Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

zła jakość drogi 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
josefoe
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) josefoe » 21.02.2010 10:02

szary779 napisał(a):Sam też narzekałem na złą jakość tej drogi.... ale przeproszę się z nią i w tym roku znowu się nią przejadę.Krótko mówiąc jest tańsza niż przez Czechy ,Austrię i Słowenię lekko licząc jakieś 230-250 PLN bez paliwa.

Ta oszczędność odnosi się do jazdy tam i z powrotem czy w jedną stronę?
piotr68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr68 » 21.02.2010 10:17

Nie ma co panikować. Od trzech lat jeżdżę 86 (raz nocą) i nie jest źle. Objazdem proponowanym przez Rafała nie jechałem, ale z planera wynika, że trzeba dołożyć blisko 50km. Pytanie czy jest sens?
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 21.02.2010 11:11

josefoe napisał(a):
szary779 napisał(a):Sam też narzekałem na złą jakość tej drogi.... ale przeproszę się z nią i w tym roku znowu się nią przejadę.Krótko mówiąc jest tańsza niż przez Czechy ,Austrię i Słowenię lekko licząc jakieś 230-250 PLN bez paliwa.

Ta oszczędność odnosi się do jazdy tam i z powrotem czy w jedną stronę?

Liczyłem to jakiś miesiąc temu i dotyczy jazdy w obydwie strony.Droższa trasa winiety Czechy, Austria,Słowenia i CRO autostrady, a tańsza objazd Cieszyna,winieta Słowacja, Węgry 86, objazd autocesty na Słowenii przez Lendavę i autostrady w Cro od Ćakovca do zjazdu w Śibeniku.Oczywiście w tej chwili ceny mogą się trochę różnić. Dokładniej można obliczyć tutaj:http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17828
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 21.02.2010 11:15

RafałSC napisał(a):

No to jedź tak jak ja a napewno nie bedziesz narzekał na stan drogi:
na poczatku 86ka, potem za Repcelak w lewo na 84 na Sarvar, w prawo na 8kę, w Vasvar w lewo na 74 no i na dół aż do nagykanizsa i potem na Letenye. Prosto, szybko , pusto. :)Wiiadomość z przed 3 ech dni....jeszcze ciepła :D

Zastanowię się nad tą trasą. A na odcinek od Nagykanizsa do Letenye jest potrzebna winieta?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.02.2010 11:23

7 euro! Tyle kosztuje wineta w jedną stronę.......
Nie mogę pojąć skąd się biorą tego typu oszczędności!!!??? :roll: :roll: :roll: Podziwiam wszystkich tych ,którzy ryzykują jazdę wsplnie z TIR-ami,urwanie koła,mandat za wyprzedzane w niedozwolonych miejscach tychże TIR-ów......I to wszystko za...........28,00 zł!!! Zobaczyć Węgry i urwać koło- BEZCENNE!!! :lol: :lol: :lol:
kaziooo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaziooo » 21.02.2010 11:41

Tak z ciekawości pytam: ile to już Cromaniaków urwało koło na tej mitycznie złej 86-ce? Bo wszyscy o tym piszą, a nie spotkałem na forum takiego przypadku. Ta droga to jak potwór z Loch Ness, czy Yeti-wszyscy gadają, a ilu sprawdza, że potwora nie ma? 8)
piotr68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr68 » 21.02.2010 11:45

anakin napisał(a):7 euro! Tyle kosztuje wineta w jedną stronę.......
Nie mogę pojąć skąd się biorą tego typu oszczędności!!!??? :roll: :roll: :roll: Podziwiam wszystkich tych ,którzy ryzykują jazdę wsplnie z TIR-ami,urwanie koła,mandat za wyprzedzane w niedozwolonych miejscach tychże TIR-ów......I to wszystko za...........28,00 zł!!! Zobaczyć Węgry i urwać koło- BEZCENNE!!! :lol: :lol: :lol:

Tyle nieszczęść w jednym poście? Masz jakiś problem z jeżdżeniem samochodem? Koła nigdy nie urwałem, mandat dostałem na Węgrzech raz na własne życzenie i to nie na 86, a jak podwiesisz się za TIR-em to spokojnie sobie jedziesz 90-110 km/h.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.02.2010 12:27

piotr68 napisał(a):

Tyle nieszczęść w jednym poście? Masz jakiś problem z jeżdżeniem samochodem? Koła nigdy nie urwałem, mandat dostałem na Węgrzech raz na własne życzenie i to nie na 86, a jak podwiesisz się za TIR-em to spokojnie sobie jedziesz 90-110 km/h.

To..........ewentualnośc ,a nie konieczność......Podałem tylko co można "mieć" za...........28,00zł :oczko_usmiech:
No,ale to przeciez indywidualny wybór,nie? Jeden lubi majonez.....drugiemu bardziej się podoba...słoik po majonezie...... :nice: Wolny kraj! :papa:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 21.02.2010 12:47

Za "zaoszczędzone" 28 zł mogę się w niemal dowolnym miejscu zatrzymać na siku, kawę i żyć pełnią urlopu podpatrując mieszkańców węgierskich wiosek mijanych po drodze i ciesząc się samym faktem podróży. Ty gnasz wśród mistrzów prostej autostradą nie zdając sobie nawet sprawy, że temu za Tobą akurat się zdrzemnęło i za chwilę wjedzie Ci w kufer z prędkością 200km/h :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.02.2010 12:50

Rysio napisał(a):Za "zaoszczędzone" 28 zł mogę się w niemal dowolnym miejscu zatrzymać na siku, kawę i żyć pełnią urlopu podpatrując mieszkańców węgierskich wiosek mijanych po drodze i ciesząc się samym faktem podróży. Ty gnasz wśród mistrzów prostej autostradą nie zdając sobie nawet sprawy, że temu za Tobą akurat się zdrzemnęło i za chwilę wjedzie Ci w kufer z prędkością 200km/h :wink:

Taaaaaaak............Zwłaszcza w nocy! :lol:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 21.02.2010 12:58

Jestem białym wolnym człowiekiem i na wczasy jadę w ciągu dnia a w nocy śpię :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.02.2010 13:02

Rysio napisał(a):Jestem białym wolnym człowiekiem i na wczasy jadę w ciągu dnia a w nocy śpię :D

No własnie do tego zmierzam!!! 8) Wolno Ci i tyle! Po to Wałęsa skakał przez płot,nie??? :lol: :lol: :lol:
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 21.02.2010 14:09

Tu nie chodzi wcale o te nędzne 7 euro tylko o same info czy jest potrzebna winieta czy nie, bo wolę kupić winietę niż zapłacić mandat i tyle w tym temacie. :!:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 21.02.2010 14:35

szary779 napisał(a):

Tu nie chodzi wcale o te nędzne 7 euro tylko o same info czy jest potrzebna winieta czy nie, bo wolę kupić winietę niż zapłacić mandat i tyle w tym temacie. :!:

Nie jest potrzebna.
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 21.02.2010 14:40

Rysio napisał(a):
Nie jest potrzebna.

Dzięki. O to chodziło
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

zła jakość drogi 86 - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone