Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zima naszym okiem

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 30.03.2013 15:28

anakin napisał(a):Taki.........wazelinowy Master.Obrazek

radlerowy .... nie zmieniaj mu tego .....
:roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.03.2013 15:32

anakin napisał(a):
BeJur napisał(a):ale idealnie mu to wychodzi, czyż nie??? :)

Oj, tak. :D
Taki.........wazelinowy Master.Obrazek

jak tak dalej pójdzie to se opis będę musiał zmienić w profilu:)))
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 30.03.2013 15:35

arturac napisał(a):jak tak dalej pójdzie to se opis będę musiał zmienić w profilu:)))

no bo co Master to Master ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.03.2013 16:19

..ło matko.. 8O 8O 8O landrynki i kadzidła.... Obrazek

:mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 30.03.2013 16:20

lubelski napisał(a):..ło matko.. 8O 8O 8O landrynki i kadzidła.... Obrazek

Jędrek .... monitor do wytarcia mam :)
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 30.03.2013 16:34

Widze, ze fachowa dyskusja na temat zimy naszym okiem rozwinela sie niepomiernie. :wink:

BeJur napisał(a):Janie - dla mnie jesteś Wielki...

Z tego, co napisaliscie, to jedno nie budzi watpliwosci. W koncu mam te 196 cm, a z rana chyba jeszcze wiecej. :)

Mysle, ze najwazniejsza jest motywacja - jak ktos jej nie ma, to bedzie strzelal byle jakie fotki do konca zycia. Dochodzenie do jakiejs tam poprawnosci musi jednak potrwac, dlatego nie moze to byc slomiany zapal.
Sa naturalnie trudnosci obiektywne - zeby byc w okreslonym miejscu i czasie trzeba miec nie tylko czas, ale i pieniadze, zwane srodkami. :) Tego drugiego chcialbym miec tyle, ile mam pierwszego. :wink:

Trzeba wiec lapac to, co jest dostepne nie zaslaniajac sie wymowka, ze gdybym mogl pojechac do Nowej Zelandii, to bym dopiero zdjecia zrobil.

Ogladanie dobrych zdjec to karuzela odczuc. Z jednej strony prawie zalamanie - bo przeciez ja takiej fotki w zyciu nie strzele, ale z drugiej strony jest to jednak motywujace, bo chcialoby sie zblizyc do tego poziomu, na ile to jest tylko mozliwe.

Jeszcze slowo na temat, o ktorym napomknal anakin. Mysle, ze watek fotograficzny nie sluzy wylacznie do tego, zeby bylo milo i przyjemnie, a ten stan blogosci mialoby sie osiagac poprzez zachwyty nad lichymi zdjeciami. No chyba, ze ktos chce " umrzeć, będąc przeświadczony o swojej zajebistości".

Ps. Od czasu do czasu bywam gadatliwy - pociesza mnie, ze nie ja jeden. :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 30.03.2013 16:50

jan_s1 napisał(a):Widze, ze fachowa dyskusja na temat zimy naszym okiem rozwinela sie niepomiernie. :wink:

ja będę powtarzała do ... zanudzenia ... zima jest najpiękniejszą i najbardziej fotogeniczną porą roku, nie sztuka pstryknać uroczy kwiatuszek, zachód słońca nad Jadranem ... sztuką jest w głupiej wodzie wypatrzyć coś :) tylko trzeba chcieć a nie czekać na warunki :)

jan_s1 napisał(a):Z tego, co napisaliscie, to jedno nie budzi watpliwosci. W koncu mam te 196 cm, a z rana chyba jeszcze wiecej. :)

czyli jesteś wielki ;)

jan_s1 napisał(a):Trzeba wiec lapac to, co jest dostepne nie zaslaniajac sie wymowka, ze gdybym mogl pojechac do Nowej Zelandii, to bym dopiero zdjecia zrobil.

zwłaszcza, że za płotem może być to co jak odpowiednio złapiemy będzie ideałem
Tak samo można powiedzieć o sprzęcie - mam wypasione lustro i teraz Wam pokażę zdjęcia :)
zdziwilibyście się czym Ani foci :)

jan_s1 napisał(a):Jeszcze slowo na temat, o ktorym napomknal anakin. Mysle, ze watek fotograficzny nie sluzy wylacznie do tego, zeby bylo milo i przyjemnie, a ten stan blogosci mialoby sie osiagac poprzez zachwyty nad lichymi zdjeciami. No chyba, ze ktos chce " umrzeć, będąc przeświadczony o swojej zajebistości".

Janie - Ty to wiesz, ja to wiem, Ani to wie ... dopiszę na szybko - Malinę, Artura, Jędrka (jeśli o kimś zapomniałam sorki) ale zdarzały się przypadki focha i obrazy ... i sama przerobiłam temat jako "napadająca" ale niestety - jestem zdania, że głaskaniem do niczego się nie dojdzie :)

jan_s1 napisał(a):Ps. Od czasu do czasu bywam gadatliwy - pociesza mnie, ze nie ja jeden. :D

bądź częściej, bo dobrze Ci idzie :)
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 30.03.2013 18:06

BeJur napisał(a):... tylko trzeba chcieć a nie czekać na warunki :)

Zakladam, ze napisalas to niechcacy :) , bo czekanie na warunki to jeden z warunkow sukcesu.

BeJur napisał(a): samo można powiedzieć o sprzęcie - mam wypasione lustro i teraz Wam pokażę zdjęcia :)
zdziwilibyście się czym Ani foci :)

Na poczatku aparat i te rzeczy faktycznie maja niewielkie znaczenie, ale z biegiem czasu znaczenie sprzetu wzrasta. Ciekaw jestem, czym foci Ani, ale jesli to jakas prosta malpka (bo chyba nie telefon :wink: ), to mysle, ze juz czuje, lub lada moment poczuje niedosyt. Pomijajac wyzyny techniczne, warto np miec aparat, ktory robi w RAW-ach. Nie pierwszy raz zachecam do RAW-ow, bo w ten prosty sposob mozemy polepszyc efekty swojej pracy zdecydowanie.

BeJur napisał(a): sama przerobiłam temat jako "napadająca" ale niestety - jestem zdania, że głaskaniem do niczego się nie dojdzie :)

Moze znaczenie ma sposob w jaki sie "napada"?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.03.2013 18:23

jan_s1 napisał(a):...........

Rany boskie Janie :!: 8O
Nic Ci nie jest :!: :?: 8O
W życiu nie widziałem żebyś tyle słów na raz napisał... 8O :mrgreen: :oczko_usmiech:
jan_s1 napisał(a):Ciekaw jestem, czym foci Ani

BeJur napisał(a):zdziwilibyście się czym Ani foci :)

Ciekaw jestem czy się zdziwią.... :lol:

Canon Power Shot A1200, a więc jak widzisz......szału ni ma jeśli chodzi o sprzęt. :mrgreen:
I to jeszcze nie mój (syna) :wink:

Kosztuje fortunę..Obrazek
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 30.03.2013 18:34

jan_s1 napisał(a):Zakladam, ze napisalas to niechcacy :) , bo czekanie na warunki to jeden z warunkow sukcesu.

nie, ja mało co piszę niechcący (wbrew pozorom) - masz przyklad w miastowych zdjeciach - dzisiejsze Jędrka lubelskiego - jakby czekał aż ta mgła opadnie - zrobiłby takom se fotkie ;) a zrobił - bajkę ;)

jan_s1 napisał(a):Na poczatku aparat i te rzeczy faktycznie maja niewielkie znaczenie, ale z biegiem czasu znaczenie sprzetu wzrasta. Ciekaw jestem, czym foci Ani, ale jesli to jakas prosta malpka (bo chyba nie telefon :wink: ), to mysle, ze juz czuje, lub lada moment poczuje niedosyt. Pomijajac wyzyny techniczne, warto np miec aparat, ktory robi w RAW-ach. Nie pierwszy raz zachecam do RAW-ow, bo w ten prosty sposob mozemy polepszyc efekty swojej pracy zdecydowanie.

dej mi Pan spokój z RAWami :roll: :) ja np nie mam na to czasu, chęci, ochoty i miejsca na kartach :)
ja muszę mieć już :) a nie jak sobie zrobię :)
na początek sprzęt nie ma znaczenia, ale podstawy - kadr, kompozycja i wyczucie :)

jan_s1 napisał(a):Moze znaczenie ma sposob w jaki sie "napada"?

ja nie napadałam :)
tylko tak byłam odbierana :)
ze mną jakoś nikt się nigdy nie kićkał i wyrosłam może nie za duża ale wyrosłam :)
proste, czyste uwagi, krytyka niedociągnięć u kogoś kto wielbi miłością ślepą swoje dzieła - mogą boleć, ale to już nie moja sprawa tylko psychoanalityka :smo:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.03.2013 19:22

BeJur napisał(a): - dzisiejsze Jędrka lubelskiego - jakby czekał aż ta mgła opadnie - zrobiłby takom se fotkie ;) a zrobił - bajkę ;)

..dzizus..jaką bajkę 8O ..se pojechałem z piesiem rano na spacerek..a dalej jak mówi Piotrek Żyła...se wyjąłem aparat..se pstryknąłem..dalej nie pamiętam..bo we mgle Obrazek psa szukałem..

BeJur napisał(a):proste, czyste uwagi, krytyka niedociągnięć u kogoś kto wielbi miłością ślepą swoje dzieła - mogą boleć, ale to już nie moja sprawa tylko psychoanalityka :smo:

...... Obrazek

Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 30.03.2013 19:27

lubelski napisał(a):..dzizus..jaką bajkę 8O ..se pojechałem z piesiem rano na spacerek..a dalej jak mówi Piotrek Żyła...se wyjąłem aparat..se pstryknąłem..dalej nie pamiętam..bo we mgle Obrazek psa szukałem..

o, właśnie - przepis na idealne zdjęcie :)
a nie jak wędkarz całą dobę i doopa :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 31.03.2013 12:37

wielkanocne wielbienie zimy na szybko :)

1.
Obrazek

2.
Obrazek

3.
Obrazek

4. lekka zadymka :)
Obrazek

5.
Obrazek

6. i jaja :)
Obrazek

:) :)
danielZS
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) danielZS » 31.03.2013 16:43

Ale jaja!!!!
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 31.03.2013 16:53

BeJur napisał(a):... i jaja :):) :)

danielZS napisał(a):Ale jaja!!!!

.... ktoś tu robi sobie jaja :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Zima naszym okiem - strona 282
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone