Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

zła jakość drogi 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.02.2010 12:36

anakin napisał(a):Z prawdą jest jak z............dupą! Każdy ma swoją!!! :lol: :lol: :lol:

Prawda jest jedna, a rację każdy może mieć swoją. :D :D :D
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 24.02.2010 22:32

zebik napisał(a):
Prawda jest jedna, a rację każdy może mieć swoją. :D :D :D

A prawda,prawda
freex
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) freex » 28.04.2010 14:58

koledzy...napiszcie mi czy na 86 jedzie sie w miare w poziomie czy raczej czesto jest z "gorki" i pod "gorke" :) chce jechac vanem z duzym kampingiem i nie wiem czy to bedzie dobra opcja :) trase przez austrie znam...i niestety autostrada z wiednia do graz nie jest zbyt "plaska" :)

pozdr.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.04.2010 15:07

freex napisał(a):koledzy...napiszcie mi czy na 86 jedzie sie w miare w poziomie czy raczej czesto jest z "gorki" i pod "gorke" :) chce jechac vanem z duzym kampingiem i nie wiem czy to bedzie dobra opcja :) trase przez austrie znam...i niestety autostrada z wiednia do graz nie jest zbyt "plaska" :)

pozdr.

Autostrada z Wiednia do Graz-u nie jest zbyt płaska, hmmm.
Trasa 86 jest w miarę płaska.

Grunt to fachowa pomoc :) no ale jak Ci inaczej odpowiedzieć... :?:
jacek gryczewski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek gryczewski » 28.04.2010 15:38

freex napisał(a):koledzy...napiszcie mi czy na 86 jedzie sie w miare w poziomie czy raczej czesto jest z "gorki" i pod "gorke" :) chce jechac vanem z duzym kampingiem i nie wiem czy to bedzie dobra opcja :) trase przez austrie znam...i niestety autostrada z wiednia do graz nie jest zbyt "plaska" :)

pozdr.

Kolego,
powiem Ci tak:
ja w zeszłym roku wracając z cro troszkę chciałem być madrzejszy od navi i nie skręciłem tak jak podpowiadała. :( i tak zamiast u madziarów jechać słynną 86 tłukłem się zóltymi lokalnymi drogami i wiesz co ?.............było spoko zero TIR-ów, korków itp. Natomiast jadą na urlop jechałem 86 i nie widziałem powodów do demoniziwania dróg z powodu jakiś dziur. Malkontentów zapraszam na nasze krajowe drogi. Z podjazdami ostrymi spotkasz się praktycznie tylko raz tuż przed słoweńska granicą. Radze wtedy zwolnić na zakrętach.
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 28.04.2010 19:10

pozdr.
Czegoś nie rozumie wszyscy narzekamy na nasze drogi brak autostrad itp. ale gdy mamy możliwość jechać autostradą to jedziemy bokami .freex jedziesz vanem z dużym campingiem wybór jest prosty, obawiasz się nie zbyt płaskiej drogi z Wiednia do Graz to co będzie w Chorwacji :?:
freex
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) freex » 29.04.2010 08:44

jacek: wielkie dzieki za info :)

jasio: w Chorwacji nie mam wyboru...a tutaj mam :) pozatym po dokladnym przewertowaniu forum bardzo mnie kusi knajpa w Csornej :) aby bylo jasne napisze ze nie obawiam sie gorek jadac z przyczepa poniewaz od 5 lat jezdze do Szwajcarii z laweta :) ale zdecydowanie lepiej i ekonomiczniej jedzie sie po plaskim :)

pozdr.
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 29.04.2010 16:21

freex napisał(a):jacek: wielkie dzieki za info :)

jasio: w Chorwacji nie mam wyboru...a tutaj mam :) pozatym po dokladnym przewertowaniu forum bardzo mnie kusi knajpa w Csornej :) aby bylo jasne napisze ze nie obawiam sie gorek jadac z przyczepa poniewaz od 5 lat jezdze do Szwajcarii z laweta :) ale zdecydowanie lepiej i ekonomiczniej jedzie sie po plaskim :)

pozdr.
I tu sie z Tobą zgadzam " zdecydowanie lepiej i ekonomiczniej jedzie sie po plaskim " ale najlepiej i najekonomiczniej jedzie się z górki i z wiatrem.Co do knajpy - każdy ma jakieś słabości :)
jacek gryczewski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek gryczewski » 30.04.2010 09:54

freex napisał(a):jacek: wielkie dzieki za info :)

pozdr.

bardziej od górek na twoim miejscu obawiałbym się boczych silnych wiatrów. Musisz szczególnie mocno trzymać kierownice i być czujnym by w razie wyjazdów z tuneli korygować zapędy nadsterownej przyczepy. Sprawdz też sprawnośc hamulca najazdowego w campie to zjazdy z dużych górek nie powinny Ci sparawiać problemów. No i stara zasada która pewnie znasz, jak zacznie Cię wyprzedać Twoja przyczepka to noga jak najdalej od pedału hamulca a w zamian za to dodajemy gazu do momentu jak przyczepa wyrówna tor i wtedy dopiero powoli hamujemy. Ale jako stary driver pewnie znasz to :)

pozdr, szerokiej i nie pękaj, tam też jeżdzą TIRy :P
freex
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) freex » 30.04.2010 10:30

jacek: jeszcze nigdy nie zaczela mnie wyprzedac przyczepa. jesli przyczepa wpada mi w "shimmy" czy zaczyna wezykowac za autem a ma sprawny hamulec najazdowy to ja zawsze hamuje. wtedy hamulec w przyczepie sie blokuje i prostuje zestaw. mi takie cos zdarzalo sie tylko przy wyzszych predkosciach 130-140km/h z laweta (niekiedy czlowieka ponosi). z kampingiem nie jezdzilem ale mysle ze zasady sa podobe...pozatym nie bede jechal 130-140km/h tylko 90km/h bo jade z dzieckiem :)

moze ktos napisac ze przyczepa kampingowa jest bardziej podatna na wiatr boczny...jezdzilem tez z laweta na ktorej wozilem wysokie busy ;) ale jesli sa jeszcze jakies wskazowki dot. jazdy z kampingiem to z checia poczytam.

ps. nie pekam...ale nie widzi mi sie wdrapywac po 10-20km pod gorki na 2 biegu ;)...jesli tam sa takie podjazdy to chyba jednak wybiore trase przez wieden-graz...tam spokojnie jade na 3 biegu...tylko ze bardzo dluga odleglosc :(...w sumie nawet zle napisalem....gdyby tam "byly" takie podjazdy to bym pojechal....przez wieden-graz :)
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

zła jakość drogi 86 - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone