fokstrot napisał(a):szczerze? powinno sie zabronic pokazywania takich zdjec
pusty Split, pusty Dubrovnik...podczas, gdy ja zeby to wszystko zwiedzic musialem sie wrecz przeciskac przez tlum :] ehh, gdyby tylko mozna bylo rzucic to wszystko na pare dni i wyrwac sie hen na poludnie
ps. przeczytalem relacje. co do ilosci budow w Montenegro - zapewne inwestuja tam Rosjanie. bedac w szeszlym roku w Dubrovniku nie raz opowiadali o tym Chorwaci
W Splicie byliśmy ok. 15.00 w sobotę i możesz mi wierzyć lub nie, ale tak sennego miasta w sobotnie popołudnie dawno nie widziałem.
Za to w niedzielne przedpołudnie w Dubrowniku byliśmy prawdziwym obiektem zaineresowania miejscowych, którzy spokojnie podążali sobie do kościoła, a tu jakichś dwóch biega po murach i pstryka zdjęcia
Co do inwestycji w Czarnogórze, to rzeczywiście Rosjanie tam sporo budują. Słyszeliśmy od naszego rodaka, który tam mieszka, że niedawno kupili obok Baru zbocze jednej z gór (ok. 20 ha) za 30 mln. $ i budują tam apartamentowce (podobno brzydkie jak diabli). Miasto ma za to pieniądze na nowe wodociągi i całą tą infrastrukturę, która jest miastu niezbędna.
Podobne obiekty jak Rosjanie budują też miejscowi i to nad samym morzem i byłbym niesprawiedliwy gdybym powiedział, że wszystkie są brzydkie ...ale co z tego wyjdzie zobaczymy za kilka lat.
Jest jeszcze podobno sporo wolnych działek budowlanych i to w całkiem przystępnej cenie, więc jak byś się zastanawiał gdzie ulokować pieniądze to ...jedź do Montenegro.
Pozdrawiam
Zygi