Super
Proszę o więcej!!!
Pozdrawiam
Jarek
ines napisał(a):Mysza co do Hvaru, rzeczywiscie Sucuraj to nie jest dobre miejscówka na wypady..co prawda dla mnie jest on nieładny i jakoś tam było brudno...daleko od zachodniej części wyspy..droga kiepska, ale dało się jechać ja bym na pewno tam nie chciała odpoczywać, szkoda, że nie zorientowałaś się wcześniej, że lepszym miejscem będzie np. Jelsa czy Stari Grad (który uważam za najładniejszy na wyspie Co prawda mnie wyspa Hvar zupełnie nie urzekła uważam, że w Cro są piękniejsze miejsca..Płw.Peljesac i wyspa Korcula nie do przebicia
Natomiast Dubrownik na fotkach przepiękny..i jakie pustki jak mi się marzy w Cro pospacerować bez tłumów, choć we wrześniu kiedy jeździmy jest go zapewne mniej niż w szczycie sezonu czekam na ciąg dalszy Pozdrawiam
Jarek999 napisał(a):Może zawirowania pogodowe w Cro z ostatnich dwóch lat są spowodowane narzekaniami forumowiczów na wysoką temperaturę .
Dlatego mam apel: jeśli jeździcie do Cro latem, to nie narzekajcie na wysoką temperaturę. Bo to tak ma być!!!
Jarek999 napisał(a):Ciekawe dlaczego tak wielu Cromaniaków narzeka na temperatury panujące latem w Cro?
Dla mnie głównym powodem wyjazdu tam, obok widoków jest właśnie temperatura.
Zimowa Chorwacja jest fajna, jak się patrzy teraz za nasze okna, ale zdecydowanie wolę tę letnią.
Te zimowe pustki, może i ciekawe ( inne! ), ale trochę też tak smutno .
Pozdrawiam
Jarek
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Jarek999 napisał(a):Ciekawe dlaczego tak wielu Cromaniaków narzeka na temperatury panujące latem w Cro?
Dla mnie głównym powodem wyjazdu tam, obok widoków jest właśnie temperatura.
Zimowa Chorwacja jest fajna, jak się patrzy teraz za nasze okna, ale zdecydowanie wolę tę letnią.
Te zimowe pustki, może i ciekawe ( inne! ), ale trochę też tak smutno .
Pozdrawiam
Jarek
Smutno??? Zdecydowanie bardziej zielono niż latem... Całą zimę coś kwitnie (zwłaszcza rozmaryn .. jak szalony, planika i kwitnie i pięknie na czerwono owocuje); na drzewach wiszą dojrzałe cytusy (tego latem raczej nie ma); już w lutym kwitną migdałowce, śliwowate czasem i magnolie...
To smutno?
Hm...
Powrót do Nasze relacje z podróży