSt
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tSzzSt » 27.09.2005 22:34

w Kampor akurat woda byla tegez, ale płycizna faktycznie okropna
mariusz76
Turysta
Re: Plaża w Omis

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz76 » 28.09.2005 18:57

AsiaJ napisał(a):Ja nie pływałam - nie miałam zdrowia przemierzać kilkudziesięciu metrów wody po kolana, zeby pływając nie szorować brzuchem po piachu (mowa o plaży na campingu Galeb) :lol:
Ale mój syn był zachwycony.

A masz może jakieś namiary na fajną kwaterę w pobliżu tej piaszczystej plaży ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...