Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

zła jakość drogi 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.01.2010 19:51

josefoe napisał(a): ale upierać się przy jednej drodze, która generalnie nie ma "dobrej prasy" zaczyna być zabawne.

A tak konkretnie kto sie upiera?
Jedni jadą ,nie widząc nic strasznego,inni jechali i widzieli same straszne rzeczy,ktoś jeszcze nie jechał ,poczyta jednych i drugich a nawet trzecich i albo pojedzie ,albo nie pojedzie. :wink:
zygmunt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zygmunt » 26.01.2010 20:14

Dokładnie. A opinia jest jak d...pa każdy ma inną. :lol: :lol:
Ja jechałem dwa razy i pojadę trzeci raz i tych parę dziurek chyba mi nie zaszkodzi. :D
A zresztą jeżdżąc po naszych drogach jesteśmy przecież zaprawieni w boju.
pozdr.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.01.2010 20:50

josefoe napisał(a):Rozumiem, że przy planowaniu trasy urlopowej trzeba rozpatrzyć wszystkie warianty ale upierać się przy jednej drodze

Jakie warianty jak będziesz jechał któryś raz z kolei to będziesz miał swoją ścieżkę do Cro.

josefoe napisał(a):która generalnie nie ma "dobrej prasy" zaczyna być zabawne

"dobrej prasy" to czasami w kiosku ruchu brakuje, a ta trasa jest krótka, prosta i jak dla mnie szybka.

josefoe napisał(a):Przecież koszt autostrady to zaledwie drobny procent planowanych wydatków a jaki komfort jazdy...

Idąc twoim tokiem rozumowania "trzeba mieć zryty mózg", żeby dla 260 km 86-tki szukać autostrady i latać za winietami nawet jeśli dawaliby ją za darmo. Tą trasę pokonuje się w nocy w 3 godziny - nawet na niej nie ma sensu stawać jedzie się na raz i wjeżdża co Chorwacji

josefoe napisał(a):Może Węgrzy celowo nie remontują tej drogi żeby przekonać kierowców do skorzystania z nowych autostrad?

Na pewno - o to im chodzi, żeby babrać się w remontach aby wygonić ludzi na autostradę - no teoria godna Einstaina.
josefoe
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) josefoe » 26.01.2010 21:17

Bardzo miło i kulturalnie spędza się z Wami czas przy wymianie poglądów.
Gratuluję zebikowi jasności umysłu i celnych spostrzeżeń. Ci ze 'zrytymi mózgami" nie sięgają Ci do pięt.
pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.01.2010 21:28

josefoe napisał(a):Bardzo miło i kulturalnie spędza się z Wami czas przy wymianie poglądów.
Gratuluję zebikowi jasności umysłu i celnych spostrzeżeń. Ci ze 'zrytymi mózgami" nie sięgają Ci do pięt.
pozdrawiam

A kto Ci naopowiadał, że będzie miło i kulturalnie to nie posiedzenie koła gospodyń wiejskich. A ci "ze zrytymi mózgami" nie dorastają mi do pięt to fakt. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.01.2010 21:35

zebik napisał(a):
josefoe napisał(a):Bardzo miło i kulturalnie spędza się z Wami czas przy wymianie poglądów.
pozdrawiam

A kto Ci naopowiadał, że będzie miło i kulturalnie to nie posiedzenie koła gospodyń wiejskich. A ci "ze zrytymi mózgami" nie dorastają mi do pięt to fakt. :D

A musi być chlew w każdym wątku ?
Na forum dla karków i dresów chyba nie jesteśmy :?
Gość zadał normalne pytanie, bez napuszania się czy pretensji do całego świata - wiec w czym problem ?
Pytanie jest dla Ciebie "śmieszne" a odpowiedź oczywista to odpuść polemikę - nie każdy na wszystkim się zna.
Jakby na Twoje pytanie była odpowiedź w stylu jaki zaserwowałeś to byłyby później gorzkie żale na 5 stron :twisted:

EOT
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.01.2010 21:41

Piotrek_B napisał(a):
zebik napisał(a):
pozdrawiam

Gość zadał normalne pytanie, bez napuszania się czy pretensji do całego świata - wiec w czym problem ?
Pytanie jest dla Ciebie "śmieszne" a odpowiedź oczywista to odpuść polemikę - nie każdy na wszystkim się zna.
Jakby na Twoje pytanie była odpowiedź w stylu jaki zaserwowałeś to byłyby później gorzkie żale na 5 stron :twisted:

EOT

Piotruś spokojnie trza czasami pokazać miejsce w szeregu no co ty czosnku pojadłeś żeś taki ostry. :D
shulc
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) shulc » 26.01.2010 21:46

To nie jest żaden upór. Trasa 86 istotnie skraca dojazd i pomimo miejscami niezbyt dobrej nawierzchni jest wg. mnie najbardziej optymalnym dojazdem. I wcale nie chodzi o tych parę euro za autostradę

Dokładnie tak. Przecież każdy może sobie przeliczyć długość trasy 86 i autostrady i wyniki są takie że:
mniejsza prędkość = mniejsze spalanie
86 mniej km = 3 godzi.
autostrada więcej km = 3 godz. + winieta
W dodatku na 86 wcale nie jest więcej dziur i lasów jak na naszych drogach krajowych, licząc od krajowej 1 w górę, i przemierzając tą trasę turystycznie jest to zaprawa przed autostradą w CRO, bo nie oszukujmy się że jazda w nocy 8 - 12 godzin po autostradzie z prędkością 130 km/godz. jest frajdą , dla mnie to gonitwa przez pole, nuda, nuda, nuda.
shulc
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) shulc » 26.01.2010 22:06

Popieram 100%, bo Oni nie powinni tam wcale jechać, a jeśli zabłądzą ta niech zapi............ przez Budapeszt. :lol: :lol: :lol:
pozdrawiam
bracik001
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bracik001 » 26.01.2010 22:13

nie oszukujmy się że jazda w nocy 8 - 12 godzin po autostradzie z prędkością 130 km/godz. jest frajdą , dla mnie to gonitwa przez pole, nuda, nuda, nuda.

Ale masz większą pewność, że nie spotkasz jadąc przez miasteczko pijanego gościa, a jadąc przez las -jelenia albo innego zwierza.
Andrzej :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.01.2010 22:22

Odcinek autostrady od Miszkolca do Budapesztu nie jest ,przynajmniej dla mnie ciekawy, tak jak piszecie nuda, nuda,nuda. Ale już za stolicą Węgier nie jest źle. Krajobraz w miarę urozmaicony, widać ładnie Balaton, można zjechać na odpoczynek.... . Niestety dalszą część trasy dwa razy jechałem we dużej burzy (w 2009-potężnej) więc widoków za bardzo nie widziałem... :wink:
a Budapeszt..nie taki diabeł straszny jak go malują, w ubiegłym roku pojechałem obwodnicą..raz i ostatni... :D
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 26.01.2010 22:41

lubelski napisał(a):Odcinek autostrady od Miszkolca do Budapesztu nie jest ,przynajmniej dla mnie ciekawy, tak jak piszecie nuda, nuda,nuda. Ale już za stolicą Węgier nie jest źle. Krajobraz w miarę urozmaicony, widać ładnie Balaton, można zjechać na odpoczynek.... . Niestety dalszą część trasy dwa razy jechałem we dużej burzy (w 2009-potężnej) więc widoków za bardzo nie widziałem... :wink:
a Budapeszt..nie taki diabeł straszny jak go malują, w ubiegłym roku pojechałem obwodnicą..raz i ostatni... :D

Bardzo istotne jest ostatnie zdanie Lubelskiego. Na trasie 86 nie jedziemy przez Budapeszt!!!! Ominięcie tego pięknego miasta oszczędza nam spokojnie 2 godziny... :wink:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 26.01.2010 23:11

zebik napisał(a):
Piotrek_B napisał(a):
zebik napisał(a):
pozdrawiam

EOT

Piotruś spokojnie trza czasami pokazać miejsce w szeregu no co ty czosnku pojadłeś żeś taki ostry. :D

zebiku , poczytaj swoje posty z ostatnich dni ,znowu się pakujesz z głupimi odzywami do każdego wątku .Wazeliniarz to raz, napuszczacz to dwa i trzy ...... pierdoła z ciebie wielka.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 26.01.2010 23:31

shulc napisał(a):

Popieram 100%, bo Oni nie powinni tam wcale jechać, a jeśli zabłądzą ta niech zapi............ przez Budapeszt. :lol: :lol: :lol:
pozdrawiam

lub Bukareszt :wink:
josefoe
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) josefoe » 27.01.2010 10:47

zebik napisał(a):
Piotruś spokojnie trza czasami pokazać miejsce w szeregu :D

Pokazywanie miejsc w szeregu zacznij może od własnych dzieci albo od tych, co uczyli Cię kindersztuby co, zresztą, niespecjalnie im wyszło...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

zła jakość drogi 86 - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone