Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zmagania sportowe... polsko-chorwackie

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Knjaz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Knjaz » 25.01.2011 20:25

I znów tym razem w piłkę ręczną... Cóż powiedzieć, kiedy wielka prawie 40 milionowa Polska przegrywa z naszymi braćmi. W czym rzecz, w czym porażka, że dzielni chorwaci biją nas w kosza, nogę i jeszcze pewnie parę innych dyscyplin.
Właściwie pozostaje nam wspólnie zasiąść do brydża... Nie możemy z nimi wygrać to się przyłączmy, ja zostanę kibicem Hajduk Split, bo tej drużynie kibicuje mój kolega Dario z Vodic... chociaż może tak zaliczymy jakieś zwycięstwo.
Co myślicie o naszych zmaganiach z Crobraćmi?? Może jakiś wspólny klub kibica na naszym forum? :P
radar0
KONTO ZAWIESZONE

Nieprzeczytany postnapisał(a) radar0 » 25.01.2011 21:02

Drapieżni i zapalczywi strasznie ci nasi Crobracia. Strasznie do oczu skaczą z pazurami. A kibice jacyś tacy szowinistyczni, mało europejscy..., chropowaci. Traktują przeciwników, jak by jakimiś Serbami byli...
Knjaz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Knjaz » 25.01.2011 21:13

Wiem, ale jak rozmawiałem z Dario, to zdanie jest takie... szkoda, że i my i oni odpadli ... i tak on do tego podchodzi, więc nie wszyscy są rządni krwi.
Co do ich chropowatości... w większości to trochę jak nasi górale... zapalczywi i twardzi.
Mamy pecha do chorwatów (szczególnie nasz Karolek), ale nie powinno to nam przeszkadzać, żeby trzymać z nimi sztamę, w końcu oni też nas lubią... Vive Kielce... Legia Warszawa, pewnie sporo można by naliczyć ich w naszych ligach.
piotr65
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr65 » 26.01.2011 16:39

W ramach rekompensaty powinniśmy dostać zniżki na noclegi. :wink:
Pozdrawiam.
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 26.01.2011 19:44

Knjaz barzo dobże ti radżi Dario z Vodic.Nema lepszego miasta od Splita i lepszich kibicuw od Torcide Hajduk.Naj starsza organizacija kibicowska w Evropi. Z miloszczom do Hajduka sie urodżisz i z ńom umierasz.Hajduk żivi vjećno :D
Defensor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Defensor » 30.01.2011 18:06

Zgadza się.. Miłość kibiców do Hajduka jest bardzo mocno akcentowana w szeroko pojętych okolicach Splitu.
Pięknie położony jest również sam stadion. Z daleka wygląda jak wielka muszla nad brzegiem morza. Mam nadzieję że kiedyś uda mi się trafić tam na mecz. Pozdrawiam wszystkich kibiców Hajduka !!!!
Knjaz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Knjaz » 30.01.2011 23:36

Hajduk obchodzi 100 lat... pod koniec lipca w Splicie zagra sama Barcelona... szkoda tylko, że bilety po 100 euro... cena kosmiczna dużo droższa od biletów w Polsce... Kolega mi mówił, że nawet w Barcelonie bilety można kupić już za 25 euro... dlatego szkoda, że tak zdzierają... Nic to mecz obejrzymy w telewizji.
Zicowski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zicowski » 01.02.2011 08:45

W sporcie to my nawet od małych Czechów dostajemy w co się da... Szkoda gadać, bo krew zalewa. Dobrze, że chociaż kibicowsko jesteśmy mocni. Bardzo mocni. Ale dla Torcidy Hajduka to wielki szacun. Robią konkretną robotę i za to ich lubię. Chciałbym kiedyś trafić na ich stadion. Zawsze jest tam gorąco.
Pozdrawiam Hajdukowców!
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 01.02.2011 10:21

Knjaz napisał(a):Hajduk obchodzi 100 lat... pod koniec lipca w Splicie zagra sama Barcelona... szkoda tylko, że bilety po 100 euro... cena kosmiczna dużo droższa od biletów w Polsce... Kolega mi mówił, że nawet w Barcelonie bilety można kupić już za 25 euro... dlatego szkoda, że tak zdzierają... Nic to mecz obejrzymy w telewizji.
Może my sie uda odwiedżit Split w tom czasu kedy bendzi mecz z Barcelonom.Pier....ć 100 eura to sie muszi zobaczit bo koreografija i ambient bendzie niezapomńiani.Cala Dalmacija żije dla Hajduka .Nawed stare babcze na bazarach i dżatkowi som szczenszliwi kedi Hajduk wigriwa a Torcida jest duma Dalmaciji.Pozdrawliam Wsziskich Polskich kibicuw :D :D Oj Hajduće,oj Hajduće dica su twoja uvik uz tebe :D :D :D :D
Zicowski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zicowski » 01.02.2011 13:27

Josko Bulic napisał(a):Pier....ć 100 eura to sie muszi zobaczit bo koreografija i ambient bendzie niezapomńiani.Cala Dalmacija żije dla Hajduka .Nawed stare babcze na bazarach i dżatki

I ja twierdze tak samo! Jakbym dostał bilet to mnie to 100E nie przeraża. Ale nie dostanę zapewne-będzie na to wydarzenie zbyt wielu chętnych. No chyba, że ktoś by mi pomógł w zdobyciu tiketa :wink:
Defensor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Defensor » 04.02.2011 21:29

Też chętnie bym się wybrał na taki mecz.
Kiedyś parę lat temu miałem przyjemność być na Ciovo ( tuż obok Trogiru ).
Gospodarz był zagorzałym fanem Hajduka a ten akurat grał w sierpniu mecz Hrvatski Nagometni Pokal czyli Puchar Chorwacji.
Dokładnie nie pamiętam z kim wtedy grali ale siedzieliśmy razem przy dużej butelce rakiji i oglądaliśmy wspólnie transmisję w TV.
Hajduk wygrał wtedy 1:0 po dogrywce ale te ponad 2 godziny byłuy super przeżyciem :-). Gospodarz okazał sie chodzącą historią Hajduka.
Świetnie pamiętał pucharowe potyczki z Legią która odpadła i Wisłą która okazała się od Hajduka lepsza w dwumeczu.
Kibice Hajduka są fantasyczni;oni kochają swój klub milością bezgraniczną.
Pozdrawiam ich wszystkich !!!
A ne mecz z Barcą spróbuję się dostać - będę wtedy u Dario więc może się uda :-)
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 05.02.2011 10:39

WITAM.
MECZ HAJDUKA Z BARCELONA NIE JEST JESZCZE PEWNY,NA STRONIE OFICJALNEJ NIC NIE PISZE,DZWONILEM DO MOJEGO KOLEGI Z FAN CLUBU FCBARCA POLSKA I NIC NIE JEST PEWNE...JE CHCIALBYM BYC NA TAKIM MECZU BO CHCE ZOBACZYC TORCIDE I BARCELONE,W TYM OKRESIE BEDE W CRO...ale na stronie Hajduka jest data koniec lipca,no no
Knjaz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Knjaz » 05.02.2011 10:56

Defensor.... będziesz wtedy u Dario?? :P to dziwne bo nasza ekipka zajmuje dwa apartmany od 29 lipca... a w trzecim będą hancury... więc jak to możliwe ?? :lol:
Defensor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Defensor » 05.02.2011 11:38

Precyzując będę 15-25.07 :D
A potem jeszcze kilka dni w okolicy więc może do ewentualnego meczu doczekam :lol:
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 06.02.2011 14:28

Podobno mecz Hajduk-Real...jeszcze i to sie zmieni.
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone