tony montana napisał(a):Ten kierunek północny jest tak na wysokości południa Polski tam btw wg globusa
Według globusa tak, ale dla mnie to północ i koniec kropka
Nawet Morze Północne niedaleczko jest
tony montana napisał(a):Ten kierunek północny jest tak na wysokości południa Polski tam btw wg globusa
majkik75 napisał(a):Dołączam
Miałeś pewno już doświadczenia z kierowaniem po lewej stronie ? Tego właśnie się jakoś obawiam, czy przestawienie się jest trudne ... ? Bo właśnie taki sposób zwiedzania jak Twój mnie właśnie interesuje ...
pozdrawiam, Michał
tony montana napisał(a):Naszym pierwszym celem po drodze do Kornwalii jest Winchester, a konkretnie katedra w tym mieście
<…>
Nie wchodzimy do środka, wstęp 9,50 funta od łba, a my śpieszymy sie do Stonehenge, gdzie wydamy nieco pengi, a potem do darmowej Katedry w Salisbury
Franz napisał(a):tony montana napisał(a):Naszym pierwszym celem po drodze do Kornwalii jest Winchester, a konkretnie katedra w tym mieście
<…>
Nie wchodzimy do środka, wstęp 9,50 funta od łba, a my śpieszymy sie do Stonehenge, gdzie wydamy nieco pengi, a potem do darmowej Katedry w Salisbury
Podobała się nam również wewnątrz katedra w Winchester - wtedy to kosztowało po 6,50. A w Salisbury było wejście za "co łaska" i nawet widzieliśmy wywieszoną informację z sugerowaną wielkością "co łaski"...
Pozdrawiam,
Wojtek
majkik75 napisał(a):Czyli nie można wejść między te kamory i wręcz podotykać ich ?
Tylko z daleka zza barierki ?
A jak wrażenie: jest WOW ? Bo z Twojego wpisu nie wynika ...
pozdrawiam, Michał
Aglaia napisał(a):Warto na pewno. Chociaż nie wiem czy zimą . Ale i tak będę zaglądać bo ta część Wielkiej Wyspy nie jest jeszcze przez nas do końca zbadana.
pääkäyttäjä napisał(a):IMHO Avebury jest ciekawsze niż Stonehenge.
Franz napisał(a):My mieliśmy wejście na teren Stonehenge za darmo, bo w ramach English Heritage, ale tę atrakcję faktycznie nieźle widać zza płotu - za darmo dla wszystkich.
Pozdrawiam,
Wojtek
Aglaia napisał(a):
Czyli latem może być tam całkiem przyjemnie . Bardziej od zimna obawiałabym się opadów i wiatru - to w dodatku do niewysokich temperatur nie nastraja mnie optymistycznie na odwiedzenie tej części Wielkiej Brytanii o tej porze roku. Więc pooglądam na waszych zdjęciach. A na żywo to chyba jednak jakąś cieplejszą porą roku .
Powrót do Wielka Brytania - United Kingdom