Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zivogosce plaża

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 24.04.2009 07:57

ewutka napisał(a): ...

Ja też nie zamierzam się licytować, ale osobiście klimat bardziej przyjazny moim zdaniem był w Poracie, bo po prostu jest tam zdecydowanie ciszej. Ludzie którzy tam przyjeżdżają spędzają najczęściej czas na tarasach własnych kwater, tak więc spacer po zmroku jest bardziej romantyczny. W Blato za sprawą naszych południowych sąsiadów po zmroku staje się jednym wielkim deptakiem ludzi łażących tam i z powrotem i to mi najbardziej w Blato nie odpowiadało. To jest właśnie powód dla którego wspomniałem o wszędobylskich Czechach w tej dzielnicy :wink:
ela74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ela74 » 24.04.2009 08:55

Czyli chyba dobrze wybrałam ;-) część towarzystwa woli bardziej kameralne warunki i ciszę a druga połowa niekoniecznie.
mam jeszcze pytanko o atrakcje dla dzieciaków (oprócz plaży oczywiście)? są jakieś? możecie też polecić jakieś fajne knajpki w których można byłoby posiedzieć a moze czasem i potańczyć?
ewutka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewutka » 24.04.2009 09:18

ela74 napisał(a):Czyli chyba dobrze wybrałam ;-)

Elu, myślę, że wybór Chorwacji już jest wyborem doskonałym, więc bezsprzecznie wybrałaś idealnie :coool:

ela74 napisał(a):mam jeszcze pytanko o atrakcje dla dzieciaków (oprócz plaży oczywiście)? są jakieś? możecie też polecić jakieś fajne knajpki w których można byłoby posiedzieć a moze czasem i potańczyć?

Myślę, że w tej kwestii Rysio będzie znacznie lepszym źródłem informacji.Ja nie posiadam dzieciątek, więc niespecjalnie zwracam uwagę na takie atrakcje. A i pewnie knajpkę jakąś poleci. Z tym tańczeniem może być tylko kłopot :wink:

Życzę przyjemności
Pozdrav 8)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 24.04.2009 10:38

Więc to tak:
Dla dzieci atrakcji = 0 (słownie zero) więc musisz improwizować. Lody na plaży pomagały przetrwać trudne chwile, ponton też wspomagał, no i jakieś tam pistolety, karabiny na wodę i daliśmy rady :wink:

W knajpie na końcu Poratu idąc w kierunku południowym czyli w kierunku Blato, jest duża knajpa o której pisałem wcześniej i tam grywa kapela. Nie wiem czy codziennie ale 4 razy tam byłem i zawsze grali a jak grali to ludzie też tańczyli, więc jest szansa. W hotelu też jakieś dancingi były, ale nie wiem czy można tem się załapać z ulicy czy trzeba być gościem, bo ja raczej do nietańczących należę więc się nie interesowałem :)

Edit: Jeszcze 1 plus w stosunku do Blato - na plaży są prysznice, w Blato przy kampie nie było.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 24.04.2009 11:02

Rysio napisał(a):Edit: Jeszcze 1 plus w stosunku do Blato - na plaży są prysznice, w Blato przy kampie nie było.

Zonk Ryszardzie. Są prysznice i przy kempie Dole i na głównej plaży :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 24.04.2009 12:55

Tydzień tam łaziłem i nie znalazłem :oops:

Edit: Znaczy te na głównej plaży oczywiście widziałem :-)
ewutka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewutka » 24.04.2009 13:40

Plumek napisał(a):
Rysio napisał(a):Edit: Jeszcze 1 plus w stosunku do Blato - na plaży są prysznice, w Blato przy kampie nie było.

Zonk Ryszardzie. Są prysznice i przy kempie Dole i na głównej plaży :)

Potwierdzam. Są i przy kempie i na głównej plaży.
kuba_1991
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuba_1991 » 24.04.2009 16:11

Dziękuje bardzo za odpowiedź. Mam nadzieje że ruch będzie mniejszy w tym roku ze względu na dłuższą autostradę. Pozdrawiam :D
Poprzednia strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone