Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

zła jakość drogi 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pimael
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pimael » 29.06.2009 13:20

mrówa napisał(a):No, to ja rozumiem, że trzeba zwolnić 8) przejeżdżając przez miejscowości, taki jest minusik podróży nie autostradą, ale chyba międzytymi wioskami da się rozpędzić autko do 80 - 90 -100 km/h, hmm? :roll: tym bardziej w nocy :) :?: pzdr ! - aaa - czy ktoś z Was tankował LPG na osiemdziesiątceszóstce? jeśli tak jak jest z dostępnością tego paliwka ? :oops: pzdr !

Tankowałem LPG na 86 w środku nocy i płaciłem kartą - bez problemów - a było to na obwodnicy Szombathely przy rondzie. Wcześniej zatrzymałem się na stacji bodajże BP ale tam gazu nie było.
Badi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Badi » 29.06.2009 18:58

Ja tankowałem gdzieś na za....piu - stacja MOL. Najlepiej wspominam "rozmowę" z Węgrem na temat ilości paliwa jakie chcę zatankować i jego ceny ;)
A co do policji i radarów - w tamtym roku nie widziałem żadnego, wcześniej widziałem ich kilka razy (raz nawet z radarem).
Ela50
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ela50 » 01.07.2009 08:33

Jadąc tą trasą trzeba uważać i zwalniać do do wskazanej na znakach prędkości. Policja ustawia się albo na początku, albo w samym środku wsi ( typowych ulicówek ) i łapie. Zdarzają się dość często nieoznakowane samochody, które tam gdzie jest zakaz wyprzedzania ( już poza zabudowanymi terenami ) jadą tak wolno, że szlak człowieka trafia i to prowokuje do wyprzedzenia, a wtedy ciach lizak i kogut i mamy 5000 forint mandacik. Coś o tym wiem .., to było w zeszłym roku
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.07.2009 10:00

korfu01 napisał(a):Zastanawiam się czy na wysokości Kormend nie uderzyć na E 65 i dalej do Zalaegerszed i Nagykaniza i tam na 7 do granicy z CRO nadrabia się tylko parę kilometrów --. Może ktoś jechał tą trasą -- jak wygląda droga.

A ten kawałek M7 jest płatny?

edit sam sobie odpowiem

na pewno jest, bo czemu nie?

Tu (czyli we własciwym wątku) Rysio opisał jak go ominąć;

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=178 ... sc&start=0
Jeżowiec
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jeżowiec » 02.07.2009 10:56

mrówa napisał(a):No, to ja rozumiem, że trzeba zwolnić 8!

Tak, tylko na tej trasie miejscowości są co kawałek, przed każdą wysepka, która bądź co bądź wymusza zwolnienie. Są owszem odcinki, gdzie rozpędzisz się spokojnie nawet do 110, ale to raczej rzadkość. Tak czy siak na tej trasie nie poszalejesz.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.07.2009 05:23

Mursko Sredisce-Rajka -205 km

Zdjęcie 1-Mursko Sredisce -12:16

Obrazek

Kilka minut dojścia do zaparkowanego samochodu,granica-kilka minut.
Po drodze wizyta w sklepie bezcłowym na granicy CRO SLO-ok 25 min,
zakupy w Tesco Csorna--ok.20 min

Zdjęcie 2-Rajka-zza tylnej szyby-16:11

Obrazek

Czyli czas przejazdu 86- ok.3h10 min
Wtorek czyli środek tygodnia,środek dnia czyli tiry na drodze.Pogoda słoneczna.

Godziny pstrykania w exifach zdjęć-dla dociekliwych.
mrówa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mrówa » 11.07.2009 09:31

Hello!
Czy ma ktoś "świeże" informacje dotyczące stanu drogi 86? Czy madziary załatały już dziurzyska???? pzdr
piotr68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr68 » 11.07.2009 10:22

mrówa napisał(a):Hello!
Czy ma ktoś "świeże" informacje dotyczące stanu drogi 86? Czy madziary załatały już dziurzyska???? pzdr

Jechałem w ubiegłym tygodniu. Od zjazdu z M1 zaczynają się ograniczenia prędkości do 50km/h a często nawet do 30km/h. Droga w miarę sensowna W środkowej części Węgier można nawet trochę podgonić 100-120km/h. Natomiast jakieś 20km przed Słowenią to prawdziwa masakra ograniczenia do 30km/h. Duże dziury. Tylko te największe oznaczone pachołkami, ale przejechałem i w dzień i w nocy bez strat tylko trzeba uważać.
mrówa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mrówa » 11.07.2009 11:06

ok, dzięki...
widać nie spieszy im się .... u nas mimo wszystko chyba szybciej działają "drogowcy" , pzdr! , szerokości ;-)
mrówa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mrówa » 04.08.2009 20:31

Swieże info - droga niczego sobie - przed Lendavą faktycznie lepiej zwolnić - my jechaliśmy nocą w stronę CRO i wpadliśmy w jakieś dziurzysko, łomot był niezły ale nic się nie stało ( no, zawiecha na pewno dostała) koła stalowe - więc jeśli jedziecie na alusach - dobrze radzę - ZWOLNIJCIE ! ! ! to tylko jakieś 20 - 25 km przed Lendavą. Droga powrotna już w dzień także można było kilka dziurek ominąć . Poza tym dróżka ok, jęsli macie CB to super, nam się pzydało - współpraca z kierowcami polskich ciężarówek jest bardzo dobra - znają tę trasę jak własną kieszeń i w razie czego pomogą jak mogą ;-) a i spory ubaw z nasłuchu :lol: , pzdr, szerokości ! ! !
magdapaszek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdapaszek » 04.08.2009 21:03

jechaliśmy 20 lipca do cro- na Krk stan drogi faktycznie kiepski ale moim rejonie sa jeszcze gorsze nawierzchnie głównych dróg
najbardziej wkurzające sa ograniczenia i przepisowy Węgier jadący 30 na godzine
z powrotem z już z Istri wracaliśmy autostradą przez Słowenie -15 e opłaty za winetke - 912 km 13 godzin jazdy -busem z przerwa na obiad tankowanie itp.. z korkiem do granicy słoweńskiej -jakąs godzine- i tak chyba w następne wakacje wybierzemy tą droge do CRO
mrówa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mrówa » 06.08.2009 11:20

OMG , tak teraz wczytałem się w Twojego posta hepik - 200 km w 3 godzinki i to 86tką???? nieźle !!!! czym tak naginałeś????? ;-) pzdr !

Magda - czy to Ty ze swoim aparatem na avatarze??? ;-) niezłe cacko, kremowe szkiełko Canona? pzdr!
magdapaszek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdapaszek » 06.08.2009 14:50

mrówa napisał(a):OMG , tak teraz wczytałem się w Twojego posta hepik - 200 km w 3 godzinki i to 86tką???? nieźle !!!! czym tak naginałeś????? ;-) pzdr !

Magda - czy to Ty ze swoim aparatem na avatarze??? ;-) niezłe cacko, kremowe szkiełko Canona? pzdr!

no tak wyszło-to ja :!: :!: :D :D :D
exit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) exit » 06.08.2009 15:05

mrówa napisał(a):P.S.
Czy w madziarlandii jest dużo patroli policji lub fotoradarów??? (na drodze 86) czy można w miarę szybko sypać (wyłączając dziurawy kawałek drogi przed Redics)

podobno czesto stoja przed miejscowoscią Csorna - w okolicach Tesco( mnie zatrzymali do rutynowej kontroli dokumentow) ale z tego co widzialem mieli tez ,,laser,,.Fotoradarów nie zauwazylem.

Uwazajcie tez w tym kawaleczku Słowenii bo łapią turystów co przekraczają 50 km/h-oczywiscie schowani w krzakach.

Jadac 86 w dzien tragedii nie bylo i wielkich dziur co opisywaliscie nie widzialem....

pozdrawiam
exit
paolooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolooo » 06.08.2009 15:15

większość postów MOCNO przesadzona....

wracałem 25.07.2009....nic szczególnego na drodze/jezdni nie zauważyłem....napewno nie jest SUPER...ale powodów do specjalnych narzekań nie znalazłem
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

zła jakość drogi 86 - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone