Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zima naszym okiem

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.03.2013 09:22

te kiero napisał(a):Anakin, te foty to Ty podkręcasz w jakimś prg, czy tak z ustawień sprzętu :?:

Trochę kontrastu w Picassie....czasem coś się wytnie :oczko_usmiech: i tyle.
Co do ustawień sprzętu, to nie bardzo pogadamy, bo........nie wiem jak się go ustawia. :oops:
Po prostu wyjmujesz aparat, naciskasz i..........już. :mrgreen:
Po prostu. :D
Ostatnio edytowano 30.03.2013 10:22 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 30.03.2013 09:28

anakin napisał(a):Po prostu wyjmujesz aparat, naciskasz i..........już. :mrgreen:

No to masz tą rękę... i oko :-?
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 30.03.2013 09:36

te kiero napisał(a):
anakin napisał(a):Po prostu wyjmujesz aparat, naciskasz i..........już. :mrgreen:

No to masz tą rękę... i oko :-?

no to może dodam nieskromnie, że z dzielnie przyjmował na klatę wszystkie najgorsze, krytyczne uwagi, nie walił focha i nie pielęgnował wyobrażeń o "idealnych zdjęciach" - efekt widzicie wszyscy :sm:
:oczko_usmiech:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 30.03.2013 10:15

anakin napisał(a):Uciekł!Obrazek

1.Obrazek

lubelski napisał(a):..co Ci będę kadził.. ale te pierwsze... 8O 8O 8O 8O 8O po młodzieżowemu..zaje..te :mrgreen: szacun panie szacun.. :papa:

Popieram ,świetne
..wygląda prawie jak góra Fudżi :wink:
.... a zającem się nie przejmuj ,będzie następny po świętach :oczko_usmiech: :papa:
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 30.03.2013 12:53

anakin napisał(a):Wiem, że lubisz ambony, więc....

Rozumiem, ze jest to zdjecie z podtekstem symbolizujace nasza rzeczywistosc. Takie polityczne. :)
Zamiast wdawac sie w niebezpieczne dyskusje po prostu pokazujesz obrazek. :sm:

Fotka 1 z drzewem i gora przyjemna, ale najbardziej ucieszyla mnie ta:

anakin napisał(a):2.Obrazek

Nie wiem, czy jakis wplyw na to zdjecie mialy moje uwagi, ale chodzilo mi wlasnie o ten kierunek. Jest swiatelko! Zobacz, jak sie zmienia widoczek odpowiednio oswietlony. Przy okazji kubel zimnej wody: brakuje nam jeszcze sporo (zarowno Tobie, jak i mnie), zeby robic naprawde dobre zdjecia, ale przeciez nie ma przeszkod, ktorych nie mozna by pokonac. Nieprawdaz? :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.03.2013 13:09

jan_s1 napisał(a):Nie wiem, czy jakis wplyw na to zdjecie mialy moje uwagi, ale chodzilo mi wlasnie o ten kierunek. Jest swiatelko! Zobacz, jak sie zmienia widoczek odpowiednio oswietlony. Przy okazji kubel zimnej wody: brakuje nam jeszcze sporo (zarowno Tobie, jak i mnie), zeby robic naprawde dobre zdjecia, ale przeciez nie ma przeszkod, ktorych nie mozna by pokonac. Nieprawdaz? :D

Oczywiście, że Twoje uwagi są bardzo cenne i staram się z nich korzystać.
Już chyba łapię o co Ci chodziło... :wink:
Co do Twoich braków, to Ci powiem tylko jedno- weź nie p........! 8)
Akurat Twoje zdjęcia na cropli oglądam wszystkie (mało się odzywam, bo ileż można mówić, że coś jest za...ste :wink: ), dlatego proszę Cię....przestań zdziwiać. :roll:
A oglądając je wiem ile mi brakuje, więc logicznie rzecz biorąc, dzięki Tobie pokonuję te przeszkody. :sm:

Generalnie to chodzi mi o to, żebyście Wy - ludzie, którzy znają się na fotorgafii i umieją robić zdjęcia, mówili co nie tak, a nie mlaskali nad byle ujnią.....
Wtedy człowiek może co prawda umrzeć, będąc przeświadczony o swojej zajebistości, ale to nie o to raczej chodzi. 8)

Obrazek
Ostatnio edytowano 30.03.2013 13:11 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 30.03.2013 13:10

Scenka - Jan i Ani siedzą razem ze swoimi aparatami :) i się zastanawiają co robić, żeby zrobić lepsze zdjęcia :) razem się zastanawiają :)
Janie - dla mnie jesteś Wielki - wiesz dlaczego??? bo wiem jakie zdjęcia robisz, a nie gwiazdorzysz i nie twierdzisz, że już potrafisz :)
Dla mnie - nikt tu nie robi lepszych niż Ty... no wiem ... Szkocja i takie tam, światło na miejscu, kolor na miejscu, widoczki :) ... ale wiesz o co mi chodzi :)
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 30.03.2013 13:30

O kuchnia! :)

Napisze cos pozniej, bo teraz kroje warzywa, gotuje jajka itd itp, a trzeba Wam wiedziec, ze robie to trzy razy wolniej, niz przecietny smiertelnik. :wink:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 30.03.2013 13:32

jan_s1 napisał(a):O kuchnia! :)

Napisze cos pozniej, bo teraz kroje warzywa, gotuje jajka itd itp, a trzeba Wam wiedziec, ze robie to trzy razy wolniej, niz przecietny smiertelnik. :wink:

co Ty się z przeciętnym śmiertelnikiem porównujesz??? :roll:

:oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.03.2013 15:04

anakin napisał(a):mało się odzywam, bo ileż można mówić, że coś jest za...ste :wink:

to już wiesz dlaczego ja Twoich od pewnego czasu nie komentuje:)

anakin napisał(a):Generalnie to chodzi mi o to, żebyście Wy - ludzie, którzy znają się na fotorgafii i umieją robić zdjęcia, mówili co nie tak, a nie mlaskali nad byle ujnią.....
Wtedy człowiek może co prawda umrzeć, będąc przeświadczony o swojej zajebistości, ale to nie o to raczej chodzi. 8)

z tym podejściem do żadnej organizacji Cię nie przyjmą;)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 30.03.2013 15:12

arturac napisał(a):to już wiesz dlaczego ja Twoich od pewnego czasu nie komentuje:)

no ja też myślałam, ze się na mnie obraziłeś :)

arturac napisał(a):z tym podejściem do żadnej organizacji Cię nie przyjmą;)

zawsze sobie może swoją założyć i przyjmować tylko sobie równych :) :) :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.03.2013 15:19

BeJur napisał(a):
arturac napisał(a):to już wiesz dlaczego ja Twoich od pewnego czasu nie komentuje:)

no ja też myślałam, ze się na mnie obraziłeś :)

arturac napisał(a):z tym podejściem do żadnej organizacji Cię nie przyjmą;)

zawsze sobie może swoją założyć i przyjmować tylko sobie równych :) :) :)

Ty Beato podobnie jak Jan, jesteś PK. Czyli poza konkurencją:) dlatego również siedzę cicho:)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.03.2013 15:23

arturac napisał(a):Ty Beato podobnie jak Jan, jesteś PK. Czyli poza konkurencją:) dlatego również siedzę cicho:)

Wazeliniarz.Obrazek
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 30.03.2013 15:25

arturac napisał(a):Ty Beato podobnie jak Jan, jesteś PK. Czyli poza konkurencją:) dlatego również siedzę cicho:)

Artur .... przestań bo nie wiem czy się śmiać czy czerwienić ;)

anakin napisał(a):Wazeliniarz.Obrazek

ale idealnie mu to wychodzi, czyż nie??? :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.03.2013 15:27

BeJur napisał(a):ale idealnie mu to wychodzi, czyż nie??? :)

Oj, tak. :D
Taki.........wazelinowy Master.Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Zima naszym okiem - strona 281
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone