napisał(a) jakcyt » 16.07.2013 19:10
Bocian napisał(a):Poza tym dla jednego woda jest ciepła a dla drugiego zimna a siedzą koło siebie w morzu. Na płyciźnie woda będzie cieplejsza bo tam ją ogrzewa słońce a głębiej zimna i bardzo zimna bo słońce nie ma na nią wpływu. Tam gdzie jeżdżę jest taka różnica w temperaturze wody wyżej i niżej, że jest różnica w jej przejrzystości. Zapytaj miejscowych, oni ci szybciej odpowiedzą z doświadczenia jakie maja z morzem...
Moja wcześniejsza wiadomość nie oznacza że woda jest troszkę chłodniejsza, i jak piszesz że dla każdego inna temp jest ok, jeśli nie ma cię teraz w BV to nie możesz zrozumieć powstałej tragedii
, jeszcze raz, w samej BV woda jest LODOWATA, nie wiem jak inne okolice, tak jak zawsze kąpią się setki ludzi i dzieci tak teraz na palcach rąk policzysz osoby pływające, a i tak one pływają tylko chwilę, i nie ma znaczenia blisko daleko płytko głęboko, lodowiec
.
Nasz gospodarz powiedział, betoniarka, wody sie przemieszały i do jutra będzie oka
, liczę na to.
Od rana było podejrzane, jako mam okna na morze i głowna plaże (z góry) to widziałem juz o 8 rano ludzi pływających a dzisiaj cisza i pustka, idziemy na plaże a tam pustki, można sie rozkładać gdzie się chce, ludzie przychodzili kładli sie i jak sie przypiekli(bo słońce daje ostro) a chcieli sie schlodzic to po sprawdzeniu wody myk do domku do klimy
Jako że jestem tu 1 raz to myślałem że ktoś już cos takiego przeżył i że ten nieszczęsny wiatr ucichnie i prądy "nawiozą" cieplejszej wody, nikt nie wymagał podania daty i godziny powrotu ciepłej wody do Vody
Jedziesz teraz do BV zabierz pianke do nurkowania
z lodowym pozdrowieniem