Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zimowe Giro d'Liguria

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 16.03.2011 10:31

mysza73 napisał(a): przechodząc rzuciłam okiem na ceny i tragedii nie ma :D .
Np ceny pizzy tak od 8 do 13 euro :D .

Zaskoczyłaś mnie tymi cenami. :P

P.S.
Ja też korzystam częściej z papierowych map. :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.03.2011 10:41

Droga powrotna to niezły szok termiczny...Syberia.
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 16.03.2011 10:50

mysza73 napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):Tak się upominałem o Twoją relację a w końcu o mały włos przegapiłbym ją.

No tak, tylko Ty byłeś ciekawy Francji, a nam pogoda trochę ograniczyła wycieczki :( .

Krótka relacja z Prowansji.

Dziękuję za miłe chwile w Ligurii i nieco dalej na zachód. :)

Pozdrawiam,
Wojtek
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 16.03.2011 11:38

mysza73 napisał(a): a ciąg dalszy będzie za rok - mam nadzieję :wink:
Można by powiedzieć, że trochę nas do tego przyzwyczaiłaś :D Ja tam na pewno w lutowo-marcowym czasie oczekuję wiosennych wieści z Waszego świata :D więc chyba nie masz innego wyjścia :lol: Już zacieram rączki na kolejne spotkanie z Gaudim :wink:

mysza73 napisał(a):Niby jest navi, która cały czas gada to swoje "jedź 120km, trzymaj się prawej, skręć w lewo" i takie tam, to ja zawsze wolę mieć przed oczami mapę, żeby wiedzieć gdzie jestem
Właśnie, właśnie... ja tam też tej mechanicznej francy nie ufam :wink:

Jeszcze raz dzięki za ten wiosenny przedsmak :D

pozdrawiam
:D
marsylia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marsylia » 16.03.2011 11:47

Myszo przeczytałam i pooglądałam jednym tchem :lol:
Pięknie, przepięknie :hearts: :hearts: :hearts:
Też mi się marzy taki wyjazd zimową porą, ale u nas jednak narty wygrywają :roll:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 16.03.2011 12:04

marsylia napisał(a):Myszo przeczytałam i pooglądałam jednym tchem :lol:
Pięknie, przepięknie :hearts: :hearts: :hearts:
Też mi się marzy taki wyjazd zimową porą, ale u nas jednak narty wygrywają :roll:

Fajnie, że Ci się podobało :D
Całe szczęście, że nie mam takich dylematów, z nartami znaczy :wink: .
Zimą świetnie się zwiedza, bo nie ma dużo turystów :P.

Pozdrawiam
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 28.03.2011 08:21

Od wyjazdu minął już miesiąc i zaczyna mnie nosić :oops: , a do kolejnego jeszcze trochę zostało :( .

Dlatego pozwolę sobie wrzucić taki mały muzyczno - obrazkowy suplemencik :wink:

Porto Maurizio
https://picasaweb.google.com/nozka73/Po ... 7946969202

Monte Carlo
https://picasaweb.google.com/nozka73/Mo ... 0634032898

Sanremo i inne wycieczki
https://picasaweb.google.com/nozka73/Sa ... 8355718674

Pozdrawiam
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 06.04.2013 20:33

Mysza ! Ja naprawdę nie wiem jak to się stało, że dopiero dziś tu trafiłam 8O . Może dlatego, że leżę cały dzień na kanapie i mam więcej czasu na grzebanie w necie :mrgreen: .
Po raz kolejny przekonałam się, że uwielbiam Twój sposób "relacjonowania". I opisy i zdjęcia na których widać z kim "się zwiedza" :) .
Weź no Ty może zrób jakiś spis swoich relacji bo pewnie wiele jeszcze nie widziałam :twisted: .
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 06.04.2013 20:42

Potter napisał(a):Mysza ! Ja naprawdę nie wiem jak to się stało, że dopiero dziś tu trafiłam 8O . Może dlatego, że leżę cały dzień na kanapie i mam więcej czasu na grzebanie w necie :mrgreen: .
Po raz kolejny przekonałam się, że uwielbiam Twój sposób "relacjonowania". I opisy i zdjęcia na których widać z kim "się zwiedza" :) .
Weź no Ty może zrób jakiś spis swoich relacji bo pewnie wiele jeszcze nie widziałam :twisted: .

Skarbeńku Ty mój :smo: ,
przeca już zrobiłam dawno klik :oczko_usmiech: .

Nabieraj sił na tej kanapie, bo Cię po weekendzie do roboty zagonię :smo: :mrgreen: .
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 06.04.2013 20:46

mysza73 napisał(a):
Potter napisał(a):Mysza ! Ja naprawdę nie wiem jak to się stało, że dopiero dziś tu trafiłam 8O . Może dlatego, że leżę cały dzień na kanapie i mam więcej czasu na grzebanie w necie :mrgreen: .

Skarbeńku Ty mój :smo: ,

Nabieraj sił na tej kanapie, bo Cię po weekendzie do roboty zagonię :smo: :mrgreen: .

Przeciez to jest legendarna relacja! :0
Szejm on u Potter! :)

Co z kawa i apfel strudlem w Veronie?

Mouse jak mecze?
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 06.04.2013 20:49

tony montana napisał(a):
Mouse jak mecze?

Czarni wygrali 3-0 :mrgreen:.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 06.04.2013 20:51

mysza73 napisał(a):
tony montana napisał(a):
Mouse jak mecze?

Czarni wygrali 3-0 :mrgreen:.

Gratki :)
Mowilem ze do zera bedzie

Mysza zdecydowalem sie na tranzyt w Achensee wylukaj jak chcesz ;)
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 07.04.2013 12:20

mysza73 napisał(a):Skarbeńku Ty mój :smo: ,

O ja Slepa Komenda :roll: ! Nic mnie nie tłumaczy ! NIC :!:
Ale już nadrobiłam :lol: . O ile "Twoje Chorwacje" widziałam wszystkie to Toskania jakoś mi umknęła ...
Ale co się odwlecze ... :lol: .
tony montana napisał(a):

Na sponsora czekamy :mrgreen: .
A serio to ciężko będzie bo z wszelakich wyliczeń wychodzi, że jedynym dniem kiedy mogłybyśmy się spotkać jest niedziela - mój pierwszy, a Myszy ostatni dzień pobytu ... Ciężko będzie zgrać ...
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 07.04.2013 12:34

Potter napisał(a):
tony montana napisał(a):

A serio to ciężko będzie bo z wszelakich wyliczeń wychodzi, że jedynym dniem kiedy mogłybyśmy się spotkać jest niedziela - mój pierwszy, a Myszy ostatni dzień pobytu ... Ciężko będzie zgrać ...

Zgadza się :? ,
będzie ciężko z tą kawą :( ,
ale jakby co, to mamy telefony :wink: .
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 07.04.2013 20:43

mysza73 napisał(a):
Potter napisał(a):
tony montana napisał(a):

Zgadza się :? ,
będzie ciężko z tą kawą :( ,
ale jakby co, to mamy telefony :wink: .

Macie telefony?? 8O :oops: 8O

Ja też miałem w Postiruni ;)

Niedziela 28 kwietnia jest dla mnie bardzo dobrym dniem nie Mysza?
Sponsora szukata? ;)

No tak, jak się burżujsko jeżdzi co miesiąc do Italii to później na kawę i ciastko brakuje ;)

:oczko_usmiech: :boss: :papa:

Ładna pogoda dziś była, pospacerowałem trochę po LIdzbarku Warmińskim :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy - Italia

Zimowe Giro d'Liguria - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies