Kapitańska Baba napisał(a):Piękny kościół
Chciałabym usłyszeć dzwony i popatrzeć jak ten mechanizm wprawia je w ruch.
Widoki z góry - petarda
marze_na napisał(a):Uwielbiam mozaiki, zwłaszcza bizantyjskie.
Te w Bazylice Eufrazjusza w Poreču były pierwszymi, jakie obejrzałam stąd m.in. duży sentyment do tego miasta.
mchrob napisał(a):Naprawdę zrobiła na mnie Bazylika wspaniałe wrażenie. 100% Chorwacki must-see.
Nastawiony byłem na szybkie zwiedzenie kościoła a tu naprawdę fajnie przygotowana trasa turystyczna.
marze_na napisał(a):Uwielbiam mozaiki, zwłaszcza bizantyjskie.
Te w Bazylice Eufrazjusza w Poreču były pierwszymi, jakie obejrzałam stąd m.in. duży sentyment do tego miasta.
mchrob napisał(a):Do Bazyliki św. Witalisa z Rawenny trochę jej brakuje,
piekara114 napisał(a):marze_na napisał(a):Uwielbiam mozaiki, zwłaszcza bizantyjskie.
Ja także uwielbiam mozaiki. Niesamowite dzieła sztuki...i ogromnie pracochłonne...
A sam Porec... Dla mnie piękne miejsce i mam do niego ogromny sentyment, tam wraz z mężem i synem spędziliśmy nasze pierwsze chorwackie wspólne wakacje, a było to 13 lat temu.....ale leci ten czas.....
Rafi70 napisał(a):Poreć znamy i kochamy , jako że co roku przebywamy na nie odległej Lanternie . Jedyna myśl jaka mi się narzuciła po tej relacji - jeny , jakie pustki !!! Latem w sezonie są tam tłumy ,a tu .....?
Powrót do Nasze relacje z podróży