szaszor napisał(a):Witam, wyjeżdżam na początku sierpnia do Chorwacji, a dzisiaj połamałem dowód na łączeniu, skleiłem 2 części taśmą nawet to jakoś wygląda estetycznie. Mogę mieć jakieś problemy na granicy ? Na prawku mam to samo zdjęcie chociaż nie wiem czy to by mogło pomóc... Nowego dowodu nie mogę już wyrobić bo w Polsce będę dopiero 2 dni przed wyjazdem.. Pozdrawiam.
Rysio napisał(a):Uszkodzony DO jest dokumentem nieważnym z pełnymi konsekwencjami. Zauważ że jeśli wymieniasz to otrzymujesz stary na pamiątkę tyle że z obciętym rogiem. Estetyka klejenia nie ma w tym przypadku żadnego znaczenia.
ttom napisał(a):szaszor napisał(a):czyli jakie mam wyjscie ?
Skoro jesteś poza Polską, to chyba posiadasz coś takiego jak paszport ?
noyle napisał(a):Rysio napisał(a):Uszkodzony DO jest dokumentem nieważnym z pełnymi konsekwencjami. Zauważ że jeśli wymieniasz to otrzymujesz stary na pamiątkę tyle że z obciętym rogiem. Estetyka klejenia nie ma w tym przypadku żadnego znaczenia.
Obcięty a złamany to mimo wszystko różnica, wg mnie jak Chorwat w ogóle będzie sprawdzał to wpuści do HR, a z powrotem jak będzie dym to w najgorszym wypadku wrócą do Zagrzebia i w ambasadzie wyrobią odpowiedni dokument.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne