napisał(a) kaczy66 » 11.03.2008 21:24
Witam.
Jeśli chodzi o Seget-Vranjica to byłem tam w 2004 roku z grupą znajomych. Jest to mała, cicha i spokojna wioska letniskowa położona na małym półwyspie, kilka kilometrów od Trogiru (około 4-5km), tak, że masz gdzie skoczyć na wieczorny spacer i lody lub do marketu na większe zakupy. W zeszłym roku był w tej miejscowości znajomy i mówił, że zaczęli coś tam budować – jakieś molo czy coś w tym stylu, ale szczegółów nie znam.
Sama miejscowość nic ciekawego: sklepik, jakaś knajpka z dyskoteką, kościół, ale moim zdaniem fajne miejsce do wypadów, pod bokiem Trogir, a do Splitu czy na wodospady Krk niedaleko.
Ja z racji tego, że lubię spokój i ciszę w tym roku ponownie wybieram się do tej samej miejscowości.
Plaże raczej małe i bardzo małe z jednej strony półwyspu skałki i małe zatoczki (w skali mikro), po drugiej stronie zacieniony drzewami „taras z betonu” z łagodnym zejściem do wody (usypanym ze żwirku) w sam raz dla małych dzieci, mój młodszy miał 4 lata (tu chodziliśmy – chcesz to mogę podesłać zdjęcie tego miejsca).
Co do apartamentu, który wybrałeś to się nie wypowiadam – byłem na prywatnej kwaterze.
Pozdrawiam kaczy66