Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zivogosce Blato 2010. relacja skromna . fotograficzna .

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Viniu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 14.10.2010 19:37

leszemw To i ja się przyłączę d poczytania... zwłaszcza, że kolega z OCP :) Pozdrawiam i czekam na cd.
leszekmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszekmw » 15.10.2010 07:58

nie chce żebyście się czuli zawiedzeni , tak jak napisałem w tytule będzie raczej powściągliwe , zdjęć mam za to trochę.
,....no nie , nie dam rady :lol: , telefony itd...przepraszam , do niedzieli..
trinity
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trinity » 15.10.2010 09:03

ok :D
to zajrzę tu w poniedziałek :wink:
leszekmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszekmw » 17.10.2010 09:29

jestem...

wyjechaliśmy 08,09 po południu /14.40 jak pamiętam / , trasa Rzeszów , Barwinek itd. dawno już nie prowadziłem samochodu na tak długiej trasie , naczytałem się sporo o postojach , spaniach w hotelach , ale z drugiej strony kiedyś sporo takich odcinków robiłem , najwyżej pośpimy w samochodzie troszkę . poprosiłem Krysię żeby sie przespała troszkę to potem te autostrady to będzie jechała pomykała , no niestety wzięła to sobie bardzo do serca i jak zasnęła zaraz za Barwinkiem to dobudziłem ją dopiero przed zjazdem na Szibenik :twisted: , tak więc jak sie domyślacie po prostu wsiadłem za kierownik i pojechałem na raz całą trasę . jeden postój przed granicą naszą w restauracji , niestety prawie godzina zeszła :roll: . dla zainteresowanych Węgry całe w deszczu , zjazd na Szibenik minąłem 6,15 a w Breli byliśmy koło 7,30 , gdzieś zginęła mi kartka.. .
moje kochanie zrobiło parę zdjęć nawet...

jak widać , było trochę pochmurno.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

klasyka...
Obrazek

zaczynamy szukać kwatery , troszkę wcześnie , wszystko śpi . uliczki wąskie jak tylni pasek w stringach , nie wiadomo czy t o chodnik czy jezdnia , idzie jakiś tutejszy - pytam łamaną języką /ruskowłoskoangielską/ czy tędy można jeździć samochodem - można , no to ok' , szukamy dalej , znajdujemy willę " Hadlera" ale ilość samochodów na parkingu od razu mówi że nie ma szans ,Krysia zeszła po tych wszystkich schodkach w dół i w górę potem , miała dość troszkę (całą noc prowadziła przecież :wink: ) , a jest jak na swój wiek dość wysportowana . zaraz obok w następnej willi tabliczka że pokoje są , ale jedno spojrzenie Krysi na pokój i już jej nie było.. . hmmm... myślę sobie - chyba będzie ciężko znaleźć ten pokój przy moich założeniach i wymaganiach (obowiązkowo z widokiem i nad samym morzem ) i wymaganiach Krysi - czystość . idziemy dalej , ooo..ale willa , jakieś 4 posesje dalej , właśnie panie zaczynają przed nią sprzątać , piękna z zewnątrz (nie pamiętam nazwy ) pewnie i w środku też , pytamy o cenę ale skierowały nas do właściciela. mówię - idź sama - zaczynało mnie brać zmęczenie a i ciepło jakoś tak coraz bardziej . ja sobie pooglądałem z górki tą Brelską skałkę z drzewkiem , posłuchałem morza.. . wraca Krysia , mówi ale ładnie w środku , winda na sam dół /wszystkie apartamenty położone na skarpie / plazma na ścianie..ile pytam ? sto ełro i patrzy na mnie niewinnie..., pewnie jakbym był bardziej zmęczony to może by mnie skusiła..ale to troszkę drogo jakby policzyłem... , jedziemy dalej . wykręcanie mozolne , wyjeżdżamy z Breli , Baśka - omijamy - Promajna zjeżdżam - szybkie kółko nad morzem , to nie to , jedziemy dalej Tucepi nie , Igrane też jakoś nie , hmm Dubrownik coraz bliżej :roll: , zmęczenie coraz większe , już koło 11 . Draśnice ktoś odradzał , ktoś zachwalał Blato które jakoś mi się spodobało na zdjęciach , zaczynam przypominać sobie basenik w Vili Ivona :twisted: , już bym tam dawno był.. . zaklepujemy jedna kwaterę w Zivogosce i umawiamy się za godzinę jakby co , jeszcze Blato chciałbym zahaczyć - no i całe szczęście że się nie poddałem , Blato to było to. ufff....... .
aaa...jadącym pierwszy raz tak jak my podpowiem - te wszystkie miejscowości sa położone na odcinku niecałych 100km tak więc szybko się dojeżdża z jednej do drugiej .
a drugą rzeczą jest to co ktoś już kiedyś napisał -jechać w ciemno tak - ale tylko wtedy jeżeli nie masz jakiś wymagań co do położenia kwatery , odległości od plaży, widoków , czystości itd z których możesz zrezygnować ale jeżeli jesteś bardziej wymagający to nie jest tak łatwo nawet poza sezonem . tak jak myślałem już przed wyjazdem wysyłając maile do tych ładniejszych apartamentów i nie dostawałem od nich odpowiedzi. te najlepsze są pozajmowane do końca września.
to co ? teraz troszkę fotek może , w sumie już wszystko napisałem prawie...
aha , zatrzymaliśmy sie tutaj http://www.dalmatina.biz/

pokój ... , i odpoczynek wojownika :wink:
Obrazek

parę widoczków z balkonu... , jak widać pogoda sie pierniczy , nieźle się zaczyna.. :evil: , takie coś to w Lublinie miałem....

w tle Hvar a zanim Plejesac
Obrazek

Obrazek

no nic , poszliśmy do Leuta na risotto . troche spacerku i spać . może jutro będzie lepiej.

rano - no niestety ... , jeszcze gorzej ...coś mi ta Chorwacja zaczyna się..

jak widać , Plejesacu już nie widać :twisted:
Obrazek

gór zresztą też
Obrazek

no i na koniec się rozpadało , czyli z opalania lipa,w takim razie jedziemy do Drvenika po kasę /7km/. w Blato niema bankomatów przypominam. nie kupi sie także karty telefonicznej , w Drveniku tak.
po drodze mijamy skrzyżowanie na Strnj, coś mi to mówiło , jakieś jedzenie czy cóś... :)
aha , na parkingu w Drveniku są stragany z owocami których brakuje w Blato po sezonie , są też sklepy oczywiście te konzumy czy jakoś tak..

Drvenik
Obrazek

Obrazek

plaża w Drvenkiu , jak widać moja Krysia jeszcze cokolwiek blada...
Obrazek

jakieś tam ruiny..
Obrazek

ukryty bankomat..., czego to ludzie nie wymyślą :roll:
Obrazek

straganik z kiczem.., skąd my to znamy... , na całym świecie jet to samo :D rastafarianie też sa wszędzie tacy sami 8)
Obrazek

Obrazek

kiwi
Obrazek

Obrazek

deptak , wzdłuż niego sa położone apartamenty , ładne z nich widoki , tylko pewnie ludzi pod oknami kupę w sezonie..
Obrazek

panoramka
Obrazek

Obrazek

w Drveniku jest port , można popłynąć na Korculę i Hvar , i może gdzieś jeszcze ale nie pamiętam...

właśnie nadpływa...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i to by było na tyle..
Obrazek

no to Drvenik mamy załatwiony mniej więcej , w drodze powrotnej zahaczymy o Strnj nie wiem tylko czy nie za dużo zdjęć :?:
może za bardzo katuję... :?

cześć . troske łodsapne.
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 17.10.2010 11:49

Czekamy, czekamy :) :papa:
krzysi3k
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysi3k » 17.10.2010 15:36

Chętnie bym zobaczył fotkę z plaży w Blato, ciekawi mnie jak ona wygląda po zmieleniu kamieni :roll:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.10.2010 15:37

A po co ten badziew C-Klasse wkleileś :roll:
Aguha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aguha » 17.10.2010 17:23

Ależ mi się gębula uśmiechnęła, gdy zobaczyłam zdjęcia z Drvenika :) Wspomnień czar :D :D
leszekmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszekmw » 17.10.2010 17:50

c-klasa..po prostu zjeżdżał z promu a ja lubie samochody.poza tym ta cklasa jest podobno jednym z bardziej przetestowanych mercedesów , choć nie zaprzeczę , po 60 tyś lakier złazi z tylnego zderzaka od kamieni wyrzucanych z pod koła:twisted:

zmielenie kamieni w Blato :?: hmmm.. , nie zauważyłem żeby były mielone ale może się nie znam. fotki będą.
krzysi3k
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysi3k » 17.10.2010 18:04

leszekmw napisał(a):c-klasa..po prostu zjeżdżał z promu a ja lubie samochody.poza tym ta cklasa jest podobno jednym z bardziej przetestowanych mercedesów , choć nie zaprzeczę , po 60 tyś lakier złazi z tylnego zderzaka od kamieni wyrzucanych z pod koła:twisted:

zmielenie kamieni w Blato :?: hmmm.. , nie zauważyłem żeby były mielone ale może się nie znam. fotki będą.

był gdzieś wątek gdzie było zdjęcie maszyny mielącej kamienie
Bodzio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bodzio » 17.10.2010 21:49

był gdzieś wątek gdzie było zdjęcie maszyny mielącej kamienie[/quote]

tutaj link:

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-županija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/92047/Default.aspx
leszekmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszekmw » 18.10.2010 07:16

aaa...wiecie , faktycznie te kamienie na głównej plaży są zmielone , my chodziliśmy na plaże koło willi Plumka a tam były całe.
brokers7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brokers7 » 22.11.2010 13:22

No to czekamy na pogodę :-)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 09.12.2010 15:24

leszekmw napisał(a):aaa...wiecie , faktycznie te kamienie na głównej plaży są zmielone , my chodziliśmy na plaże koło willi Plumka a tam były całe.

I tłok nam robili ;) Sztuuuczny hehe :P
andrzej29
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej29 » 09.12.2010 15:39

Dosiadam się do relacji i czekam na jej dalszy ciąg. :wink: :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Zivogosce Blato 2010. relacja skromna . fotograficzna . - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone