Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zima na Hvarze.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 15.02.2010 19:29

Też jestem pod wrażeniem widoków przed i za tunelem ... 8O 8O :D
Nawet latem widać, że "przed" i "za" to dwa różne światy.Zimą ten kontrast uwidacznia się z jeszcze większą siłą :D
Oczywiście czekam na upragniony cd. :D :D
:papa:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.02.2010 19:38

A ja, korzystając z krótkiej (?) przerwy, tak z ciekawości spytam:

- jakie mieliście opony? :wink:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 15.02.2010 19:42

Widzę, że wszyscy tu są spragnieni słońca tak jak ja i chyba mają dość zimy :roll: .
Postaram się w miarę możliwości szybko pisać i wklejać zdjęcia (bardziej skoncentruję się na zdjęciach, bo pisanie nie jest moją domeną :oops: ).
Dziękuję za miłe słowa i cieszę się, że Was zainteresowałam :D

Pozdrawiam
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 15.02.2010 19:49

weldon napisał(a):A ja, korzystając z krótkiej (?) przerwy, tak z ciekawości spytam:

Ze względu na Słoweńców (wyczytaliśmy, że conajmniej dwie opony muszą być zimowe) mąż zakupił dwie zimówki :roll: . Ze Słoweńskimi celnikami mieliśmy niezłą przeprawę podczas poprzedniej zimowej wyprawy do Chorwacji, więc nie chcieliśmy ryzykować.
Ale co tam, teraz jak znalazł :wink:

Pozdrawiam
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.02.2010 19:55

Dobrze wiedzieć.

Koniec przerwy! :wink:
Obiecałaś dalsze zdjęcia. :D
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 15.02.2010 20:01

weldon napisał(a):
Koniec przerwy! :wink:
Obiecałaś dalsze zdjęcia. :D

Ok :D
Obejrzę tylko jak nasza Justyna sobie poradzi i wezmę się do roboty :wink:
O ile mąż nie zablokuje kompa, bo już wrócił :wink:

Pozdrawiam
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 15.02.2010 20:04

maslinka napisał(a): Wow :!: 8O Wygląda na to, że odbyliście podróż w czasie - do wiosny :D
Jak ja uwielbiam ten "tunel ciepło-zimno", jak go określiła Dangol :D

Każdy z nas ten tunel uwielbia :arrow: zwłaszcza w kierunku "zimno-ciepło" :D , bo w stronę odwrotną to już niestety :? powrót z wakacji. Ale ten zimowo-wiosenny kontrast jest :roll: niesamowity! Termometr jest rzeczą zbędną :) , różnica sama się rzuca w oczy 8) .

Myszo, bardzo się cieszę z Twojej hvarskiej relacji. Radość podwójna: bo to jedna z moich ulubionych wsyp na Jadranie, no i bardzo optymistycznie robi się na duszy, kiedy można zobaczyć, że są takie miejsca, gdzie Pani Zima nie ma szans! Jeszcze trochę a i od nas odejdzie :)
RafałSC
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RafałSC » 15.02.2010 22:39

Jak z pogodą ?ile dni pogodnych ile z deszczem?
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 16.02.2010 08:18

RafałSC napisał(a):Jak z pogodą ?ile dni pogodnych ile z deszczem?

Deszcz padał jednej nocy, nawet dość porządnie, i potem w dzień, ale to już przelotnie :P .
Było ciepło, w porównaniu z Polską oczywiście :wink: (około 10 stopni, w Dubrowniku nawet 15) .
4 lub 5 dni słonecznych 8) .
Rano i po południu trochę mocno wiało.

Pozdrawiam
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 16.02.2010 10:10

mysza73 napisał(a):
weldon napisał(a):A ja, korzystając z krótkiej (?) przerwy, tak z ciekawości spytam:

Ze względu na Słoweńców (wyczytaliśmy, że conajmniej dwie opony muszą być zimowe) mąż zakupił dwie zimówki :roll: . Ze Słoweńskimi celnikami mieliśmy niezłą przeprawę podczas poprzedniej zimowej wyprawy do Chorwacji, więc nie chcieliśmy ryzykować.
Ale co tam, teraz jak znalazł :wink:

Pozdrawiam

A do końca stycznia jeździliście na letnich? 8O

Super relacja i taki spokój bije ze zdjęć, cudnie... :)
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 16.02.2010 10:16

A ja mam trochę nietypowe pytanie... jak duży ruch jest na autostradach ?? Latem wiadomo - pełno turystów w obie strony, a jak to wygląda zimą gdy turystów jak na lekarstwo ??
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 16.02.2010 10:25

Arek napisał(a):A ja mam trochę nietypowe pytanie... jak duży ruch jest na autostradach ?? Latem wiadomo - pełno turystów w obie strony, a jak to wygląda zimą gdy turystów jak na lekarstwo ??

Muszę przyznać, że ruch na autostradzie był trochę większy niż w zimie dwa lata temu :D . W tym roku kilka samochodów jechało, bo wtedy to od Zadaru to jechaliśmy praktycznie tylko my :wink: .

Pozdrawiam
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 16.02.2010 11:05

Ciąg dalszy

Następnego dnia znowu przywitało nas piękne słoneczko 8) . I bardzo fajnie, bo tego dnia zaplanowałam wycieczkę na zachodnią część wyspy - do Hvaru :P . I wtedy zrozumiałam, że wynajęcie apartamentu w Sućuraju nie było najlepszym rozwiązaniem :? . No ale ja zdecydowałam się na Sućuraj dlatego, że po długiej i męczącej podróży, od razu po zjeździe z promu byliśmy na miejscu. I podobnie w dniu wyjazdu - wyjazd pierwszym promem o 6.30 i nie trzeba było nigdzie dojeżdżać. Teraz wybrałabym rozwiązanie - prom Split - Stari Grad i apartament w zachodniej części wyspy. A to wszystko przez to, że droga z Sućuraja do Jelsy jest fatalna :evil:. Przyzwyczailiśmy się , że drogi w Cro, nawet te boczne, są w dobrym stanie, a tu taka niespodzianka :twisted: . A my pokonywaliśmy ją 3 razy tam i z powrotem :roll: , a w planach był jeszcze zatunelowy Hvar i wjazd na Sv. Nikolę, ale mąż stwierdził że więcej tam nie pojedzie i już :( .
Tak więc zwiedzenie dokładniej zachodniej część wyspy przełożyliśmy na wakację 2011 (na te już zaliczka wysłana do Orebića :lol: ).
No ale co tam droga :wink: , piękne widoki wszystko nam wynagrodziły :D .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to już troszkę zimowego miasta Hvar :D .
I w przeciwieństwie do Sućuraja panował tu porządek, więc jednak można :roll: .

Tu zdjęcia z twierdzy Spanjol, niestety była zamknięta (a może tylko od tej strony od której my podjechaliśmy :?)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu i cała twierdza

Obrazek

Koniecznie musimy tam jaszcze wrócić i zwiedzić ją od środka :D

A to kilka zdjąć z samego miasta.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i jeszcze obowiązkowe :wink: zdjęcia chorwackich, wąskich uliczek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i to chyba tyle. My na pewno do Hvaru jeszcze wrócimy :D . :papa:
Ostatnio edytowano 27.11.2012 14:22 przez mysza73, łącznie edytowano 1 raz
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 16.02.2010 11:21

Patrząc na zdjęcia chce się dodać:

... a to echo grało ...

tak pusto.

pzdr
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 16.02.2010 11:26

weldon napisał(a):Patrząc na zdjęcia chce się dodać:

... a to echo grało ...

tak pusto.

pzdr

To prawda.
I to był jeden z plusów "zimowego" wyjazdu :P

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Zima na Hvarze. - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies