napisał(a) pawelh » 29.08.2013 13:21
No więc jadąc dookoła zatoki od strony Cro około 4 km.przed Kotorem jest m.Dobrota.Apartamenty są cały czas tak po prawej jak i lewej stronie gł.drogi,ale istnieje możliwość zjazdu nad same morze.Kilkaset metrów przed kościołem prowadzi droga po skosie w prawo i w dół i tam macie apartamenty przy samej wodzie.Droga jest wąska i ciągnie się do samego Kotoru-pełni także rolę promenady.My mieszkaliśmy w 7-8 domu za kościołem u dość dziwnego gościa(nie groźny a do tego uwielbia Polskę)apartament na ogrodzeniu ma reklamę książek autorstwa gospodarza Dejana Milosevicza Trockiego(tak w wolnym tłumaczeniu)Gość jest bardzo gadatliwy i duży a do tego czujny.Jako jedyny na promenadzie ma parking za ogrodzeniem pozostali trzymają samochody na ulicy.Prosił by go polecać co niniejszym czynię.Za pięć osób wołał 60,ale wynajął za 50 euro w tym klima i łóżka plażowe a do wody wchodzi się nieomal prosto z domu.Myślę,że w tej chwili można negocjować lepszą cenę bo wybór apartamentów spory.Do najbliższej knajpki macie kilkanaście metrów a market jest wyżej przy kościele minimax tak około 300m.ps jeśli pojedziecie do Kotoru parking za starym miastem po lewej obok marketu kosztuje 0,5euro a nieco wcześniej po prawej przy porcie 2 euro za godzinę.