Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zima naszym okiem

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.03.2013 21:49

BeJur napisał(a):skoro Jan przyczepia się do zafarbu, to znaczy, że szuka na siłę ;) a to znaczy, że nie jest źle ;)

aaaaaaaaaaaaaaaaaa.... :D
malina1959 napisał(a):Ani, rozchmurz się, to skojarzenie nie tyczy się Ciebie :smo:
Co to, to nie :)

Obrazek
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 05.03.2013 11:13

jan_s1 napisał(a):Ciekawe, kiedy wstawisz "dzisiejsze" o ósmej rano? :)

specjalnie Janie dla Ciebie ;)
dzisiejsze 6:41 :)
optymistyczny obrazek zaokienny mój :)

Obrazek

i bardziej :)

Obrazek

:oczko_usmiech:
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 05.03.2013 11:59

BeJur napisał(a):
jan_s1 napisał(a):Ciekawe, kiedy wstawisz "dzisiejsze" o ósmej rano? :)

specjalnie Janie dla Ciebie ;)
dzisiejsze 6:41 :)

Dziękuję, miło mi niezmiernie. Ja się zastanawiałem kiedy wstawisz o 8:00. Te wstawione koło południa. :wink:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 05.03.2013 12:16

jan_s1 napisał(a):Dziękuję, miło mi niezmiernie. Ja się zastanawiałem kiedy wstawisz o 8:00. Te wstawione koło południa. :wink:

aaaa o 8mej ..... oki :)
już rozumiem :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.03.2013 13:25

Wiem, że moje zdjęcie nie przystaje do prezentowanych tutaj ale może się odważę :)
Proszę o ocenę fotografików. (nie fotografów, bo fotograf to zdjęcia do legitymacji robi. Rożnica taka jak pomiędzy motorem a motocyklem. Motor to w motopompie 8) )
Jak odcień śniegu, dobrze uchwycony? Czy aby ISO 400 nie za duże? Jak kompozycja?
Obrazek

:mrgreen: :mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 05.03.2013 13:29

w tak zwanym międzyczasie polukaj sobie na to co mam na drugim planie na zdjęciu z 6.41 a jak wrócę za chwilę to Ci napiszę co myślę o Twoim, mimo, że nie wiem do końca czy się nadaję :)
ale z tym ISO to pojechałeś :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.03.2013 13:32

BeJur napisał(a):w tak zwanym międzyczasie polukaj sobie na to co mam na drugim planie na zdjęciu z 6.41

Widok ZOMO za patykami :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.03.2013 13:33

Bocian napisał(a):Wiem, że moje zdjęcie nie przystaje do prezentowanych tutaj ale może się odważę :)
Proszę o ocenę fotografików. (nie fotografów, bo fotograf to zdjęcia do legitymacji robi. Rożnica taka jak pomiędzy motorem a motocyklem. Motor to w motopompie 8) )
Jak odcień śniegu, dobrze uchwycony? Czy aby ISO 400 nie za duże? Jak kompozycja?
:mrgreen: :mrgreen:

śnieg ma niestety czerwony zafarb ( nie wiem co to znaczy, ale tak jest..wiesz kogo pytać jakby co? ), iso przy takim dużym nasłonecznieniu wystarczyło by 100, albo nawet 50 (jeśli takie masz), w kompozycji przeszkadza cień w prawym dolnym rogu-czy to aby nie pasek od aparatu??
:mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.03.2013 13:39

arturac napisał(a):
śnieg ma niestety czerwony zafarb ( nie wiem co to znaczy, ale tak jest..wiesz kogo pytać jakby co? ),

Może to miejsce zbrodni? :) Trza się pytać anakina bo przeca on z W11 :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.03.2013 13:41

Bocian napisał(a):
arturac napisał(a):
śnieg ma niestety czerwony zafarb ( nie wiem co to znaczy, ale tak jest..wiesz kogo pytać jakby co? ),

Może to miejsce zbrodni? :) Trza się pytać anakina bo przeca on z W11 :mrgreen:

zawsze myślałem, że z "Nie do wiary" :lol:
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 05.03.2013 13:53

Bocian napisał(a):Proszę o ocenę fotografików. (nie fotografów, bo fotograf to zdjęcia do legitymacji robi. Rożnica taka jak pomiędzy motorem a motocyklem. Motor to w motopompie 8) )

Tak mnie dowartościowałeś, że aż muszę coś napisać. No bo jak nie umiem zrobić zdjęcia do legitymacji, to znaczy, że jastem fotografikiem. :lol:

Zafarb jest, nie da się ukryć. ISO faktycznie mogłoby być mniejsze, ale przy takim formacie to nie ma żadnego znaczenia. O kompozycji trudno cokolwiek napisać, bo to zależy od Twojej koncepcji. Tu jest centralna i może tak być. Równie dobrze mógłbyś ten śnieg umieścić inaczej. Najważniejsze, żebyś wiedział dlaczego tak właśnie go umieszczasz.

Aha, przeostrzyłeś.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 05.03.2013 14:08

Bocian napisał(a):
BeJur napisał(a):w tak zwanym międzyczasie polukaj sobie na to co mam na drugim planie na zdjęciu z 6.41

Widok ZOMO za patykami :mrgreen:

ZOMO to było, jak ZOMO było :)
ale masz zaliczone ;)

no to już Ci specjaliści napisali :)
ISO maks 100 :)
kompozycja - szkoda, ze ta plama z tego śniegu po lewej stronie wyłazi ze zdjęcia, powinna mieć "zapas ziemi" :)
ewentualnie mogłaby wychodzić, jakby z prawej tez wychodziła - wiesz - tak jakby Ci rzeczka płynęła przez zdjęcie:)
czepiają się wszyscy tego zafarbu, jakby to był ktoś z błękitną krwią - byłoby na niebiesko :roll:
Jan napisał, że śnieg mógłbyś umieścić inaczej, ale to byłoby naginanie rzeczywistości :)

dawaj następne :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.03.2013 14:12

BeJur napisał(a):dawaj następne :)

Taką jakość, postanowiłem wam dozować w małych dawkach :mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 05.03.2013 14:16

Bocian napisał(a):Taką jakość, postanowiłem wam dozować w małych dawkach :mrgreen:

oj tam .... nie bądź taki .... :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.03.2013 14:17

prosimy!!!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Zima naszym okiem - strona 227
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone