Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zivogosce wrzesień 2011 czyli pierwszaki w raju

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 26.01.2011 18:53

DECYZJA ..........
po 2 primo spokojna miejscowość, chcemy odpocząć, trochę pozwiedzać, a jedyne imprezy to te wieczorkiem na tarasie, szaleństwo kurortowo dyskotekowe mamy już za sobą

Kol. Weger - Jak na wasz pierwszy wyjazd - wszystko OK. założenia, decyzje, etc. Wrócicie na pewno very happy.
Mam tylko jedną prośbę. Z tym ... imprezy na tarasie ..... róbcie to z wyczuciem. To niekiedy nie jest mile widziane w kilkuapartamentowych domach, gdzie towarzystwo z reguły międzynarodowe i kazdy może mieć inne przyzwyczajenia. Po prostu miejcie czuja w tej kwestii, dostosujcie się do otoczenia i bądzcie kulturalni, jak na naszych przystało :wink: Róbcie dobry PR dla PL. Zapamiętajcie tą moją prośbę, pleace. Pozdrawiam i zyczę miłego pobytu.
PS. Jakby nie mozna było balowac na tarasie, to przenieście się do konoby :) Hej.
weger
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) weger » 26.01.2011 18:57

AdamSz napisał(a):
DECYZJA ..........
po 2 primo spokojna miejscowość, chcemy odpocząć, trochę pozwiedzać, a jedyne imprezy to te wieczorkiem na tarasie, szaleństwo kurortowo dyskotekowe mamy już za sobą

Z tym ... imprezy na tarasie ..... róbcie to z wyczuciem

wiem, spoko, ze mnie rozsądny człowiek, empatia przede wszystkim, bez przeginania w żadną ze stron, o 20 spać nie pójdę, o drugiej w nocy śpiewać "sokołów" na tarasie też nie zamierzam :)

to ja ewa napisał(a):to nie mój wątek,ale nie mogłam sie powstrzymać

nic się nie krępuj :)
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 26.01.2011 19:36

Ok. My przesiadujemy nieraz do 2.00 - 3.00 przy winie, cykadach, nocnym Jadranie i Polaków rozmowach :) Inaczej się nie da :wink:

PS. Jeszcze jedna propozycja. Warto mieć w zanadrzu jakieś drobne suveniry z Polaki dla gospdarzy. Dla niego, np. mile widziana żubrówka (chwalą sobie), ew. czteropak żywca, dla niej np. czteropak Karmi. ważne żeby było oryginalne polskie. Może się przyda, a może nie. Relacjez gospoadrzami są niekiedy tak przyjazdne, że warto o tym pamiętac :wink: Na przykłąd zaproszą was na kolacyjke, wtedy jak znalazł. A dla dzieciaków, jak będzie trzeba to jakieś cukierki, na miejscu. A jak się nie przyda, to najwyżej obalicie żubróweczkę w drodze powrotnej, ale warto o tym pamiętac. Hej.
weger
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) weger » 26.01.2011 19:53

AdamSz napisał(a):PS. Jeszcze jedna propozycja.
dzięki za radę :) coś się wymyśli
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 26.01.2011 20:29

No, to jesteście wyposażeni. Teraz tylko heja do Cro. Widziałeś te setki zdjęć - czyjesz tego blusa :) Nie zapomnijcie o maseczkach i fajkach do nurkowania, najlepiej na każdego sztuka, żebyscie sobie nie wyrywali, no i butki do wody :wink: może gadam oczywistości :wink: hej
weger
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) weger » 26.01.2011 20:30

AdamSz napisał(a): :wink: może gadam oczywistości :wink: hej
nic nie szkodzi, lepiej usłyszeć dwa razy niż wcale ;)
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 26.01.2011 21:06

życzę Wam, żeby marzenia i wyobrażenia o Chorwacji w jak największym stopniu pokryły się z rzeczywostością.

U nas rzeczywistośc przerosła oczekiwania. Na PLUS oczywiscie :)

PS. Tylko nie bierzcie za dużo jadła z PL :wink: Chociaz to sprawa subiektywna.
weger
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) weger » 26.01.2011 21:42

jak pytam kogoś "co słychać" to często słyszę "Nic ciekawego. Praca, dom, praca, dom" U mnie to samo ale jakże ciekawe :)

rano praca :
Obrazek

wieczorem dom :
Obrazek
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 26.01.2011 22:02

:) :) :) A na Google Earth patrzysz ? Tam masz nieprzebrane ilości zdjęć rejonów całego swiata, które Cię interesują, lub które masz w kregu zainteresowania. Jeżeli nie, to polecam. hej
mikokrak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikokrak » 27.01.2011 00:15

Świetna przedrelacja, relacja "właściwa" zapowiada się bardzo ciekawie.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 27.01.2011 07:49

weger napisał(a):rano praca :
Obrazek

Dość ciekawa ta praca :lool: :oczko_usmiech:

Ja przedwczesnej relacji nie zaczynam , bo w planach Orebic 2011 , a tymczasem może znów wylądujemy gdzie indziej jak w 2010.
Miało być Pakostane , były Vodice i nie żałuję. :wink:
ewela9021
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewela9021 » 27.01.2011 12:05

mam pytanie do to ja Ewa- gdzie jest zrobione to drugie zdjęcie?[/b]
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 28.01.2011 08:03

ewela9021 napisał(a):mam pytanie do to ja Ewa- gdzie jest zrobione to drugie zdjęcie?[/b]

zrobione w "centrum" Tucepi.pPrzy porcie jest taka "budowla" z ,kantorem,lodami,apteką chyba i restauracją .I fontanna tam jest
weger
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) weger » 11.02.2011 22:30

205 dni do wyjazdu.

Kaowiec. Zyskałem miano "wariata". Jak na kaowca przystało chodzę i myślę, myślę i analizuję, czytam, słucham i oglądam. Dzięki forum teorię mam opanowaną do perfekcji :) Karty czy gotówka, nocą czy za dnia, autostradą czy nie, w lewo czy w prawo, gdzie jeść co pić, co zobaczyć, gdzie zajrzeć, czego unikać, jak się całować i jak uważać na skorpiony ... wszystko to wiem, a nawet więcej.Wiem, wiem praktyka pewnie będzie inna ale narazie ta wiedza uspokaja mój ścisły umysł detektywa Monka, który każe mi mieć wszystko poukładane i zorganizowane. "Przecież to dopiero we wrześniu" powtarza codziennie kochana małżonka, a córka chodzi i śpiewa "Dalmacijo !" Mam książki, przewodniki, płyty, kaset, pdfy, poi ... nalepkę na samochód ... prze sen zaczynam mówić po chorwacku ... miał tak ktoś? Być może mój lekarz będzie chciał poznać inne przypadki ?!

Obrazek
dychy4
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dychy4 » 12.02.2011 08:58

weger napisał(a):... miał tak ktoś?..

No miał...!
A już myślałem, że jestem jakiś inny...

d
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Zivogosce wrzesień 2011 czyli pierwszaki w raju - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone