Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zima naszym okiem

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 02.12.2009 19:20

Tak, tak czekamy na foto. Może koleżanka Petris coś podeśle. Pozdrawiam
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.12.2009 19:24

Interseal napisał(a):Nie byłem na kuligu z 10 lat. Jeżeli masz zdjęcia to zapodaj!

Niewiele, ale chociaż tyle z pogromu jaki mnie ostatnio spotkał.
Pomieszane czasowo, ale za to obydwa były do źródeł Wisły: Kulig'i,
a, dla porządku, jeszcze zima. Do oceny, oczywiście :wink:

Obrazek

pzdr
Ostatnio edytowano 23.02.2012 11:41 przez weldon, łącznie edytowano 1 raz
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 02.12.2009 20:13

darek1 napisał(a):Tak, tak czekamy na foto. Może koleżanka Petris coś podeśle. Pozdrawiam

Kolezanka Petris podeśle!!
Obrazek
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 02.12.2009 20:44

petris napisał(a):Jesteś jescze młodym człowiekiekm, ja na tym forum jestem od wielu lat i wielu z nas też,i swoje przeżyłam. zauważ, że niektórych postów, pewnych osob po prostu sie nie czyta i nie wchodzi na pewne tematy.Pisz i wklejaj co Tobie sie podoba.Na pewno wchodzisz na różne strony o fotografi i wiesz, aby jednym jedynym ,bez obróbki computerowej ,co sie teraz nie zdarza,zaszokować świat, trzeba zrobic tysiace zdjęć.A tutaj na forum jest mnóstwo ludzi robiących zdjecia,sa i fanatycy fotografii, co wcale nie swiadczy ,że posiadaja compendium wiedzy,ala taka jst natura ,że chcemy wszystkich pouczać.Ale nie koniecznie trzeba brać sobie tego do serca.W kazdym bądz razie my laicy jestesmy zachwyceni,Twoimi zdjęciami. Po prostu maja to "coś"
Ja też byłam zbluzgana :cry: za swoje amatorskie-rodzinne ,ja wiem że podłej :twisted: wartości zdjęcia,ale na wystawe ich nie dawałam. :) I tak dalej trzymam.
Pozdrowienia czekamy na dalsze zdjęcia i opisy Twoich wedrówek ,po górach i góreczkach. :) :D :D

Czemu piszesz "computerowej" i "compendium"?
Jak ja piszę, co mnie się podoba, to od razu jestem ta "z niewyparzoną gębą", albo "niekulturalna". No wiedzieliśta? A to "równość" i "braterstwo" heh
No cóż :)

Pozdrawiam! :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.12.2009 22:51

weldon napisał(a): Niewiele, ale chociaż tyle z pogromu jaki mnie ostatnio spotkał.
Pomieszane czasowo, ale za to obydwa były do źródeł Wisły: Kulig'i,

Drogą, którą pokazujesz przejeżdżam ostatnio dość często i furmani już szykują miejsca na postoje kuligów. :wink:
Szykuj się więc na kolejny pogrom, a zdjęciami wzbogać ten temat.

Pozdrawiam
Interseal M.
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 02.12.2009 23:10

Plumek napisał(a):Na tym forum jest kilku (może, jak dobrze policzyć - kilkunastu) zapaleńców fotograficznych "siedzących w temacie" i ze trzech zawodowców, którzy kiedyś tu zaglądali.

A cała reszta (czytaj 99,9% forumowiczów pokazujących zdjęcia na Cro) po prostu nie chce się czegoś nauczyć. Tylko niewielka część ma ambicję robić przynajmniej "poprawne" zdjęcia. Przecież to nie jest z założenia forum fotograficzne a właśnie podróżniczo-turystyczne poświęcone Chorwacji.

Dla mnie podstawowym pytaniem jest czy Wojtek Franz chce się zająć FOTOGRAFIĄ jako dziedziną sztuki czy PSTRYKANIEM czyli robieniem zdjęć "na pamiątkę" w miejscach, które zwiedza.
Od czegoś swoją naukę musi zacząć.
W swoich wątkach ma sporo zdjęć które się wielu osobom podobają. Pewnie, że często to właśnie te miejsca są fotogeniczne. Sam autor nic nie robi, żeby COŚ wydobyć i osiągnąć jakiś super efekt. Ale się stara i intuicyjnie fajne pocztówki mu wychodzą.

Sama nie wierzę, żeby można było zrobić kompaktową cyfrówką super świetne pod względem technicznym zdjęcia (nie tym sprzętem) ale nad kadrem każdy może popracować.

Plumek ma rację bo się na fotografii zna więcej niż przeciętnie więc wie też więcej ale słowa jej są tak ostre jak z koszmarnej kłótni a nie z dyskusji na konkretne argumenty.

Może by wystarczyło napisać: "Wojtek to nie są pejzaże to są zdjęcia pięknych widoków - widokówki. Fotograficzny pejzaż ma działać emocjonalnie a nie TYLKO pokazywać miejsce".

W temacie "Zima naszym okiem" czy "Jesień...." nie widzę żadnego powodu do krytyki, chyba że ktoś oto poprosi.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 02.12.2009 23:12

Plumek napisał(a):
petris napisał(a):Jesteś jescze młodym człowiekiekm, ja na tym forum jestem od wielu lat i wielu z nas też,i swoje przeżyłam. zauważ, że niektórych postów, pewnych osob po prostu sie nie czyta i nie wchodzi na pewne tematy.Pisz i wklejaj co Tobie sie podoba.Na pewno wchodzisz na różne strony o fotografi i wiesz, aby jednym jedynym ,bez obróbki computerowej ,co sie teraz nie zdarza,zaszokować świat, trzeba zrobic tysiace zdjęć.A tutaj na forum jest mnóstwo ludzi robiących zdjecia,sa i fanatycy fotografii, co wcale nie swiadczy ,że posiadaja compendium wiedzy,ala taka jst natura ,że chcemy wszystkich pouczać.Ale nie koniecznie trzeba brać sobie tego do serca.W kazdym bądz razie my laicy jestesmy zachwyceni,Twoimi zdjęciami. Po prostu maja to "coś"
Ja też byłam zbluzgana :cry: za swoje amatorskie-rodzinne ,ja wiem że podłej :twisted: wartości zdjęcia,ale na wystawe ich nie dawałam. :) I tak dalej trzymam.
Pozdrowienia czekamy na dalsze zdjęcia i opisy Twoich wedrówek ,po górach i góreczkach. :) :D :D

Czemu piszesz "computerowej" i "compendium"?
Jak ja piszę, co mnie się podoba, to od razu jestem ta "z niewyparzoną gębą", albo "niekulturalna". No wiedzieliśta? A to "równość" i "braterstwo" heh
No cóż :)

Pozdrawiam! :lol:

Ma Pani rację, powinnam pisać po polsku. Com.jest z jęz ang. :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.12.2009 07:13

Interseal napisał(a):Szykuj się więc na kolejny pogrom, a zdjęciami wzbogać ten temat.
Ten pogrom to padnięty dysk akurat, ale nic to, zdjęciami wzbogacać będę w miarę odzysku :D .
Interseal napisał(a):.. furmani już szykują miejsca na postoje kuligów.
Chyba kółka do furmanek montują :wink: , chociaż?,
moc ich "zaklinacza" przednia i niejednego śniega potrafi na ziemię ściągnąć.

A z odzyskanych - jeszcze jeden lanszafcik zimową porą poczyniony, zdaje się, że górę tę znać powinieneś:

Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.12.2009 08:41

weldon napisał(a):A z odzyskanych - jeszcze jeden lanszafcik zimową porą poczyniony, zdaje się, że górę tę znać powinieneś:

Tiaa... bardzo charakterystyczna góra... :wink: chyba wszyscy wiedzą co to jest :wink: . Ja pojęcia nie mam.

Landszafcik taki bardziej późnojesienny.

Pozdrawiam
Interseal M.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.12.2009 09:34

Interseal napisał(a):Tiaa... bardzo charakterystyczna góra...
O ile mnie pamięć nie zwiodła, to jest to Szyndzielnia - widok z Bystrej.
To siodło po prawej to powinien być Kołowrót.
Interseal napisał(a):Landszafcik taki bardziej późnojesienny.
Chyba nie, niżej było jakoś tak:

Obrazek

pzdr
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 03.12.2009 09:56

Lidia K napisał(a):W swoich wątkach ma sporo zdjęć które się wielu osobom podobają. Pewnie, że często to właśnie te miejsca są fotogeniczne. Sam autor nic nie robi, żeby COŚ wydobyć i osiągnąć jakiś super efekt. Ale się stara i intuicyjnie fajne pocztówki mu wychodzą.

Sama nie wierzę, żeby można było zrobić kompaktową cyfrówką super świetne pod względem technicznym zdjęcia (nie tym sprzętem) ale nad kadrem każdy może popracować.

Plumek ma rację bo się na fotografii zna więcej niż przeciętnie więc wie też więcej ale słowa jej są tak ostre jak z koszmarnej kłótni a nie z dyskusji na konkretne argumenty.

Może by wystarczyło napisać: "Wojtek to nie są pejzaże to są zdjęcia pięknych widoków - widokówki. Fotograficzny pejzaż ma działać emocjonalnie a nie TYLKO pokazywać miejsce".

W temacie "Zima naszym okiem" czy "Jesień...." nie widzę żadnego powodu do krytyki, chyba że ktoś oto poprosi.

Dużo racji... Przyznaję...

Co do rzętu tylko bym się skrzywiła... No więc da się. Da się kompaktem zrobić dobre foty: http://benas.atspace.com/home.html
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.12.2009 10:34

Plumek napisał(a): Da się kompaktem zrobić dobre foty

Tak na mój gust, to H5 to nie jest kompakt.
Raczej UZ chyba?
Ale, "znawcom" nie jestem, więc jakby kto mógł mnie z błędu wyprowadzić ...

pzdr
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 03.12.2009 11:01

Mam za dużo spraw życiowych na głowie, więc nie mam jej jeszcze do tego, żeby o tych powyższych konfliktowych sprawach dyskutować, no i jestem tylko podglądaczem w wątkach foto, AAALLLEEEE :lol: :arrow:
Chciałam tylko powiedzieć, że tematy "Jesień..." i "Zima..." jakoś bardziej mi podchodziły, kiedy relacjonowały najbardziej aktualną rzeczywistość.

Strasznie mi się podobało, jak wrzucaliście tu zdjęcia zrobione przedwczoraj, wczoraj, dzisiaj rano, w południe, godzinę temu - był taki podgląd bieżącej aury w kraju (i nie tylko) :lol: :lol: :lol: Można było z każdym o pogodzie pogadać :lool: Żartuję sobie oczywiście.

Pozdrawiam Was serdecznie i ośmielam się prosić o aktualności z północy, wschodu i zachodu. I z południa też :wink: :lol:

Całusy ze słonecznego, choć zimnego i jakoś tak zamglonego Bielska :papa:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.12.2009 11:41

Mówisz, masz :D

Tu i teraz.

Obrazek

Pozdrowienia ze słonecznej, choć zimnej i mocno zamglonej Wawy. :D
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 03.12.2009 11:50

:lol: :lol: :lol: :lol:
Serdeczne dzięki za błyskawiczny odzew :lool: Tak ponuro jakoś w tym lesie :lol: (jeju jak w piosence o gaju od stokrotki :lol: ), ale jeśli to "tu i teraz", to zazdroszczę miejsca pobytu! :lol:

Mój widok na świat to teraz słońce mocno świecące w okno, więc nawet komórką nic nie strzelę :lol:

Już nie piszę głupot :D Jeszcze raz pozdrawiam łapaczy grudniowej jesieni!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Zima naszym okiem - strona 22
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone