Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Znak rozpoznawczy.

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
stary admin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary admin » 10.06.2002 19:58

Trzymajcie się w miarę możliwości czcionki Arial, która jest w logo.
Waldemar Knapiński
Croentuzjasta
Znak rozpoznawczy

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldemar Knapiński » 10.06.2002 21:19

:D A hoy to ja Waldek, przepraszam,że dopiero się odezwałem ale moja tratwa była w remoncie- sznury już zbutwiały i smoła odleciała.Do rzeczy Waldek do rzeczy.Vaald oglądałem logo proste komunikatywne i wiele mówiące bywalcom tego portalu. Jeszcze wczoraj zanim położyłem się koło mojej Prozerpiny-Krystyny wymyśliłem sobie, ażeby Nasze logo mógł umieścić na swoim pojeżdzie tylko członek zarejestrowany.Otrzymywałby je od Admina. ( tylko jak to zrobić technicznie?)Co do wyglądu mógłby wyglądać jak "górny 2" to jest pasek na stronie głównej.Mojej najmłodszej córce nawet to się też spodobało ( dzieciaki, dzieciaki) z tą róznica,że bez "Startuj z cro.pl i Ulubiona".Myślę,że i to mogłoby zostać.Można też jak napisał mój jeden z szanownych przedmówców, że każdy kto identyfikuje się z Naszym portalem zrobi logo we własnym zakresie.Może Admin rozpisze konkurs na naj......naj logo? Co Wy kochani na to? A może jest ktoś wśród nas kto ma firmę poligraficzną.Już sam nie wiem? Trzeba chyba będzie zrobić burzę mózgów.Kochani piszcie co o tym myślicie.Wielki Pozdraw Wszystkim.A hoy. :?: :?: :?:
stary admin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary admin » 10.06.2002 22:25

Sprawa wygląda następująco: "gorny2" w najblizszym czasie idzie do wymiany. Jednak nie to stanowi problem, a druk (kolorowy jest drogi). Dlatego myślę, że ewentualna naklejka powinna być jedno- lub kilkukolorowa. Problemem byłaby dystrybucja. Na tym etapie chyba najwłaściwsze byłoby opracowanie znaku - kto jest chętny, będzi mógł go sobie wziąć. Można też zrobić tak, że tylko zarejestrowani będą widzieć link do loga i po sprawie.
Waldemar Knapiński
Croentuzjasta
Znak rozpoznawczy

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldemar Knapiński » 10.06.2002 23:07

:D A hoy jeszcze nie śpię. Adminie kocham Cię to jest pomysł.Jako głowny winowajca jestem ZAAAAAAAAAA hurrra.A hoy na umrzyka skrzyni niech żyją nam tacy Admini.Pozdraw.Waldek. :D :D :D
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 11.06.2002 07:03

Vaald: Całkiem, całkiem - może dodać mały herb (dwa herby)?
Andy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andy » 11.06.2002 07:58

Super pomysł :!:
Naklejam na samochód i przyczepę tylko zostało mi mało czasu
ruszam 29,06.Co do logo przedstawionego przez Vaald (nie obraż się)
dla mnie za smutne,za mało kojarzy sie z latem i słońcem adriatyku.
Ogólnie koncepcja bardzo fajna ,ja proponuję kolor niebieski zamiast czarnego "małpa" trochę mniejsza umieszczona w żółtym słoneczku takim
jak w stronie głównej Cro.pl. Co wy na to :?:

Andy :papa:
Sonti
Croentuzjasta
nalepki

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sonti » 11.06.2002 11:18

Genialny pomysł. Dołączam się w całej rozciągłości. Przypuszczam iż koszty takiej nalepki nie były duże a frajda przeogromna. Chętnie się zrzucę ale dajcie znać ile, jak, i gdzie.
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 11.06.2002 12:12

No to teraz czekamy na liczne :wink: projekty graficzne od naszego kochanego i obdarzonego wybitnymi zdolnościami plastycznymi administratora :devil:, z których drogą demokratycznego głosowania wybierzemy ten jeden, jedynie słuszny projekt.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 11.06.2002 12:28

Super

Chętnie przyłączyłbym się do redagowania wzoru, ale nie będę wtrącał "swoich 3 groszy" by nie przedłużać. Trzeba się pospieszyć - pomyślcie o Tych, którzy wyjeżdżają na dniach.

Pozdrawiam :lol:
Arek
stary admin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary admin » 11.06.2002 12:42

To może niech Szanowni Forumowicze nadsyłają projekty (może być mailem na moje konto). Opublikuję je i wybierzemy wspólnymi siłami najlepszy. Z mojej strony sugestie są nastepujące: cro.pl ma być pisane najlepiej tak, jak na górze (czcionka Arial, lekko zmniejszone odstępy między literami), najlepiej żeby logo "klubu" miało mało kolorów i było wyraźne również jako czarno-białe.
Waldemar Knapiński
Croentuzjasta
Znak rozpoznawczy

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldemar Knapiński » 11.06.2002 15:19

:D A hoy przypłynąłem dopiero co z Arbajtu( to taki mały port niedaleko Darłowa).Co do małej ilości kolorów to proponuję trzy jak w Chorwacji - czerwony , biały niebieski lub jak w Polsce biały (z obwódką np. niebieską) i czerwony, a tak poza tym to jestem za. Opracowujemy z moim serdecznym kolegą Zbyszkiem) rozwiązanie techniczne (zrobić to na folii we własnym zakresie *patrz domowym sposobem ).Plastykiem to ja nie jestem -ale wśród 190 ludzików zapewne ich mamy.Pozdraw.Waldek.(idę coś zszamać) a hoy.
Waldemar Knapiński
Croentuzjasta
Znak rozpoznawczy

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldemar Knapiński » 11.06.2002 20:42

:D A hoy tam na tratwie .Ludziki co sie dzieje ? Dostałem powiastkę ,że mam wiadomość w temacie W/W a tam informacja : WYBRANY PRZEZ CIEBIE TEMAT LUB POST NIE ISTNIEJE. Czyżby słomiany zapał?Jako ,że pisałem iżnie jestem plastykiem to zostałem przypalony pochodnią w stopy.Coś zapewne wymyślę.Waldek. :?
Waldemar Knapiński
Croentuzjasta
znak rozpoznawczy

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldemar Knapiński » 11.06.2002 21:58

:lol: A hoy troche to trwało - przed chwilą wysłałem Adminowi moją propozycję Naszego logo.Jaki wynik ??zobaczymy w najbliższym czasie.Idę poprawić szałas na mej tratwie zaczęło popadywać -znowu kiśa i kiśa.Pozdraw.Waldek.
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 12.06.2002 09:44

Myślę,że w grę wchodzą trzy kolory (niwielka cena, ładny wygląd i można zrobić wersję cz-b) proponuję jak wyżej Waldek: biały, czerwony i niebieski. Obowiązkowo powinno być logo cro.pl (w formie takiej jak na górze). Ja robię już rozeznanie wśród znajomych odnośnie druku nalepek. Należy stworzyć kilka wersji i dać na stronkę, a potem głosujmy. Admin: Jak wybierzemy wersję na maila wyślę Ci namiary jakoś się zgadamy co do ewentualnego druku i dystrybucji. Zostaje tylko kwestia odpłatności, sam symbol powinien bytć chyba gratisowo udostępniony na stronie a nalepki też bez zysku tylko po kosztach.
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 12.06.2002 12:57

No to mała próba:
Obrazek
Ponieważ miałem tylko 5 minut czasu i paintbrush pod ręką, należy to oczywiście traktować jako szkic orientacyjny...
Generalnie chodzi o kształt nalepki i elementy zasadnicze... :wink:
Słoneczko u góry powinno być zgodne w kształcie ze słoneczkiem w headerze portalu.
Nie roszczę sobie żadnych praw autorskich do projektu, więc jak ktoś chce w nim grzebać, to proszę bardzo...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Znak rozpoznawczy. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone