granat napisał(a):Byłem w ubiegłym roku po 20-tym sierpnia. Poza weekendami raczej tłoku nie ma. Na głównej plaży (mimo jej wcale niedużych rozmiarów) sporo miejsca. Dojście do plaży bez problemu spacerówką. Samo miasteczko bardzo ciekawe i znacznie różniące się od zwykłych kurortów (między innymi brak typowej promenady). Mnie i mojej rodzinie było tam dobrze
Ceny według mnie przeciętne. Kwater możesz poszukać przez http://www.mare-vrbnik.com/en/ , po 19 sierpnia jest taniej. Ja płaciłem 60 euro za czteroosobową rodzinę (dzieci mam starsze od Twoich, więc w Twoim przypadku powinno być taniej).
Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania, chętnie odpowiem.
gusia-s napisał(a):@renask
Vrbnik jest bardzo fajnym miasteczkiem ale moim zdaniem nie do plażowania z takim maluchem. To miasto położone jest na klifie więc dostęp do plaż jest z przeszkodami. W samym miasteczku są 3 malutkie plaże. Tuż przy porcie 1, wąska i długa na ok. 50 m - dojście po schodkach, 2 ukryta za przejściem wykutym w skale, wejście na końcu portu przed falochronem przy schodkach - tu. Ostatnia plaża też mała i zatłoczona. Jakieś 500 m dalej jest jeszcze jedna nieduża plaża Kozica Zatoka jest po wschodniej stronie wyspy już poza miasteczkiem i jest skierowana na północ więc wcześnie pojawia się cień. To te najbliższe. Pozostałe plaże już trzeba autem atakować.
Jedź jak najbliżej się da, szukaj miejsca i parkuj. Po co sie nachodzoić jak i tak trzeba zapłacić Ja bylam w tamtym roku 10.07 właśnie w niedzielę ale już dobrym popołudniem. Problemu z parkowaniem nie było, w ulczkach na starówce luz.Pääkäyttäjä napisał(a):Mam pytanie o parking - który wybrać? Na mapy.cz widzę pięć, z czego trzy są przy głównej drodze a jeden kończy się na starówce. Inny wygląda jakby był blaszanym magazynem a piąty jest rzut beretem od Zgribnicy.
...
Pääkäyttäjä napisał(a):Mam pytanie o parking - który wybrać? Na mapy.cz widzę pięć, z czego trzy są przy głównej drodze a jeden kończy się na starówce. Inny wygląda jakby był blaszanym magazynem a piąty jest rzut beretem od Zgribnicy.
Na darmowe parkowanie nie liczę. Pozostaje jeszcze kwestia, czy pchać się tam w niedzielę, czy może jednak w tygodniu...
Z gòry dzięki.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne