Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zimna woda od Cetiny?

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ciupag
Globtroter
Zimna woda od Cetiny?

Nieprzeczytany postnapisał(a) ciupag » 13.05.2005 14:43

Przeczytałem na forum, że w lokva - Rogoznica jest zimna woda od cetiny. Czy mógłby mi to ktoś wytłumaczyć 8O
Czy w Marusici też będzie miała miejsce taka sytuacja.
Dwa lata temu byłem w Pisaku - to przecież niedaleko i woda była super. :)
Dzięki za pomoc
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 13.05.2005 20:16

Niestety woda w kanale Braćkim z powodu Cetiny jest zimniejsza niż gdzie indziej,ale pływa sie wspaniale.Polecam. :D
Mariusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz » 14.05.2005 18:34

ciupag napisał(a):Przeczytałem na forum, że w lokva - Rogoznica jest zimna woda od cetiny.

Nie potwierdzam i nie zaprzeczam. Ja nie zauważyłem.
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 15.05.2005 06:15

Byłem osobiście na Rafcie na Cetinie,kąpałem sie w Cetinie kilka razy !!!!!!!!!!
Woda jest dużo cieplejsza niż Jadran!!!!!!!!!!!(przynajmniej napewno w sezonie!)
Tak że nie wiem skąd sugestia Pana Platona???
Na koniec powiem tak ,że woda w Jadranie jest tak zimna od Cetiny jak Bałtyk w Gdańsku od Wisły 8O :
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 15.05.2005 20:55

Kowal38 napisał(a):Byłem osobiście na Rafcie na Cetinie,kąpałem sie w Cetinie kilka razy !!!!!!!!!!
Woda jest dużo cieplejsza niż Jadran!!!!!!!!!!!(przynajmniej napewno w sezonie!)
Na koniec powiem tak ,że woda w Jadranie jest tak zimna od Cetiny jak Bałtyk w Gdańsku od Wisły 8O :

Brrrr
Ale jak Wisła zimna w Wiśle,czy jak Wisła zimna w Gdańsku? :D
DJ Bobo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DJ Bobo » 15.05.2005 20:58

platon napisał(a):
Kowal38 napisał(a):Byłem osobiście na Rafcie na Cetinie,kąpałem sie w Cetinie kilka razy !!!!!!!!!!

Brrrr
Ale jak Wisła zimna w Wiśle,czy jak Wisła zimna w Gdańsku? :D

ale pijmy Cetinę nie wstrząsnietą nie zmrożoną :wink:
http://www.cetina.hr/
Jackus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jackus » 15.05.2005 21:53

Hehe ale numer. Ciekawe kto od kogo pożyczył stylistykę. http://www.arctic.pl :wink:
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 16.05.2005 11:03

Nie zauważyłem by woda w Omisiu była zimniejsza niż gdzie indziej więc chyba w Lokvie też nie powinno być to zauważalne.
ciupag
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ciupag » 16.05.2005 15:07

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. :)
Przeraża mnie trochę ta bliskość magistrali od plaży. Tak więc szukam jeszcze w innych miejscach. Tylko, że o tej porze prawie wszystko jest już zajęte. :(
JAR25
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAR25 » 16.05.2005 20:28

W Lokvie może nie będzie to tak odczuwalne, ale w samym Omisiu woda moim zdaniem jest zimniejsza (przynajmniej była 5 lat temu)
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 17.05.2005 07:30

przerażająca może być bliskośc magistrali od domu bo się nie wyspisz ale na plaży jeżeli po drodze parę drzewek to nie jest tak źle.
ibiz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ibiz » 07.06.2005 07:42

Woda od Cetiny to moze byc zimniejsza w Omisiu a nie Rogoznicy. Bylem w obywdu tych miejscach, plywalem w Adriatyku i w czerwcu woda w Omisiu jest ciut chlodniejsza od innych miejsc. Jest za to mniej soli, cetina to gorska rzeka, bardzo czysta - zyja w niej raki rzeczne.

w Rogoznocy woda jest bardzo czysta, byc moze wynika to ze jest tam bezposrednie wysjcie na morze i woda jednak sie "wymienia" - nie stoi tak jak w innych zatokach
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 07.06.2005 18:32

ibiz napisał(a):Woda od Cetiny to moze byc zimniejsza w Omisiu a nie Rogoznicy. Bylem w obywdu tych miejscach, plywalem w Adriatyku i w czerwcu woda w Omisiu jest ciut chlodniejsza od innych miejsc. Jest za to mniej soli, cetina to gorska rzeka, bardzo czysta - zyja w niej raki rzeczne.

w Rogoznocy woda jest bardzo czysta, byc moze wynika to ze jest tam bezposrednie wysjcie na morze i woda jednak sie "wymienia" - nie stoi tak jak w innych zatokach

Woda nie stoi i w kanale brackim jest zimniejsza.
HERU
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) HERU » 08.07.2005 23:41

W zeszłym roku na przełomie lipca i sierpnia byłem w Omisiu i woda
była troche letnia :(
W tym roku w czerwcu byłem w Zadarze i woda była gorąca :D

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone