Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Znajomości i przyjaźnie zawiązane w CRO.

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 30.06.2003 16:46

Jestem ciekawy ,czy poznaliście ciekawych ludzi podczas pobytu (ów) w CRO, czy utrzymujecie z nimi kontakty ???
:lol:
Cube
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cube » 30.06.2003 19:11

hello! No my poznalismy milego czecha z Brna - razem spedzallismy wiele czasu razem pilismy :)) i zwiedzalismy. W tym roku zdzwonilismy sie i jedziemy w tym samym terminie w to samo miejsce :)) Tym razem zabiera tez swoja zone wiec bedzie nas jeszcze wiecej.... pozdro
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.06.2003 21:03

My podczas swojego ostatniego pobytu w 2001 r. w Njivicach (Krk) bliżej nie poznaliśmy nikogo, ale na plaży spotykaliśmy się z sympatyczną parą z Kielc (pozdrawiamy serdecznie jeśli przypadkiem czytacie to na forum i zapytujemy jak się czuje maleństwo, które było wtedy w brzuszku mamusi :) ).
Myślę, że Midas wywołał bardzo ciekawy temat :) i miło byłoby usłyszeć o przyjaźniach i kontaktach nawiązanych dzięki podróżom po HR.
pzdr :)
Sławek.
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 01.07.2003 07:07

Poznałem wspaniałych ludzi z Warszawy.W zeszłym roku zrobiliśmy im niespodziankę i odwiedziliśmy ich. Oni przyjeżdżają do nas w najbliższą sobotę 4 lipca.Już się cieszę. Niech ktoś zgadnoe oczym będziemy rozmawiać?
:roll:
Bebe

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bebe » 01.07.2003 07:46

Midas napisał(a):Niech ktoś zgadnoe oczym będziemy rozmawiać?
:roll:

Filatelistyka ?
Kuchnia skandynawska ?
Wczasy na Majorce ?
:wink: :wink: :wink:
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 01.07.2003 08:08

[quote="Bebe"][quote="Midas"]Niech ktoś zgadnoe oczym będziemy rozmawiać?
:roll:[/quote]
Filatelistyka ?
Kuchnia skandynawska ?
Wczasy na Majorce ?
:wink: :wink: :wink:[/quote]

Znaczki - ofszem ,tyle ,że innego rodzaju.
Kuchnia ,a jakże tyle ,że nie skandynawska.
Wczasy, lecz nie na majorce.
Przy browarku pojawią sie nowe tematy.
:lol:
anna
Turysta
Jakie jest ogólne nastawienie do Polaków?

Nieprzeczytany postnapisał(a) anna » 07.07.2003 09:30

Do tej pory na południu (Grecja, Włochy) spotykałam się z bardzo pozytywnym nastawieniem do polaków. Rodacy nie byli jakoś szczególnie uciążliwi- może miałam szczęście 8) wiec nie krążyly o nas legendy.
Jak sprawa wygląda w Chorwacji?
Czy nasze słowiańskie korzenie są plusem , czy też działają na niekorzyść (np. w Polsce być ze wschodu to już problem :x )
Kam&Jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kam&Jac » 07.07.2003 11:31

Cóż, my zazwyczaj jeździliśmy ze znajomymi więc raczej nie zapoznawailiśmy się z nikim ale zawsze z uśmiechem mijaliśmy naszych rodaków. W tym roku wybieramy się sami więc może poznamy, jakiś cro-maniaków :)
Co do pytania w/w - Chorwaci nie mają uprzedzeń do Polaków, my w każdym razie nie odczuliśmy czegoś takiego.
:sm:
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 07.07.2003 12:02

Masz rację.
Jeżdżąc w grupie najczęściej 3 samochody,nie szukałem kontaktów.
W zeszłym roku jechałem sam i jak już wczesniej wspomniałem poznałem ludzi z Warszawy, kontakt utrzymujemy do dzisiaj.
petris
Cromaniak
znajomosci

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 08.07.2003 12:36

Polacy za granica byli kiedys bardzo kontaktowi,nie byl mowy bedac nawet na duzym campie aby nie zaprzyjaznic sie a polakami,Teraz sa klany,Jak ktos jedzie sam trudno do nich dolaczyc,Nawe nie ma mowy o pozdrowieniach niemcy i inne nacje pozdrawiaja Polacy i Czesi nie wiedza co to dzień dobry.Ja jestem kontaktowa wiec zawsze kogos znajde.Lecz przygladam sie z boku i widze Rodzina 2+1 i obok 2+2 i nic-przyczepy obo siebie nawet dzieci sa osobno.Cos sie znami Polakami porobilo.Nawet wieczorem nie ma z kim piwka wypić.przy stolikach siedza klany i samotni.Przykro. :cry:
Kam&Jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kam&Jac » 08.07.2003 12:43

Petris, my byśmy napewno się do Ciebie przysiedli i piwka napili :)
Ale masz rację jest inaczej niż kiedyś. Kiedyś zawsze jak spotkało się Polaków za granicą to mrugało się światłami i pozdrawiało a teraz ? cóż...
petris
Cromaniak
temet postu

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 08.07.2003 13:09

Może jesteś ze starej generacji w kazdym badz razie jesteś krajanem,chodzilam na rajdy po gorach i wiezi pozostaly. teraz o gorach mozna poznac kto jest milosnikiem a kto tylko zalicza tak samo za granica,Wszyscy sie spiesza autostrady i plazonko.Nie chca zobaczyc okolic ani ludzi ni krajobrazow.Lodzianie mnie nie zawiedli miałam bardzo milych sasiadow w Podgorze na Sutikli.Moze sa na Forum Pozdrawiam.Cóż....życie idzie dalej.Pozdrowienia do przyszlego roku tez w Chorwacji -to sa wczasy meza ja lofruje po swiecie-to znaczy zwiedzam co dziennie gdzie indziej. :D :D
Miniu.
Nowi znajomi.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miniu. » 08.07.2003 14:54

A ja poznałem na forum a później już w Chorwacji bardzo fajnych ludzi z Bielska. Ewa i Marek. Pozdrawiam
p.s. Ciekawe czy w tym roku pojedziemy razem czy poznam nowych ludzi ?
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 09.07.2003 09:24

Nie wiem jak to jest w Chorwacji ale jak byliśmy z żoną trzy lata temu w Londynie :lol: :D to lepiej było się nie przyznawać że się jest Polakiem. Zachowanie naczych rodaków pozostawiało wiele do żychenia :( Tubylcy odnosili się do nas bardzo życzliwie ale ci polacy......... :(
Najmilej wspominam mecz Polska-Anglia siedzieliśmy sobie w pubie przy kufelku piwka a tam sami zagorzali kibice. Jak się zorientowali że jesteśmy Polakami to przyjeli nas bardzo miło i piwko się lało i lało ... :) :) :) :lol:
Do zobaczenia w okolicach Split - Podgora 26.09.2003 - 14.10.2003
Adzia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adzia » 09.07.2003 16:35

Ja byłam 2 lata temu w Skandynawi (było cieplej niż w Polsce) i najbardziej kontaktową nacją byli Finowie. Wyobraźcie sobie, że za kemping płaciliśmy dopiero przy wyjeździe :!: :!: :!:
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone